Nederland Maakt: circulariteit

22-04-2021

Online

De wereld verandert en er is steeds meer oog voor duurzaamheid en circulariteit. We realiseren ons dat we één aarde hebben en dat we die resources niet kunnen en mogen uitputten. Met alle milieu- en andersoortige maatregelen en de verschillende transities waar we midden inzitten, is dit voor veel maakbedrijven en relaties een onderwerp waar ze niet omheen kunnen. Wat komt er allemaal op ons af? Door samen te werken in de keten kunnen stappen gemaakt worden. Wat kun je concreet doen? En hoe voldoe je aan wet- en regelgeving? Nemen bedrijven andere beslissingen nu de wereld er anders uitziet door bijvoorbeeld covid-19?

Nederland Maakt

In navolging van het succes van de eerste Nederland Maakt, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie, organiseren verschillende brancheverenigingen tezamen (FEDETFPT-VIMAGFME GMV en VNMI ) een gratis digitaal voorproefje in aanloop naar een live editie later in 2021. Dit online Nederland Maakt webinar is deels interactief en gericht op maakbedrijven (zoals GMV-leden).

Programma

  • Welkom en introductie door Sekhar Lahiri, directeur VNMI (Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie).
  • Bert Nagtegaal, belangenbehartiger bij FME, neemt ons mee ‘door Den Haag en Brussel’ om een beeld te schetsen van wat er allemaal op ons afkomt op gebied van wet- en regelgeving.
  • Bedrijven inspireren en op weg helpen om circulair ontwerpen toe te passen op producten en diensten. Dat is waar Circo-trainer Linda Louwissen zich mee bezig houdt. Tijdens ons webinar licht ze alvast een tipje van de sluier op.
  • Tot slot belichten we het thema vanuit de hoek van de ondernemer. Nyrstar Budel produceert zinkmetaal en is erg actief op het vlak van ketenefficientie, circulariteit en duurzaamheid. Steef Steeneken, Product Sales and Market Development Manager bij Nyrstar, deelt zijn ervaringen.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit webinar! Heb je interesse? Meld je nu aan!

Ken je nog andere mogelijk geïnteresseerden, deel deze uitnodiging dan gerust. Graag tot ziens op 22 april!

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder