Op 21 april jl. vond de tweede editie van de 3D Food Printing Conference plaats in de Innovatoren in Venlo. Centraal thema van deze bijeenkomst: hoe ziet de toekomst van ons voedsel er uit? Zowel professionals als consumenten wierpen een blik in de toekomst. Één van hen was Remi Hompe, die namens het FME Cluster Agri & Food aanwezig was. Remi is zelf branchemanager bij NVLG, de branchevereniging voor leveranciers van grootkeukenapparatuur, één van de 17 deelnemende brancheverenigingen in het FME Cluster Agri & Food.
Remi spreekt over een inspirerende bijeenkomst met diverse internationale sprekers uit de onderwijswereld, de wetenschap en het bedrijfsleven. ‘Er zijn de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet als het gaat om het printen van voedsel. Dat komt vooral door de verdere vereenvoudiging van de benodigde software.’
Volgens de Remi Hompe is er nog steeds discussie gaande of de componenten/ingrediënten die worden gebruikt bij het printen van voedsel wel gezond zijn. ‘Los daarvan zie je steeds meer toepassingen in de patisseriewereld en bij de productie van pasta’s. Voor de leden van de NVLG zijn de ontwikkelingen op het gebied van het printen van voedsel interessant. Zeker in de zorg biedt 3D Food Printing mogelijkheden, omdat het een prima middel is om maatwerk in eten te bewerkstelligen. In de horeca ligt dat anders. Maar daar zien we wel mogelijkheden ter ondersteuning van de kok, en dan vooral bij het decoreren (opmaak) van het bord van de gasten.’
Wil jij de basis van Good Manufacturing Practices (GMP) onder de knie krijgen? Werk je of wil je aan de slag in de voedingsmiddelen- of de aanverwante technische industrie? Dan is deze training GMP Basis Voeding & Techniek wat je zoekt.
Lees verderOp dinsdag 22 oktober 2024 organiseerden wij in samenwerking met Machevo en DMFI/HDN, een inspirerend werkbezoek bij GMV-lidbedrijf Marel Poultry in Boxmeer. De bijeenkomst bood een unieke blik achter de schermen van dit innovatieve bedrijf in de voedingsverwerkingsindustrie.
Lees verderVorig jaar oktober organiseerden de verenigingen GMV, DMFI, Machevo & Bulk, en het Hygienic Design Network (HDN) met succes de tweede editie van de “Normendag”. Tijdens deze bijeenkomst stond de focus op enkele belangrijke verordeningen, normen en trends voor machines en installaties in de voedingsmiddelenindustrie. De grote opkomst bevestigde dat er in de markt een duidelijke behoefte is aan meer inzicht in regelgeving en praktische toepassingen daarvan.
Lees verder