Nederland Maakt: circulariteit

22-04-2021

Online

De wereld verandert en er is steeds meer oog voor duurzaamheid en circulariteit. We realiseren ons dat we één aarde hebben en dat we die resources niet kunnen en mogen uitputten. Met alle milieu- en andersoortige maatregelen en de verschillende transities waar we midden inzitten, is dit voor veel maakbedrijven en relaties een onderwerp waar ze niet omheen kunnen. Wat komt er allemaal op ons af? Door samen te werken in de keten kunnen stappen gemaakt worden. Wat kun je concreet doen? En hoe voldoe je aan wet- en regelgeving? Nemen bedrijven andere beslissingen nu de wereld er anders uitziet door bijvoorbeeld covid-19?

Nederland Maakt

In navolging van het succes van de eerste Nederland Maakt, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie, organiseren verschillende brancheverenigingen tezamen (FEDETFPT-VIMAGFME GMV en VNMI ) een gratis digitaal voorproefje in aanloop naar een live editie later in 2021. Dit online Nederland Maakt webinar is deels interactief en gericht op maakbedrijven (zoals GMV-leden).

Programma

  • Welkom en introductie door Sekhar Lahiri, directeur VNMI (Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie).
  • Bert Nagtegaal, belangenbehartiger bij FME, neemt ons mee ‘door Den Haag en Brussel’ om een beeld te schetsen van wat er allemaal op ons afkomt op gebied van wet- en regelgeving.
  • Bedrijven inspireren en op weg helpen om circulair ontwerpen toe te passen op producten en diensten. Dat is waar Circo-trainer Linda Louwissen zich mee bezig houdt. Tijdens ons webinar licht ze alvast een tipje van de sluier op.
  • Tot slot belichten we het thema vanuit de hoek van de ondernemer. Nyrstar Budel produceert zinkmetaal en is erg actief op het vlak van ketenefficientie, circulariteit en duurzaamheid. Steef Steeneken, Product Sales and Market Development Manager bij Nyrstar, deelt zijn ervaringen.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit webinar! Heb je interesse? Meld je nu aan!

Ken je nog andere mogelijk geïnteresseerden, deel deze uitnodiging dan gerust. Graag tot ziens op 22 april!

Meer uit agenda

Agenda

17-06-2024

Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 NW Geldermalsen

GMV Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering, exclusief voor GMV-leden.

Lees verder
Agenda

06-11-2024

Kas Meeting Eventlocatie, Woerden

Save The Date | Food Systems Safety Day 6 november 2024

Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!

Lees verder
Agenda

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Lees verder