Uitnodiging themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?
Wanneer? : 20 oktober, 13.00 uur
Locatie FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond
Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.
Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.
Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?
Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.
Programma
13.00 uur Ontvangst & registratie
13.30 uur AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur 4 vernieuwende technologieën:
15.00 uur Koffiepauze
15.30 uur Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René Koster, De brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?
16.20 uur Discussie
16.30 uur Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur Borrel
Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.
Lees verderVanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.
Lees verderBinnen de Agri & Food sector liggen volop innovatiekansen rondom digitalisering, remote services en het optimaliseren van operatie en onderhoud van productielijnen en machines (assets). De coronacrisis heeft het belang van smart maintenance nog extra benadrukt. Via samenwerking kunnen deze kansen worden verzilverd en uiteindelijk zorgen voor snellere marktintroducties en een optimalere productie van grondstoffen en voeding.
Lees verder