Technologie in dialoog met Levensmiddelenindustrie over verduurzaming

Dialoogbijeenkomst maatschappelijke organisaties, levensmiddelenbedrijven en technologie

Op 14 juni organiseert Alliantie verduurzaming voedsel samen met het AgriFoodTech Platform over de rol van technologie bij verduurzaming in de voedselketen.

De Nederlandse agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. In de agrifoodketen worden continu nieuwe technieken ingezet om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Technologische ontwikkelingen hebben vaak ook een duurzaamheidsimpact, soms is dit een primair doel en soms een is dit een bijkomend voordeel. Tegelijkertijd leidt het hoge technologische niveau van onze agrifoodsector tot een maatschappelijk debat waarin soms gepleit wordt voor minder technologie. Men maakt zich zorgen over bijvoorbeeld de ethische, nutritionele of ecologische impact van technologie en over de afstand die ontstaat tussen consument en voedselproducenten  door grootschalige en industriële voedselproductie.
De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het AgriFoodTech Platform organiseren deze bijeenkomst  voor bedrijven en maatschappelijke partners om met elkaar te bespreken wat technologie voor bedrijven kan opleveren vanuit een verduurzamingsperspectief en wat de zorgen en impact van de technologische ontwikkelingen zijn in onze maatschappij.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen aan: secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl

 Programma

14:30 uur Inloop
15:00 uur  Welkom door Aalt Dijkhuizen, voorzitter Alliantie Verduurzaming Voedsel
15:10 uur Technologie in de agrifood keten, een actuele stand van zaken
dr. Martin Scholten, Managing Director Animal Sciences Group & Imares
15:30 uur Pitches over maatschappelijke uitdagingen en de rol van technologie daarbij
Nol Verdaasdonk, Milieufederatie Brabant
Kees Kodde, Greenpeace
Christiaan Kuipers, Urgenda
16:00 uur Technologie in de praktijkmet:
Tim Joosten, Lely International
Rob Hamer, Unilever
16:45 uur In discussie: stellingen over de ecologische, maatschappelijke en economische impact van technologie op voedselproductie
17:15 uur Wrap-up en conclusies
17:30 uur Netwerkborrel en gelegenheid bezichtiging Lely

Meer uit agenda

Agenda

20-05-2021

Online

Fieldlab Fortissimo meets SAMEN

Het afgelopen jaar zijn asset-owners, OEM'ers en serviceproviders (GMV-leden) actief in de Agri & Food sector binnen Fieldlab Fortissimo samen aan de slag gegaan met het in kaart brengen van belangrijke innovatie maintenance vraagstukken. Hoe voer je rendabel Smart Maintenance toe? Op 20 mei wordt vanuit World Class Maintenance in samenwerking met GMV en FME een kijkje in de keuken georganiseerd bij Fieldlab SAMEN.

Lees verder

FME, FEDET en ENVAQUA organiseren een online TechTalk van 10.00 tot 12.00uur rondom de fascinerende en potentieel disruptieve plasmatechnologie. In de Agri & Food sector heeft deze technologie potentie voor toepassing.

Lees verder

Beter, efficiënter en vooral ook slimmer produceren. Digitalisering biedt veel voordelen voor Agri & Food machinebouwers om nieuwe verdienmodellen op te zetten, vernieuwde servicemodellen te introduceren én innovatieve producten te ontwikkelen. Hoe maak je digitalisering mogelijk binnen je bedrijf en wat zijn de risico's waar je op moet letten? GMV organiseert een kleinschalige roundtable bij WP Haton

Lees verder