Kick-off Fieldlab Fortissimo

08-02-2021

Online

Binnen de Agri & Food sector liggen volop innovatiekansen rondom digitalisering, remote services en het optimaliseren van operatie en onderhoud van productielijnen en machines (assets). In Nederland is de gehele voedselketen sterk vertegenwoordigd. De coronacrisis en het minder gemakkelijk reizen heeft het belang van smart maintenance nog extra benadrukt. Via samenwerking vanuit de zogenoemde ‘klassieke onderhoudsdriehoek’ van asset-owner, original equipment manufacturer (OEM) en serviceprovider kunnen innovatiekansen worden verzilverd. Praktijkgerichte innovatie samenwerking maakt verbeteringen mogelijk maken op het gebied van:

  • Reduceren van non-conformance kosten
  • Bereiken van zero- waste (voorkomen van energie- & voedselverspilling)
  • Verbeteren van de Nederlandse concurrentiepositie
  • Beter benutten van humans resources door (samen)werken op afstand
  • Toepassing van Smart Maintenance technologieën als big data, IoT en VR/AR

Open-innovatie project

De afgelopen maanden zijn samenwerkingsideeën ontstaan en vormgegeven vanuit verschillende ‘driehoekspartijen’ om deze verbeteringen mogelijk te maken. Tijdens deze Fortissimo kick-off bijeenkomst zullen deze ideeën en de beoogde kennisproducten aanbod komen en definiëren we samen de vervolgstappen binnen dit open-innovatie project.

De kick-off bijeenkomst is bedoeld voor genodigden. Ook graag deelnemen? Neem contact op met projectleider Maureen de Haan.

 

Fortissimo is een initiatief van World Class Maintenance in samenwerking met GMV en FME

 

Meer uit agenda

Agenda

15-05-2024

16-05-2024

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event 2024

Lees verder
Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder