3 juli Rondetafel Innovatie in de Aardappelketen

2015, 09 juni

2 minuten lezen

aardappelNederland vervult wereldwijd een toppositie in de productie van poot- en consumptieaardappelen. Ons land heeft een groot aantal bedrijven en kennisinstellingen die een unieke rol spelen in dit internationale succes. Echter, de aardappelsector kenmerkt zich ook door volatiele productprijzen, veranderende consumenteneisen en toenemende internationale concurrentie.

In antwoord hierop zien we in de markt (en in de maatschappij) enerzijds ontwikkelingen waarbij steeds meer focus en een sterkere verbinding optreedt in (verticale) ketens. Anderzijds zien we horizontale bundeling van krachten om de eigen rol in de keten te versterken, we zien dit o.a. bij productie, handel, inkoop en logistiek.
Het versterken van ketens verticaal én horizontaal heeft de potentie in zich om maximale synergie te behalen. De schakels in keten richten evenwel hun focus op de verticale keten óf de horizontale krachtenbundeling; overheden initiëren en ondersteunen (zeer) uiteenlopende initiatieven die door onderzoek en onderwijs worden geïmplementeerd en intermediaire organisaties zijn op zoek hoe zij de ondernemers in dit proces kunnen faciliteren. Een gedeelde visie ligt niet ten grondslag aan dit handelen, terwijl de uitdaging voor alle betrokkenen de zelfde is: Het verbeteren van de (internationale) concurrentiepositie van de Nederlandse aardappelsector door het maximaal benutten van de beschikbare kennis en competenties in nationaal en internationaal verband.

Fedecom, FME en GMV nodigen je op 3 juli a.s. graag uit om met ons na te gaan welke stappen nodig zijn om deze collectieve ambitie waar te maken en welke (nieuwe) rol dit van de betrokkenen vraagt.

Meer informatie & aanmelden

 

Meer nieuws

In een branche waar technische kennis hoogtij viert, blijft communicatie en marketing vaak een ondergeschoven kindje. Maar juist het vertellen van verhalen kan een bedrijf onderscheiden in de markt. Daarom sloegen GMV, MACHEVO en DMFI de handen ineen met Alea Publishers van het vakblad EVMI voor een verhelderende kennissessie.

Lees verder
GMV
Nieuws

26/02/2024

3 minuten lezen

Samenwerken voor een groter dynamisch netwerk!

Het afgelopen jaar heeft het bestuur zich hard gemaakt om de interne organisatie op de rit te krijgen.

Lees verder

Uitnodiging | Kennissessie Marketing en Communicatie, donderdag 29 februari 2024

Lees verder