Innovation Tuesday | De logica van foodlogistiek

01-10-2019

Leen Menken Foodservice Logistics, Chroomstraat 155

De toelevering van de horeca in Amsterdam gaat een nieuw tijdperk in. Aansluitend op de CO₂-doelstellingen uit het Klimaatakkoord wil de gemeente Amsterdam het aantal logistieke bewegingen in de stad drastisch verminderen. Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer gaat de uitdaging aan om dit al in 2020 te realiseren, maar zoekt voor een aantal specifieke zaken nog oplossingen. FME organiseert op 1 oktober een Innovation Tuesday en nodigt bedrijven uit de technologische industrie uit om hun expertise op het gebied van agri & food, smart cities en energie in te brengen. Geïnteresseerde GMV-leden kunnen zich ook aanmelden om mee te denken.

De uitdagingen

  • In Amsterdam zijn 5.000 horecavestigingen die gemiddeld twee keer per dag beleverd worden. Door afnemende beschikbaarheid van ruimte in de stad wordt de beschikbare opslagcapaciteit bij de horecavestigingen kleiner.
  • De stad Amsterdam wil vanaf 2025 alleen maar 100% CO₂-neutrale (kleine) voertuigen toelaten in de stad.
  • Om het aantal logistieke bewegingen te beperken, moet er een manier gevonden worden om gekoelde en niet gekoelde foodproducten in een keer te vervoeren.
  • Om lege ritten te voorkomen is het wenselijk om ook retourstromen, zoals gescheiden afval, te kunnen vervoeren.

Ben jij een ‘out-of-the-box’ denker en zie jij kans om Leen Menken Foodservice Logistics te helpen om een business case uit te werken. Meld je dan aan voor deze Innovation Tuesday

Voor deze open innovatiesparring gebruiken we de methode van de ‘vragenstorm’. We gaan dus niet op zoek naar antwoorden of dé oplossing, maar willen door het stellen van vragen nieuwe inzichten vinden. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep. Een facilitator begeleidt dit proces.

LM_Logo_0.jpg

Over Leen Merken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics werkt aan steeds slimmere logistiek voor de snel groeiende markt van ‘vers-aan-huisleveringen’. Consumenten krijgen hun producten vers geleverd, op het moment dat het hen uitkomt. Geleverd met steeds ‘groenere’ transportmiddelen.

Meer uit agenda

Agenda

15-05-2024

16-05-2024

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event 2024

Lees verder
Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder