Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer, zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie op woensdagmiddag 29 september van 15.00 tot 17.30* uur met en bij QING.

Verbindt de keten

Samenwerking is nodig om de complexe vraagstukken in de Agri & Food sector op te lossen. Verbindt de keten is daarom één van de GMV-pijlers in onze missie naar ‘gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren’. Hoe kunnen wij als machinebouwers en technologie ontwikkelaars samenwerken om onze eindklanten in de voedselverwerkende industrie beter van dienst te zijn? Tijdens deze inspiratiesessie gaan we hierover graag samen in gesprek aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.

Samenwerking & innovatie in praktijk

Klaas Fuite van Bakkerij Fuite is te gast en hij deelt hoe hij door een intensieve samenwerking met de supermarkten het voor elkaar heeft gekregen om verspilling te minimaliseren. Durven ondernemen in een snel veranderende wereld en markt zit in het DNA van de eigenaars van Bakkerij Fuite. In 1928 startte Klaas Fuite in IJsselmuiden een kleine dorpsbakkerij. Ruim negentig jaar later is het familiebedrijf uitgegroeid tot een succesvolle moderne bakkerij in Apeldoorn. Fuite maakt brood voor supermarktketen Boni en online supermarkt Picnic en produceert daarnaast brood als grondstof voor bijvoorbeeld tosti’s en sandwiches.

Bakkerij Fuite_foto Thomas van Oorschot_2

Foto: Thomas van Oorschot (bron)

Bram de Vrught, businessmanager bij QING, deelt tijdens deze sessie de R&D aanpak van QING. Hij is inhoudelijk eindverantwoordelijk voor en betrokken bij R&D en innovatietrajecten in de agri, food en packaging. Hij kent als geen ander de uitdagingen in deze industrieën.

Te gast bij QING

De sessie vindt plaats bij ingenieursbureau QING in Arnhem. QING is een dynamisch team van 80 inventieve engineers, consultants, projectmanagers en adviseurs. Vanuit een niet te stoppen nieuwsgierigheid leveren zij innovatieve en duurzame oplossingen voor een groot aantal opdrachtgevers in agrifood en packaging. Ze vinden antwoorden door vragen te blijven stellen en helpen met oplossingen om klanten verder brengen. Nieuwsgierigheid zet de wereld in beweging. Uit nieuwsgierigheid ontstaan ideeën. Nieuwsgierigheid is altijd willen weten hoe en waarom. Antwoorden vinden door vragen te blijven stellen. Ontleden tot de kern en van daaruit nieuwe verbanden leggen. Verbanden die leiden tot inventieve oplossingen, die echte vooruitgang mogelijk maken. Onze niet te stoppen nieuwsgierigheid is wat QING verbindt. QINGs zijn ingenieus, inventief, en gepassioneerd nieuwsgierig. Klaar om jou vooruit te helpen. Meer over de aanpak van QING

Aanmelden

Agri & Food machinebouwers, technologie ontwikkelaars (GMV-leden) en voedselproducenten zijn van harte uitgenodigd bij QING in Arnhem. Op basis van de aanmeldingen kijken we naar een passende groepssamenstelling. Mis het niet en meld je snel aan!

*Eerder is 22 september als datum gecommuniceerd. De sessie is verplaatst naar 29 september. 

Meer uit agenda

Agenda

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Lees verder
Agenda

15-05-2024

16-05-2024

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event 2024

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt.

Lees verder