Innovation Tuesday | De logica van foodlogistiek

01-10-2019

Leen Menken Foodservice Logistics, Chroomstraat 155

De toelevering van de horeca in Amsterdam gaat een nieuw tijdperk in. Aansluitend op de CO₂-doelstellingen uit het Klimaatakkoord wil de gemeente Amsterdam het aantal logistieke bewegingen in de stad drastisch verminderen. Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer gaat de uitdaging aan om dit al in 2020 te realiseren, maar zoekt voor een aantal specifieke zaken nog oplossingen. FME organiseert op 1 oktober een Innovation Tuesday en nodigt bedrijven uit de technologische industrie uit om hun expertise op het gebied van agri & food, smart cities en energie in te brengen. Geïnteresseerde GMV-leden kunnen zich ook aanmelden om mee te denken.

De uitdagingen

  • In Amsterdam zijn 5.000 horecavestigingen die gemiddeld twee keer per dag beleverd worden. Door afnemende beschikbaarheid van ruimte in de stad wordt de beschikbare opslagcapaciteit bij de horecavestigingen kleiner.
  • De stad Amsterdam wil vanaf 2025 alleen maar 100% CO₂-neutrale (kleine) voertuigen toelaten in de stad.
  • Om het aantal logistieke bewegingen te beperken, moet er een manier gevonden worden om gekoelde en niet gekoelde foodproducten in een keer te vervoeren.
  • Om lege ritten te voorkomen is het wenselijk om ook retourstromen, zoals gescheiden afval, te kunnen vervoeren.

Ben jij een ‘out-of-the-box’ denker en zie jij kans om Leen Menken Foodservice Logistics te helpen om een business case uit te werken. Meld je dan aan voor deze Innovation Tuesday

Voor deze open innovatiesparring gebruiken we de methode van de ‘vragenstorm’. We gaan dus niet op zoek naar antwoorden of dé oplossing, maar willen door het stellen van vragen nieuwe inzichten vinden. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep. Een facilitator begeleidt dit proces.

LM_Logo_0.jpg

Over Leen Merken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics werkt aan steeds slimmere logistiek voor de snel groeiende markt van ‘vers-aan-huisleveringen’. Consumenten krijgen hun producten vers geleverd, op het moment dat het hen uitkomt. Geleverd met steeds ‘groenere’ transportmiddelen.

Meer uit agenda

Agenda

03-12-2019

05-12-2019

Kyiv, International Exhibition Center (15, Brovarskyi prospekt)

Fresh Business Expo 2019

De Fresh Business Expo is een toonaangevende beurs voor alle leveranciers actief binnen de vers industrie inclusief productie, verwerking en opslag. Grimco Trade Holland organiseert in samenwerking met Nova Exhibitions een Holland Paviljoen.

Lees verder
Agenda

31-10-2019

Miele Experience Center in Vianen

Food Technology Event: De Duurzame Foodfabriek

Klimaatneutraal produceren staat volop in de belangstelling sinds het Klimaatakkoord. Maar wat betekenen de grote beloften voor het productieproces in de fabriek? Wat betekent het akkoord voor energie-intensieve processen zoals drogen, koelen en verhitten? Moet de gaskraan worden dicht gedraaid? Op donderdag 31 oktober 2019 organiseert VMT een Food Technology Event: De Duurzame Foodfabriek

Lees verder
Agenda

15-10-2019

De Fabrique - Utrecht

Kom zaken doen met 100 Afrikaanse ondernemers

Zo’n 100 agri-ondernemers uit Afrika komen in oktober naar Nederland, waar ze op 15 oktober deelnemen aan het Francophone Africa Business Forum (FAB Forum) in Utrecht. Tijdens het forum kan je deze ondernemers ontmoeten en zaken met hen doen – in het bijzijn van tolken om taalbarrières te slechten

Lees verder