Nederland Maakt: circulariteit

22-04-2021

Online

De wereld verandert en er is steeds meer oog voor duurzaamheid en circulariteit. We realiseren ons dat we één aarde hebben en dat we die resources niet kunnen en mogen uitputten. Met alle milieu- en andersoortige maatregelen en de verschillende transities waar we midden inzitten, is dit voor veel maakbedrijven en relaties een onderwerp waar ze niet omheen kunnen. Wat komt er allemaal op ons af? Door samen te werken in de keten kunnen stappen gemaakt worden. Wat kun je concreet doen? En hoe voldoe je aan wet- en regelgeving? Nemen bedrijven andere beslissingen nu de wereld er anders uitziet door bijvoorbeeld covid-19?

Nederland Maakt

In navolging van het succes van de eerste Nederland Maakt, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie, organiseren verschillende brancheverenigingen tezamen (FEDETFPT-VIMAGFME GMV en VNMI ) een gratis digitaal voorproefje in aanloop naar een live editie later in 2021. Dit online Nederland Maakt webinar is deels interactief en gericht op maakbedrijven (zoals GMV-leden).

Programma

  • Welkom en introductie door Sekhar Lahiri, directeur VNMI (Vereniging Nederlandse Metallurgische Industrie).
  • Bert Nagtegaal, belangenbehartiger bij FME, neemt ons mee ‘door Den Haag en Brussel’ om een beeld te schetsen van wat er allemaal op ons afkomt op gebied van wet- en regelgeving.
  • Bedrijven inspireren en op weg helpen om circulair ontwerpen toe te passen op producten en diensten. Dat is waar Circo-trainer Linda Louwissen zich mee bezig houdt. Tijdens ons webinar licht ze alvast een tipje van de sluier op.
  • Tot slot belichten we het thema vanuit de hoek van de ondernemer. Nyrstar Budel produceert zinkmetaal en is erg actief op het vlak van ketenefficientie, circulariteit en duurzaamheid. Steef Steeneken, Product Sales and Market Development Manager bij Nyrstar, deelt zijn ervaringen.

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit webinar! Heb je interesse? Meld je nu aan!

Ken je nog andere mogelijk geïnteresseerden, deel deze uitnodiging dan gerust. Graag tot ziens op 22 april!

Meer uit agenda

Beter, efficiënter en vooral ook slimmer produceren. Digitalisering biedt veel voordelen voor Agri & Food machinebouwers om nieuwe verdienmodellen op te zetten, vernieuwde servicemodellen te introduceren én innovatieve producten te ontwikkelen. Hoe maak je digitalisering mogelijk binnen je bedrijf en wat zijn de risico's waar je op moet letten? GMV organiseert een kleinschalige roundtable bij WP Haton

Lees verder

Vitale en blije medewerkers vormen de kern van je organisatie en zijn een belangrijke ambassadeur om anderen tot jouw organisatie en de sector aan te trekken. Ben jij wel mensgericht genoeg? Sytze Westerhof Managing Director bij VDL Packaging en Frank Geerdink CEO bij Dutch Thermal Engineering (GMV-leden) delen hun aanpak en filosofie en vertellen wat de aandacht naar persoonlijke behoeften, doelstellingen en gedragingen van medewerkers hun organisaties heeft opgeleverd.

Lees verder
Agenda

11-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verduurzaamt de sector’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.

Lees verder