3D Food Printing Conference: een blik in de toekomst

2015, 01 mei

2 minuten lezen

3D Foodprinting ConferenceOp 21 april jl. vond de tweede editie van de 3D Food Printing Conference plaats in de Innovatoren in Venlo. Centraal thema van deze bijeenkomst: hoe ziet de toekomst van ons voedsel er uit? Zowel professionals als consumenten wierpen een blik in de toekomst. Één van hen was Remi Hompe, die namens het FME Cluster Agri & Food aanwezig was. Remi is zelf branchemanager bij NVLG, de branchevereniging voor leveranciers van grootkeukenapparatuur, één van de 17 deelnemende brancheverenigingen in het FME Cluster Agri & Food.

Remi spreekt over een inspirerende bijeenkomst met diverse internationale sprekers uit de onderwijswereld, de wetenschap en het bedrijfsleven. ‘Er zijn de laatste jaren flinke stappen vooruit gezet als het gaat om het printen van voedsel. Dat komt vooral door de verdere vereenvoudiging van de benodigde software.’

Volgens de Remi Hompe is er nog steeds discussie gaande of de componenten/ingrediënten die worden gebruikt bij het printen van voedsel wel gezond zijn. ‘Los daarvan zie je steeds meer toepassingen in de patisseriewereld en bij de productie van pasta’s. Voor de leden van de NVLG zijn de ontwikkelingen op het gebied van het printen van voedsel interessant. Zeker in de zorg biedt 3D Food Printing mogelijkheden, omdat het een prima middel is om maatwerk in eten te bewerkstelligen. In de horeca ligt dat anders. Maar daar zien we wel mogelijkheden ter ondersteuning van de kok, en dan vooral bij het decoreren (opmaak) van het bord van de gasten.’

Meer nieuws

Nieuws

19/04/2021

1 minuut lezen

Aanvraagperiodes MIT 2021 van start

Met de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) stimuleren het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de provincies innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen. Morgen openen de eerste aanvraagperiodes van verschillende instrumenten. Wil je als mkb-ondernemer samen met anderen aan de slag met innovatieprojecten gericht op gezond, veilig en duurzaam voedsel? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor jou!

Lees verder
GMV
Nieuws

12/04/2021

1 minuut lezen

Resultaten 6e COVID-19 enquête GMV

De zesde uitvraag van de COVID-19 enquête is van 11 tot en met 22 maart uitgezet onder de GMV achterban. Benieuwd naar de omzetontwikkeling, liquiditeit (maatregelen) en oorzaken van de omzetverandering in onze sector? Bekijk de Infographic

Lees verder
GMV
Nieuws

06/04/2021

1 minuut lezen

Oproep voor PPS-projecten geopend

De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem hebben op 1 april 2021 hun gezamenlijke oproep voor PPS-projecten die invulling geven aan de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. De nieuwe projecten starten in 2022. Het beschikbare budget is ca. € 15 miljoen per jaar.

Lees verder