Op 11 oktober organiseert het AgriFoodTech Platform in samenwerking met het OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP) een kenniscafé over Vertical Farming.
Voedsel wordt meestal niet geproduceerd in de buurt van waar het wordt geconsumeerd. Om nu en straks op een veilige en verantwoorde manier voldoende voedsel te kunnen produceren, zijn de huidige productiemethoden niet toereikend. Vertical Farming kan efficiënter en met minder milieubelasting voedsel produceren. Een ‘zero-mile city food supply’is mogelijk: geen gebruik van pesticiden, geen emissie van voedingsstoffen, slechts 2-4 liter water per kg groenten en 10-20 keer minder landgebruik. Vertical Farming kan op kleine en grote schaal en seizoensonafhankelijk, worden toegepast, binnen én vlakbij de stad in bestaande gebouwen, zelfs daglichtloos. Zelfs voor tuinbouwland Nederland liggen er kansen voor Vertical Farming!
Ben je benieuwd naar deze kansen en de nieuwste ontwikkelingen en denk en discussieer je graag mee over de toekomst van Vertical Farming? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit!
Het kenniscafé is voor ondernemers, onderzoekers en onderwijzers. De input van deze middag wordt gebruikt voor nieuwe leermiddelen voor het Groene Onderwijs.
Bekijk het programma en meld je nu aan!
Dit event vindt plaatst tijdens de Dutch Agri & Food Week
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder