Wat kunnen we doen om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende consumenten eis voor voedselveiligheid en transparantie. En hoe kunnen we een grote diversiteit aan ambachtelijke producten op grote schaal produceren. Deze vragen staan centraal in de strategische rondetafelbijeenkomst ‘Product Flexibiliteit & Voedselveiligheid’ op 19 juni 2015. Het FME Cluster Agri & Food en de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) willen directieleden van bakkerijen en de technologie leveranciers bij elkaar brengen om te brainstormen over oplossingen.
Jarenlang is in de bakkerijsector geïnvesteerd in procesoptimalisatie en schaalvergroting. Dit heeft geleid tot een zeer efficiënte bakkerijsector in Nederland. Ook de bedrijven die daarvoor de machines en technologie leveren zijn hiermee internationaal zeer succesvol geworden.
Het consumentengedrag is zichtbaar aan het veranderen, zij willen in toenemende mate authentieke producten, terug naar ambachtelijk bereide producten. Ook zijn voedselveiligheid en transparantie steeds meer de onderwerpen waar consumenten zich om bekommeren.
Programma & Inschrijven
Gratis deelname, echter beperkt plaats beschikbaar, dus vol = vol
GMV is gestart met online werkgroepsessies gericht op de thema’s: verduurzaamt de sector, gewaardeerd werkgeverschap en verbindt de keten.
Lees verderHoe draag je als machinebouwer bij aan een betere en duurzamere wereld? Naast het ontwikkelen van slimme technologie om productie zo effectief mogelijk te maken en verspilling te minimaliseren zet GMV-lid JBT zich breder in om verduurzaming van de industrie mogelijk te maken.
Lees verderEr is een tekort aan jonge technische professionals die direct inzetbaar zijn in de agri & food machinebouw. Hogeschool InHolland biedt opleidingen op het grensvlak van techniek en agri & food en inventariseert via een enquête om de juiste invulling te geven aan het profiel Food Process Engineer. Welke kennis en skills moeten jouw toekomstige medewerkers hebben?
Lees verder