Jarenlang is in de bakkerijsector geïnvesteerd in procesoptimalisatie en schaalvergroting, dit heeft geleid tot een zeer efficiënte bakkerijsector in Nederland. Ook de bedrijven die daarvoor de machines en technologie leveren zijn hiermee internationaal zeer succesvol geworden.
Het consumentengedrag is zichtbaar aan het veranderen, zij willen in toenemende mate authentieke producten, terug naar ambachtelijk bereide producten. Ook zijn voedselveiligheid en transparantie steeds meer de onderwerpen waar consumenten zich om bekommeren.
In deze strategische rondetafel brengen de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) en het FME Cluster Agri & Food daarom de directieleden van bakkerijen en de technologie leveranciers bijeen om samen te brainstormen over oplossingen. Enerzijds, wat kunnen we doen om tegemoet te komen aan de steeds groter wordende consumenten eis voor voedselveiligheid en transparantie. Anderzijds, hoe kunnen we een grote diversiteit aan ambachtelijke producten op grote schaal produceren. Kort samengevat: Productflexibiliteit, voedselveiligheid en transparantie voor een innovatief en duurzaam businessmodel.
Programma
11:30 uur Aanvang + inleiding (NVB + FME)
11:45 uur Toekomst visie door Sebastiaan Schreijen, Rabobank
12:30 uur Lunch, bijzondere broodproducten
13:00 uur Rondetafels waarin gebrainstormd wordt over de volgende onderwerpen:
1. Voedselveiligheid & Transparantie
2. Product Flexibiliteit
3. Innovatief en duurzaam businessmodel
15:00 uur Plenaire conclusies en vervolgstappen
15:30 uur Afsluiting en Borrel
Datum & Locatie
19 juni 2015, 11:30 – 15:30 uur
FME – Innovatie-hub
Boerhaavelaan 40
2713 HX Zoetermeer
Deelname
Voor deze strategische bijeenkomst zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom geldt vol is vol. De bijeenkomst is gratis toegankelijk.
Georganiseerd door:
Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (www.nedverbak.nl)
FME Cluster Agri & Food (www.fme.nl/agrifood)
Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!
Lees verderBent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.
Lees verder