Innovation Tuesday | De logica van foodlogistiek

01-10-2019

Leen Menken Foodservice Logistics, Chroomstraat 155

De toelevering van de horeca in Amsterdam gaat een nieuw tijdperk in. Aansluitend op de CO₂-doelstellingen uit het Klimaatakkoord wil de gemeente Amsterdam het aantal logistieke bewegingen in de stad drastisch verminderen. Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer gaat de uitdaging aan om dit al in 2020 te realiseren, maar zoekt voor een aantal specifieke zaken nog oplossingen. FME organiseert op 1 oktober een Innovation Tuesday en nodigt bedrijven uit de technologische industrie uit om hun expertise op het gebied van agri & food, smart cities en energie in te brengen. Geïnteresseerde GMV-leden kunnen zich ook aanmelden om mee te denken.

De uitdagingen

  • In Amsterdam zijn 5.000 horecavestigingen die gemiddeld twee keer per dag beleverd worden. Door afnemende beschikbaarheid van ruimte in de stad wordt de beschikbare opslagcapaciteit bij de horecavestigingen kleiner.
  • De stad Amsterdam wil vanaf 2025 alleen maar 100% CO₂-neutrale (kleine) voertuigen toelaten in de stad.
  • Om het aantal logistieke bewegingen te beperken, moet er een manier gevonden worden om gekoelde en niet gekoelde foodproducten in een keer te vervoeren.
  • Om lege ritten te voorkomen is het wenselijk om ook retourstromen, zoals gescheiden afval, te kunnen vervoeren.

Ben jij een ‘out-of-the-box’ denker en zie jij kans om Leen Menken Foodservice Logistics te helpen om een business case uit te werken. Meld je dan aan voor deze Innovation Tuesday

Voor deze open innovatiesparring gebruiken we de methode van de ‘vragenstorm’. We gaan dus niet op zoek naar antwoorden of dé oplossing, maar willen door het stellen van vragen nieuwe inzichten vinden. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep. Een facilitator begeleidt dit proces.

LM_Logo_0.jpg

Over Leen Merken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics werkt aan steeds slimmere logistiek voor de snel groeiende markt van ‘vers-aan-huisleveringen’. Consumenten krijgen hun producten vers geleverd, op het moment dat het hen uitkomt. Geleverd met steeds ‘groenere’ transportmiddelen.

Meer uit agenda

Tijdens de Solids Rotterdam gaan FME-GMV, One Planet Research Center & Siemens in gesprek over de `Digital Food Factory of the Future’. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie wordt gesproken over de toekomstvisie, huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering.

Lees verder
Agenda

23-06-2021

Webinar

5G en de ‘Future of Farming’

Webinar over de digitalisering en de inzet van nieuwe technologie voor toekomstbestendige stallen en een duurzame veehouderij.

Lees verder

Sinds mei 2019 is in Rotterdam de eerste drijvende boerderij ter wereld operationeel. Duizenden mensen uit de hele wereld zijn inmiddels een kijkje komen nemen. Floating Farm produceert gezond voedsel op het water, in steden, dichtbij de consument. Op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als topprioriteit. Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie. FME organiseert een TechTalk in samenwerking met de Floating Farm en ProFloating

Lees verder