3D Food Printing Conference: een blik in de toekomst

2015, 01 mei

2 minuten lezen

3D Foodprinting ConferenceOp 21 april jl. vond de tweede editie van de 3D Food Printing Conference plaats in de Innovatoren in Venlo. Centraal thema van deze bijeenkomst: hoe ziet de toekomst van ons voedsel er uit? Zowel professionals als consumenten wierpen een blik in de toekomst. Één van hen was Remi Hompe, die namens het FME Cluster Agri & Food aanwezig was. Remi is zelf branchemanager bij NVLG, de branchevereniging voor leveranciers van grootkeukenapparatuur, één van de 17 deelnemende brancheverenigingen in het FME Cluster Agri & Food.

Remi spreekt over een inspirerende bijeenkomst met diverse internationale sprekers uit de onderwijswereld, de wetenschap en het bedrijfsleven. ‘Er zijn de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet als het gaat om het printen van voedsel. Dat komt vooral door de verdere vereenvoudiging van de benodigde software.’

Volgens de Remi Hompe is er nog steeds discussie gaande of de componenten/ingrediënten die worden gebruikt bij het printen van voedsel wel gezond zijn. ‘Los daarvan zie je steeds meer toepassingen in de patisseriewereld en bij de productie van pasta’s. Voor de leden van de NVLG zijn de ontwikkelingen op het gebied van het printen van voedsel interessant. Zeker in de zorg biedt 3D Food Printing mogelijkheden, omdat het een prima middel is om maatwerk in eten te bewerkstelligen. In de horeca ligt dat anders. Maar daar zien we wel mogelijkheden ter ondersteuning van de kok, en dan vooral bij het decoreren (opmaak) van het bord van de gasten.’

Meer nieuws

Nieuws

25/06/2024

1 minuut lezen

MKB Innovatieregeling MIT 2024 open voor aanvragen

Goed nieuws voor innovatieve bedrijven! De MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) regeling is weer open voor aanvragen.

Lees verder

Op woensdag 26 juni organiseert HDN een training Good Manufacturing Practices (GMP) in de voedingsmiddelenindustrie.

Lees verder

Op donderdag 6 juni organiseert HDN, in samenwerking met Hemmink en Draka, een kennissessie over ‘hygiëne en EMC in de elektrotechniek’. Deze beide thema’s, food en EMC, hebben veel raakvlakken maar ook hun eigen, specifieke aandachtspunten.

Lees verder