Wat kunnen we doen om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende consumenten eis voor voedselveiligheid en transparantie. En hoe kunnen we een grote diversiteit aan ambachtelijke producten op grote schaal produceren. Deze vragen staan centraal in de strategische rondetafelbijeenkomst ‘Product Flexibiliteit & Voedselveiligheid’ op 19 juni 2015. Het FME Cluster Agri & Food en de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) willen directieleden van bakkerijen en de technologie leveranciers bij elkaar brengen om te brainstormen over oplossingen.
Jarenlang is in de bakkerijsector geïnvesteerd in procesoptimalisatie en schaalvergroting. Dit heeft geleid tot een zeer efficiënte bakkerijsector in Nederland. Ook de bedrijven die daarvoor de machines en technologie leveren zijn hiermee internationaal zeer succesvol geworden.
Het consumentengedrag is zichtbaar aan het veranderen, zij willen in toenemende mate authentieke producten, terug naar ambachtelijk bereide producten. Ook zijn voedselveiligheid en transparantie steeds meer de onderwerpen waar consumenten zich om bekommeren.
Programma & Inschrijven
Gratis deelname, echter beperkt plaats beschikbaar, dus vol = vol
Het doel van het evenement is om te verbinden en kennis te delen tussen producenten, gebruikers en service verleners op het gebied van (industrieel) Additive Manufacturing of enige andere vorm van innovatieve productie.
Lees verderHet doel van deze bijeenkomst is een gezamenlijke agenda te ontwikkelen hoe we de continuïteit en verdere verduurzaming van internationale agrofood handelsketens waarborgen, inclusief de daarvoor benodigde ondersteuning vanuit de overheid.
Lees verderWat gaat Artificial Intelligence in Food Processing betekenen? Het AI Food & Tech Summit is een 3-daags evenement, van 3-5 september 2024 in Amsterdam.
Lees verder