Innovation Tuesday | De logica van foodlogistiek

01-10-2019

Leen Menken Foodservice Logistics, Chroomstraat 155

De toelevering van de horeca in Amsterdam gaat een nieuw tijdperk in. Aansluitend op de CO₂-doelstellingen uit het Klimaatakkoord wil de gemeente Amsterdam het aantal logistieke bewegingen in de stad drastisch verminderen. Leen Menken Foodservice Logistics uit Zoetermeer gaat de uitdaging aan om dit al in 2020 te realiseren, maar zoekt voor een aantal specifieke zaken nog oplossingen. FME organiseert op 1 oktober een Innovation Tuesday en nodigt bedrijven uit de technologische industrie uit om hun expertise op het gebied van agri & food, smart cities en energie in te brengen. Geïnteresseerde GMV-leden kunnen zich ook aanmelden om mee te denken.

De uitdagingen

  • In Amsterdam zijn 5.000 horecavestigingen die gemiddeld twee keer per dag beleverd worden. Door afnemende beschikbaarheid van ruimte in de stad wordt de beschikbare opslagcapaciteit bij de horecavestigingen kleiner.
  • De stad Amsterdam wil vanaf 2025 alleen maar 100% CO₂-neutrale (kleine) voertuigen toelaten in de stad.
  • Om het aantal logistieke bewegingen te beperken, moet er een manier gevonden worden om gekoelde en niet gekoelde foodproducten in een keer te vervoeren.
  • Om lege ritten te voorkomen is het wenselijk om ook retourstromen, zoals gescheiden afval, te kunnen vervoeren.

Ben jij een ‘out-of-the-box’ denker en zie jij kans om Leen Menken Foodservice Logistics te helpen om een business case uit te werken. Meld je dan aan voor deze Innovation Tuesday

Voor deze open innovatiesparring gebruiken we de methode van de ‘vragenstorm’. We gaan dus niet op zoek naar antwoorden of dé oplossing, maar willen door het stellen van vragen nieuwe inzichten vinden. Tijdens de vragenstorm is ruimte voor discussie, eventueel in subgroepen. Tevens kunnen deelnemers ook zelf een aan het vraagstuk gelieerde uitdaging voorleggen aan de groep. Een facilitator begeleidt dit proces.

LM_Logo_0.jpg

Over Leen Merken Foodservice Logistics

Leen Menken Foodservice Logistics werkt aan steeds slimmere logistiek voor de snel groeiende markt van ‘vers-aan-huisleveringen’. Consumenten krijgen hun producten vers geleverd, op het moment dat het hen uitkomt. Geleverd met steeds ‘groenere’ transportmiddelen.

Meer uit agenda

Agenda

22-10-2020

Omgeving Utrecht - locatie volgt

GMV-strategie: Ledensessie Acties & Routekaart

Save the date! Op 22 oktober gaan wij samen met GMV-leden verder aan de slag met het concretiseren van de toekomstige GMV-koers die middels individuele visiegesprekken en eerdere bestuurs- en ledensessies in ontwikkeling is. Meer informatie over dit traject en aanmelden

Lees verder
Agenda

15-09-2020

18-09-2020

Online

China Business Week

Heb jij weleens gekeken welke mogelijkheden er zijn op het gebied van duurzaam ondernemen in China? En welke kansen er in dit land liggen voor jouw bedrijf? Ben jij een potentiële, startende of ervaren exporteur? Wil je exporteren, importeren of op een andere manier zakendoen? Neem dan deel aan de China Business Week georganiseerd door RVO en laat je inspireren door verschillende ervaringsdeskundigen

Lees verder
Agenda

24-09-2020

Fieldlab CAMPIONE - Ericssonstraat 2 Gilze Rijen

Fieldlab Fortissimo update meeting

‘Hoe zorgen we voor optimaal onderhoud & asset prestaties in de Nederlandse voedingsindustrie?’ Vanuit de zogenoemde ‘klassieke onderhoudsdriehoek’ aanpak zijn betrokken asset owners, GMV-leden (OEM'ers)en serviceproviders met elkaar samen aan de slag gegaan om de innovatiebehoeftes en mogelijke oplossingsrichtingen in kaart te brengen. Tijdens deze Fortissimo update meeting zullen de eerste inzichten en project ideeën gedeeld en verder gebracht worden

Lees verder