FoodSwitch, roadmaps naar nieuwe duurzame verdienkracht

07-10-2020

Digitaal - via Teams

De duurzaamheidsswitch biedt een unieke kans voor het Nederlandse bedrijfsleven. Juist omdat ons land koploper is op agrofood, tuinbouw en hightech zijn wij in staat om de mondiale transitie naar een duurzaam voedselsysteem te leiden. Het FoodSwitch-programma biedt het Nederlandse bedrijfsleven bij de verduurzaming van de voedselproductie nieuw verdienvermogen. Door FoodSwitch kunnen bedrijven de technologie en systemen ontwikkelen en internationaal op de markt zetten waarmee lokaal op een duurzame manier voedsel kan worden geproduceerd,

Om gezamenlijk vanuit het bedrijfsleven richting te geven aan deze duurzaamheidswitch slaan FoodValley en FME/GMV de handen in één om een aantal roadmaps te ontwikkelen samen met onze achterban. Via deze roadmaps wordt uiteindelijk ingezet op de innovatie ontwikkeling van nieuwe duurzame technieken, systemen en producten binnen de voedselsector.

Wil je als bedrijf richting geven aan innovatie ontwikkeling op het gebied van Agri & Food in Nederland en ben je benieuwd naar wat het Foodswitch programma hierin voor jouw bedrijf kan bieden? Meld je dan nu aan voor deze informatieve online meeting.

Programma

13:00 uur Opening, welkom en uitleg programma en samenwerking FoodValley & FME
13:10 uur Uitleg FoodSwitch programma + roadmapping proces (Frans Kampers)
13:30 uur Q&A t.b.v. het FoodSwitch programma
13:35 uur Toelichting huidige roadmap plannen (inclusief korte toelichtende vragen):

  • Circular AgriFood
  • Smart Food & Farm
  • Overige thema’s: Protein Shift, Food & Health, Digital Food Factory

14:15 uur Missen we nog onderwerpen? (discussie)
14:25 uur Peiling interesse en toelichten vervolgstappen
14:30 uur Afsluiting

Voor meer informatie over het belang van Foodswitch zie het eerder verschenen nieuwsbericht van Frans Kampers van de WUR.

Meer uit agenda

Agenda

11-06-2021

-

Algemene Ledenvergadering

Save the date! Elk jaar vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats van de GMV. Het thema en de opzet van dit jaar zal later bekend worden gemaakt.

Lees verder
Agenda

20-01-2020

Online

Nederland Maakt online

Versnelde en verregaande digitalisering kan een oplossing bieden voor snel en gericht herstel na de crisis en zelfs al tijdens de crisis verlichting en richting geven. Is dit het juiste moment om door te pakken? Vorig jaar vond de eerste editie van Nederland Maakt plaats, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie. In navolging van het succes van de eerste editie organiseert NEVAT in samenwerking met een aantal branchepartners (FEDET, VNMI, FME en GMV) een online sessie in aanloop naar een live editie in 2021.

Lees verder

Welke (nieuwe-) technologie is er beschikbaar en welke combinaties kunnen er worden gemaakt voor een dubbele inzetbaarheid van de technologie, waardoor investeringen zich makkelijker terugverdienen? In dit webinar georganiseerd door Taskforce Toekomstbestendige stallen wordt er kort ingegaan op verschillende lopende initiatieven, delen boeren hun ervaring en perspectief en zullen een aantal technologiebedrijven iets vertellen over hun oplossingen. Daarna is er ruimte voor interactie waarin de zoektocht van slimme combinaties van technologie, bijvoorbeeld in combinatie met beheersing van het stalklimaat, wordt ingezet

Lees verder