Waarom (g) een smart food factory?

19-11-2020

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Alles staat in verbinding met elkaar, om transparantie, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid te kunnen garanderen in ons voedselsysteem. Robots nemen repeterende (productie)taken over. Analyses, data- en informatieverzameling en kwaliteitscontrole worden routinetaken uitgevoerd door slimme sensoren en ICT. De rol van de mens in een smart factory verandert en verschuift naar terreinen waarop het menselijk brein echt het verschil kan maken. De fabriek en het machinepark worden bovendien een integraal onderdeel van de gehele voedselketen, van boer tot consument.  

Deze werkelijkheid creëert nieuwe mogelijkheden en vraagstukken. Wat is er nodig om de slimme levensmiddelenfabriek van de toekomst te kunnen realiseren?  

Roadmapping 

One Planet, WUR en FME/GMV slaan de handen in één om samen met het bedrijfsleven een langer termijn doel neer te zetten gericht op de levensmiddelenfabriek van de toekomst en daarbij de benodigde stappen in kaart te brengen. Met als doel nieuwe duurzame verdienkracht voor het Nederlandse bedrijfsleven door middel vaconcrete samenwerkingsprojecten.  

Eerste roundtable bijeenkomst

Als onderdeel van dit proces wordt op donderdag 19 november van 15.00 tot 17.00 uur de eerste online workshop georganiseerd voor voedselproducenten, technologie ontwikkelaars en serviceproviders die al actief aan de slag zijn met digitalisering. De doelstelling van deze interactieve meeting is om de drijfveren en barrières richting de ontwikkeling van een smart food factory in beeld te krijgen met elkaar. 

Programma 

  • Opening & kennismaking  
  • Introductie (FME, One Planet Research Centre) 
  • Presentatie voorbeeld case (AxiansWheyco Netherlands) 
  • Waarom (g) een smart food factory? – brainstorm drijfveren & barrières 
  • Wrap-up & afsluiting  

Meld je nu aan! 

 

Meer uit agenda

Agenda

17-06-2024

Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 NW Geldermalsen

GMV Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering, exclusief voor GMV-leden.

Lees verder
Agenda

06-11-2024

Kas Meeting Eventlocatie, Woerden

Save The Date | Food Systems Safety Day 6 november 2024

Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!

Lees verder
Agenda

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Lees verder