Voedselverspilling & Technologie

Uitnodiging themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?

Wanneer? : 20 oktober, 13.00 uur
Locatie FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond

Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

 

Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er  al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.

 

Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?

Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.

Programma

13.00 uur        Ontvangst & registratie
13.30 uur        AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur        Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur        4 vernieuwende technologieën:

  • Lazy Foods, Ron van de Vloed, High Pressure Processing: een nieuwe manier van conserveren.
  • Sensorspot, Mark Giesbers, Dynamisch houdbaar.
  • Q-point B.V., Mark Bos, Voedselverspilling in de keten: conflict of synergie?
  • Phytonext, met technologie extracten uit reststromen gebruiken voor hoogwaardige voedingsmiddelen

15.00 uur        Koffiepauze
15.30 uur        Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur        Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René KosterDe brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?

16.20 uur        Discussie
16.30 uur        Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur        Borrel

Meer uit agenda

Agenda

22-10-2020

Omgeving Utrecht - locatie volgt

GMV-strategie: Ledensessie Acties & Routekaart

Save the date! Op 22 oktober gaan wij samen met GMV-leden verder aan de slag met het concretiseren van de toekomstige GMV-koers die middels individuele visiegesprekken en eerdere bestuurs- en ledensessies in ontwikkeling is. Meer informatie over dit traject en aanmelden

Lees verder
Agenda

15-09-2020

18-09-2020

Online

China Business Week

Heb jij weleens gekeken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in China? En welke kansen er in dit land liggen voor jouw bedrijf? Ben jij een potentiële, startende of ervaren exporteur? Wil je exporteren, importeren of op een andere manier zakendoen? Neem dan deel aan de China Business Week georganiseerd door RVO en laat je inspireren door verschillende ervaringsdeskundigen

Lees verder
Agenda

24-09-2020

Fieldlab CAMPIONE - Ericssonstraat 2 Gilze Rijen

Fieldlab Fortissimo update meeting

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Vanuit de zogenoemde ‘klassieke onderhoudsdriehoek’ aanpak zijn betrokken asset owners, GMV-leden (OEM'ers)en serviceproviders met elkaar samen aan de slag gegaan om de innovatiebehoeftes en mogelijke oplossingsrichtingen in kaart te brengen. Tijdens deze Fortissimo update meeting zullen de eerste inzichten en project ideeën gedeeld en verder gebracht worden

Lees verder