Voedselinnovatie, voedselproductie en genieten van eten tijdens Dutch Agri Food Week
Dutch Agri Food Week vindt plaats van 12 t/m 25 oktober 2016 door heel Nederland. Na een succesvolle eerste editie in 2015 laten boeren, tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers tijdens Dutch Agri Food Week 2016 zien hoe zij werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Door letterlijk de deuren open te zetten kunnen we de relatie tussen de consument en haar voedsel versterken. Dutch Agri Food Week is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselinnovaties, voor zowel de professional als de consument. Dutch Agri Food Week heeft als doel innovatie te bevorderen, kennis te delen, kennis te maken met de productie van voedsel en vooral ook te genieten van gezond voedsel.
GMV en AgriFoodTech Platform onderdeel van het programma
Op twee manieren zijn wij hier ook bij aanwezig:
Het voorlopige programma staat online en is te vinden via www.dutchagrifoodweek.nl.
Dit wordt tot aan 12 oktober wekelijks aangevuld met nieuwe activiteiten.
Meer informatie vind je op http://dutchagrifoodweek.nl/nieuws/dutch-agri-food-week-2016-maak-kennis-voedsel/.
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder