Voedselverspilling & Technologie

Uitnodiging themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling
En hoe gaan consumenten daar mee om?

Wanneer? : 20 oktober, 13.00 uur
Locatie FoodTech Park Brainport, adres: Scheepsboulevard 3, Helmond

Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

 

Voedselverspilling
In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er  al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.

 

Technologie
Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?

Deelnemen?
Deelname is gratis. Je kunt je direct aanmelden.

Programma

13.00 uur        Ontvangst & registratie
13.30 uur        AgriFood Monitor, de dialoog over voedsel.
13.45 uur        Wageningen UR, Ben Langelaan, Voedselverspilling, hoe kan technologie bijdragen aan een oplossing?
14.15 uur        4 vernieuwende technologieën:

  • Lazy Foods, Ron van de Vloed, High Pressure Processing: een nieuwe manier van conserveren.
  • Sensorspot, Mark Giesbers, Dynamisch houdbaar.
  • Q-point B.V., Mark Bos, Voedselverspilling in de keten: conflict of synergie?
  • Phytonext, met technologie extracten uit reststromen gebruiken voor hoogwaardige voedingsmiddelen

15.00 uur        Koffiepauze
15.30 uur        Top B.V., Wouter de Heij, de drie koningen – zonder slim zakelijk model tussen ketenspelers geen nieuwe technologie
15.55 uur        Gelderse Proeftuin Milde Conservering, René KosterDe brug naar de consument – hoe zorg je voor een market pull?

16.20 uur        Discussie
16.30 uur        Rondleiding FoodTech Park Brainport
17.30 uur        Borrel

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder