3D Food Printing Conference: een blik in de toekomst

2015, 01 mei

2 minuten lezen

3D Foodprinting ConferenceOp 21 april jl. vond de tweede editie van de 3D Food Printing Conference plaats in de Innovatoren in Venlo. Centraal thema van deze bijeenkomst: hoe ziet de toekomst van ons voedsel er uit? Zowel professionals als consumenten wierpen een blik in de toekomst. Één van hen was Remi Hompe, die namens het FME Cluster Agri & Food aanwezig was. Remi is zelf branchemanager bij NVLG, de branchevereniging voor leveranciers van grootkeukenapparatuur, één van de 17 deelnemende brancheverenigingen in het FME Cluster Agri & Food.

Remi spreekt over een inspirerende bijeenkomst met diverse internationale sprekers uit de onderwijswereld, de wetenschap en het bedrijfsleven. ‘Er zijn de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet als het gaat om het printen van voedsel. Dat komt vooral door de verdere vereenvoudiging van de benodigde software.’

Volgens de Remi Hompe is er nog steeds discussie gaande of de componenten/ingrediënten die worden gebruikt bij het printen van voedsel wel gezond zijn. ‘Los daarvan zie je steeds meer toepassingen in de patisseriewereld en bij de productie van pasta’s. Voor de leden van de NVLG zijn de ontwikkelingen op het gebied van het printen van voedsel interessant. Zeker in de zorg biedt 3D Food Printing mogelijkheden, omdat het een prima middel is om maatwerk in eten te bewerkstelligen. In de horeca ligt dat anders. Maar daar zien we wel mogelijkheden ter ondersteuning van de kok, en dan vooral bij het decoreren (opmaak) van het bord van de gasten.’

Meer nieuws

Leden
Nieuws

05/01/2021

2 minuten lezen

Nieuw GMV-lid QING aan de slag met versnelling digitalisering

‘Meer dan de helft op opstartkosten besparen door virtual commissioning en een virtuele eiersorteermachine bouwen’. Met de ontwikkeling en toepassing van technologieën als Digital Twin, Simulatie, Data Acquisitie en Data Analytics wilt nieuw GMV-lid QING innovatie in de Nederlandse Agri & Food machinebouw versnellen en zo inspelen op de (toekomstige) uitdagingen van ons voedselsysteem.

Lees verder
FME
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Waarom (g)een Smart Food Factory?

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Het toenemende belang van het produceren van hoge kwaliteit (gezond) voedsel in combinatie met het efficiënter omgaan met grondstoffen in het proces beweegt deze ontwikkeling o.a. voorwaarts. Aan de andere kant zijn er ook barrières die nog overwonnen moeten worden om een slimme fabriek mogelijk te maken. Welke zijn dit? En hoe gaan we daar verder mee aan de slag?

Lees verder
GMV
Nieuws

30/11/2020

2 minuten lezen

Aan de slag binnen Fieldlab Fortissimo

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Asset-owners, OEM'ers en serviceproviders actief in de Agri & Food gaan binnen Fieldlab Fortissimo aan de slag met specifieke uitdagingen en kennisproducten. Naast beter inzicht krijgen in de status van onderdelen of wanneer onderhoud nodig is de link met energie efficiency ook belangrijk voor een future-proof voedselsysteem.

Lees verder