Jarenlang is in de bakkerijsector geïnvesteerd in procesoptimalisatie en schaalvergroting, dit heeft geleid tot een zeer efficiënte bakkerijsector in Nederland. Ook de bedrijven die daarvoor de machines en technologie leveren zijn hiermee internationaal zeer succesvol geworden.
Het consumentengedrag is zichtbaar aan het veranderen, zij willen in toenemende mate authentieke producten, terug naar ambachtelijk bereide producten. Ook zijn voedselveiligheid en transparantie steeds meer de onderwerpen waar consumenten zich om bekommeren.
In deze strategische rondetafel brengen de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en het FME Cluster Agri & Food daarom de directieleden van bakkerijen en de technologie leveranciers bijeen om samen te brainstormen over oplossingen. Enerzijds, wat kunnen we doen om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende consumenten eis voor voedselveiligheid en transparantie. Anderzijds, hoe kunnen we een grote diversiteit aan ambachtelijke producten op grote schaal produceren. Kort samengevat: Productflexibiliteit, voedselveiligheid en transparantie voor een innovatief en duurzaam businessmodel.
Programma
11:30 uur Aanvang + inleiding (NVB + FME)
11:45 uur Toekomst visie door Sebastiaan Schreijen, Rabobank
12:30 uur Lunch, bijzondere broodproducten
13:00 uur Rondetafels waarin gebrainstormd wordt over de volgende onderwerpen:
1. Voedselveiligheid & Transparantie
2. Product Flexibiliteit
3. Innovatief en duurzaam businessmodel
15:00 uur Plenaire conclusies en vervolgstappen
15:30 uur Afsluiting en Borrel
Datum & Locatie
19 juni 2015, 11:30 – 15:30 uur
FME – Innovatie-hub
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
Deelname
Voor deze strategische bijeenkomst zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom geldt vol is vol. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.
Georganiseerd door:
Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (www.nedverbak.nl)
FME Cluster Agri & Food (www.fme.nl/agrifood)
Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.
Lees verderVanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.
Lees verderBinnen de Agri & Food sector liggen volop innovatiekansen rondom digitalisering, remote services en het optimaliseren van operatie en onderhoud van productielijnen en machines (assets). De coronacrisis heeft het belang van smart maintenance nog extra benadrukt. Via samenwerking kunnen deze kansen worden verzilverd en uiteindelijk zorgen voor snellere marktintroducties en een optimalere productie van grondstoffen en voeding.
Lees verder