Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 – 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

In 2025 vindt de wereldtentoonstelling plaats in Osaka, Japan. De World Expo wordt eens in de 5 jaar georganiseerd en heeft in 2025 als thema ‘Designing future society for our lives’. Een van de themaweken tijdens de Expo, richt zich op ‘Productie en consumptie van alternatieve eiwitten en gezonde voeding’. Voor bedrijven een unieke kans om de samenwerking met Japan op te starten of te verstevigen. Doel van de bijdrage aan de World Expo is het voorbereiden van een langdurige samenwerking met Japan voor een cluster van bedrijven binnen bovengenoemde thema’s. Tijdens deze informatieve ontbijtbijeenkomst op 16 mei worden de aanwezigen meegenomen in deze kans en de mogelijkheden om die te verzilveren.

Programma

08.30 uur Inloop met ontbijt

09.00 uur Welkom door Freek Vossenaar, Japan-kenner en Special Envoy bij Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Denise Lutz, LNV Raad, Nederlandse Ambassade Japan

09.05 uur De do’s en don’ts van het zaken doen in Japan – Freek Vossenaar

09.15 uur World Expo, uniek podium –  Willeke van der Dussen, Ministerie van Buitenlandse Zaken en Kamal Afarmach, RVO

09.35 uur Resultaten marktonderzoek Japan – Freek Vossenaar

09.45 uur Voorlopig programma World Expo – Belqis Askaryar & Linda van Schuijlenborgh

10.00 uur Brainstorm World Expo programma en input deelnemers

10.45 uur Vragen

Bekijk ook ons bericht over de unieke kans voor samenwerking met Japan via: Dutchfoodsystems.nl | World Expo 2025

Neem contact op met de GMV branche directeur Peter van der Linde (M 06 25 57 00 09 of peter.van.der.linde@fme.nl) als u interesse heeft in participatie, samenwerking, kennisuitwisseling of handel met Japan op een van bovenstaande thema’s.

Meer informatie en aanmelden via: Oostnl

Meer uit agenda

Agenda

15-05-2024

16-05-2024

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event 2024

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt.

Lees verder
Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder