Nederland Maakt online

20-01-2020

Online

In navolging van het succes van de eerste Nederland Maakt (op 2 oktober 2019) organiseert NEVAT samen met een aantal branchepartners (FEDETGMVVNMI en FME) opnieuw een groots event in 2021. Tenminste, als de coronamaatregelen het toelaten. Als voorproefje, in aanloop naar de live editie, vindt een eerste online sessie van Nederland Maakt plaats op woensdag 20 januari 2021, 15.30 – 17.00 uur.

Thema

Centraal in deze sessie staat de rol van digitalisering tijdens en vooral na de corona-crisis. Diverse valkuilen, maar ook kansen zijn zichtbaar geworden nu we onverwachts met een pandemie zijn  geconfronteerd die de totale wereld op zijn kop heeft gezet. Het is tijd om wellicht ook anders naar de eigen organisatie te kijken; de dienstverlening, logistiek of het eigen product.

Versnelde en verregaande digitalisering kan een oplossing bieden voor snel en gericht herstel na de crisis en zelfs al tijdens de crisis verlichting en richting geven. Is dit het juiste moment om door te pakken?

Karel Kraaijeveld van ECI Solutions en Rolf Bos van PriceWaterhouseCoopers zijn te gast en zullen het hebben over de ‘digital supply chain’.

Opzet

Dit online Nederland Maakt webinar is deels interactief en gericht op maakbedrijven (zoals GMV-leden). Denk mee of stel je vragen tijdens het afsluitend deel van de sessie. Geïnteresseerd? Neem gratis deel en schrijf je nu in! Je ontvangt dan tijdig de juiste link om te kunnen deelnemen.

Graag tot 20 januari!

Meer uit agenda

Agenda

11-06-2021

-

Algemene Ledenvergadering

Save the date! Elk jaar vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats van de GMV. Het thema en de opzet van dit jaar zal later bekend worden gemaakt.

Lees verder

Welke (nieuwe-) technologie is er beschikbaar en welke combinaties kunnen er worden gemaakt voor een dubbele inzetbaarheid van de technologie, waardoor investeringen zich makkelijker terugverdienen? In dit webinar georganiseerd door Taskforce Toekomstbestendige stallen wordt er kort ingegaan op verschillende lopende initiatieven, delen boeren hun ervaring en perspectief en zullen een aantal technologiebedrijven iets vertellen over hun oplossingen. Daarna is er ruimte voor interactie waarin de zoektocht van slimme combinaties van technologie, bijvoorbeeld in combinatie met beheersing van het stalklimaat, wordt ingezet

Lees verder
Agenda

03-12-2020

Online via Microsoft Teams

Hergebruik van water in de landbouw, wat houdt ons tegen?

Op veel plekken in Nederland is de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed water voor de landbouw niet elk moment van het jaar vanzelfsprekend. De laatste jaren is het zelfs een structureel probleem. De reden van de problematiek verschilt per regio maar de impact en vaak ook de oplossingen zijn universeel. Een van deze gebieden is de Oostpolder in Anna Paulowna (NH) waar men te maken heeft met enerzijds een dreigende verzilting van het oppervlaktewater en anderzijds met een beperkt beschikbaarheid van zoet water voor de teelt. Tijdens deze TechTalk georganiseerd door Envaqua en partners komt de huidige problematiek, de inzichten van stakeholders en mogelijke technologische oplossingen aan bod.

Lees verder