In deze bijeenkomst gaan we in op de regelgeving voor machines en machineonderdelen in de voedselindustrie en hoe hier in de praktijk invulling aan wordt gegeven. Daarnaast willen we met elkaar ingaan op de wenselijkheid van en deelname aan een nieuw op te richten Internationale ISO normcommissie op het gebied van machines voor de voedselindustrie. Deze bijeenkomst is interessant voor zowel machinefabrikanten als toeleveranciers.
Concrete vragen deze middag
- Ondersteunen we de wenselijkheid vanuit de Agrofoodsector om te komen tot een Europees initiatief om een internationale ISO TC FOOD Machinery op te richten en daarvan binnen Europa het secretariaat te verwerven en zodoende de scope belangrijk te kunnen beïnvloeden met de Europese normenstructuur?
- Willen we een inhoudelijke bijdrage leveren en het eindresultaat kunnen beïnvloeden door actieve deelname in TC 153?
- Welke kosten en inspanningen vraagt dit en welke mogelijkheden zien we om, bijvoorbeeld vanuit overheidszijde, dan wel vanuit de bedrijven, de kosten te kunnen bestrijden en toedelen die aan deelname zijn verbonden?
Doelgroep: bedrijven die voedselverwerkende machines maken
Kosten: Deelname is gratis
Programma
- 14.45 uur Ontvangst
- 15.00 uur Opening en inleiding
door Marcel van Haren, Clustermanager Agro Food, FME & directeur GMV - 15.10 uur Regelgeving voedselveiligheid en machinebouw
door Bert Nagtegaal, Beleidsadviseur regelgeving normalisatie & certificatie, FME - 15.35 uur Hoe is de praktijk bij eisen aan voedselcontact materialen?
door Gerard Hutting, Senior advisor machinery safety, Marel Stork Poultry processing - 16.00 uur Inleiding mogelijke oprichting ISO-normcommissie Food Machinery
door Bert Nagtegaal, Beleidsadviseur regelgeving normalisatie & certificatie, FME - 16.30 uur Visie TC153
door Roland Kals, Voorzitter NEN TC 153, Rademaker - 17.00 uur Discussie en vragen
- 17.15 uur Afsluiting en borrel
- 18.00 uur Einde