FoodSwitch, roadmaps naar nieuwe duurzame verdienkracht

07-10-2020

Digitaal - via Teams

De duurzaamheidsswitch biedt een unieke kans voor het Nederlandse bedrijfsleven. Juist omdat ons land koploper is op agrofood, tuinbouw en hightech zijn wij in staat om de mondiale transitie naar een duurzaam voedselsysteem te leiden. Het FoodSwitch-programma biedt het Nederlandse bedrijfsleven bij de verduurzaming van de voedselproductie nieuw verdienvermogen. Door FoodSwitch kunnen bedrijven de technologie en systemen ontwikkelen en internationaal op de markt zetten waarmee lokaal op een duurzame manier voedsel kan worden geproduceerd,

Om gezamenlijk vanuit het bedrijfsleven richting te geven aan deze duurzaamheidswitch slaan FoodValley en FME/GMV de handen in één om een aantal roadmaps te ontwikkelen samen met onze achterban. Via deze roadmaps wordt uiteindelijk ingezet op de innovatie ontwikkeling van nieuwe duurzame technieken, systemen en producten binnen de voedselsector.

Wil je als bedrijf richting geven aan innovatie ontwikkeling op het gebied van Agri & Food in Nederland en ben je benieuwd naar wat het Foodswitch programma hierin voor jouw bedrijf kan bieden? Meld je dan nu aan voor deze informatieve online meeting.

Programma

13:00 uur Opening, welkom en uitleg programma en samenwerking FoodValley & FME
13:10 uur Uitleg FoodSwitch programma + roadmapping proces (Frans Kampers)
13:30 uur Q&A t.b.v. het FoodSwitch programma
13:35 uur Toelichting huidige roadmap plannen (inclusief korte toelichtende vragen):

  • Circular AgriFood
  • Smart Food & Farm
  • Overige thema’s: Protein Shift, Food & Health, Digital Food Factory

14:15 uur Missen we nog onderwerpen? (discussie)
14:25 uur Peiling interesse en toelichten vervolgstappen
14:30 uur Afsluiting

Voor meer informatie over het belang van Foodswitch zie het eerder verschenen nieuwsbericht van Frans Kampers van de WUR.

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder