Waarom (g) een smart food factory?

19-11-2020

De levensmiddelenfabriek digitaliseert en wordt steeds slimmer. Alles staat in verbinding met elkaar, om transparantie, veiligheid, gezondheid en duurzaamheid te kunnen garanderen in ons voedselsysteem. Robots nemen repeterende (productie)taken over. Analyses, data- en informatieverzameling en kwaliteitscontrole worden routinetaken uitgevoerd door slimme sensoren en ICT. De rol van de mens in een smart factory verandert en verschuift naar terreinen waarop het menselijk brein echt het verschil kan maken. De fabriek en het machinepark worden bovendien een integraal onderdeel van de gehele voedselketen, van boer tot consument.  

Deze werkelijkheid creëert nieuwe mogelijkheden en vraagstukken. Wat is er nodig om de slimme levensmiddelenfabriek van de toekomst te kunnen realiseren?  

Roadmapping 

One Planet, WUR en FME/GMV slaan de handen in één om samen met het bedrijfsleven een langer termijn doel neer te zetten gericht op de levensmiddelenfabriek van de toekomst en daarbij de benodigde stappen in kaart te brengen. Met als doel nieuwe duurzame verdienkracht voor het Nederlandse bedrijfsleven door middel vaconcrete samenwerkingsprojecten.  

Eerste roundtable bijeenkomst

Als onderdeel van dit proces wordt op donderdag 19 november van 15.00 tot 17.00 uur de eerste online workshop georganiseerd voor voedselproducenten, technologie ontwikkelaars en serviceproviders die al actief aan de slag zijn met digitalisering. De doelstelling van deze interactieve meeting is om de drijfveren en barrières richting de ontwikkeling van een smart food factory in beeld te krijgen met elkaar. 

Programma 

  • Opening & kennismaking  
  • Introductie (FME, One Planet Research Centre) 
  • Presentatie voorbeeld case (AxiansWheyco Netherlands) 
  • Waarom (g) een smart food factory? – brainstorm drijfveren & barrières 
  • Wrap-up & afsluiting  

Meld je nu aan! 

 

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder