Langer en vitaler leven is voor velen een streven. Lukt het ons om door verschillende data met elkaar te combineren tot een persoonlijk voedingsadvies te komen en resulteert dit op de lange termijn in lagere gezondheidskosten en een meer vitale bevolking? En… wat is de rol van technologie hierin?
Over welke databronnen hebben we het hier, vallen deze al te combineren, wie is eigenaar van deze data, wie beheert deze data en wie kan er allemaal meekijken? Om de kansen voor de maatschappij goed te kunnen benutten moeten we in een open dialoog ook de uitdagingen van deze nieuwe mogelijkheden verkennen.
Namens het AgriFoodTech Platform belichten wij op 12 oktober verschillende aspecten van het gebruik van data voor een persoonlijk voedingspatroon. Hierbij staan we ook stil bij de rol die verschillende stakeholders hierin hebben. Hoe kijk jij er tegenaan?
Er is plaats voor 70 deelnemers, waarvan 15 studenten, dus meld je snel aan!
Locatie:
Het Glazen Huis te Oudhuizerstraat 31, 7382 BS, Klarenbeek
Programma:
13.00 – Ontvangst & Registratie
13.30 – Introductie Jo Goossens | Een nieuw paradigma in een complex gezondheids- en voedingsuniversum, waarom kan het een oplossing zijn?
13.50 – Hans Westerhoff – Prof. Systeembiologie Universiteiten Amsterdam & Manchester | Van big data gnomics naar het begrip van een persoonlijk voedingspatroon
14.10 – Annet Roodenburg – Lector Voeding en Gezondheid HAS | Naar een gezonder voedselaanbod
14.30 – Thomas Bachet , Strateeg en adviseur Actify, Achmea Zilveren Kruis | Briljante businessmodellen in Food: Baanbrekers voor betaalbaar, schaalbaar en duurzaam eten.
14.50 – Korte pauze
15.05 – Marijana Radonjic, co-founder & CEO EdgeLeap | Steering R&D innovation: from information to intelligence
15.25 – Karin Verzijden – Axon Advocaten | Juridisch kader rondom personalised food en data
15.45 – Pauze
16.15 – Discussie in ronde tafels over de verschillende rollen. Hierbij zetten we verschillende ‘rollen’ centraal en voeren we dialoog in kleine groepen. Voorbeelden: verzekeraars, gezondheidsinstanties, voedselproducenten, data scientists, overheid, onderwijs, NGO’s,
16.35 – Plenaire afsluiting
16.45 – Borrel
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder