Innovaties gezocht voor toekomstbestendige pluimveestallen

11-10-2018

De landbouw staat voor een enorme transitie. Dat geldt zeer zeker ook voor de pluimveehouderij. Er zijn innovaties noodzakelijk om bestaande stallen toekomstbestendig te maken of vernieuwende stalconcepten te introduceren. De stal van de toekomst houdt rekening met het klimaat, natuur, dierenwelzijn en de omgeving. Op 11 oktober staat er een kennissessie op de agenda over dit thema.

De pluimveehouderij  in Nederland heeft te maken met een aantal uitdagingen. Dierenwelzijn, milieu, volksgezondheid, geur en energie zijn  onderwerpen die veel meer aandacht vragen. De kippenstallen moeten toekomstbestendig worden gemaakt. Nieuwe technieken en slimme innovaties kunnen de pluimveehouderij helpen om te vernieuwen. Daarom is het noodzakelijk dat we alle kennis en ervaring uit andere branches en sectoren gaan inzetten om de stallen te moderniseren. Provincie Noord-Brabant gaat samen met FME, ZLTO en VNO-NCW Brabant Zeeland op zoek naar wenselijke en haalbare oplossingen die de pluimveesector toekomstbestendig maken.

Om de aanwezige kennis en ervaring van bedrijven en kennisinstellingen te verbinden en te kijken hoe door samenwerking en het benutten van (branche)vreemde oplossingen er innovaties tot stand kunnen worden gebracht, organiseren wij op 11 oktober een kennissessie bij Kipster in Oirlo. Pluimveehouders, creatieve en innovatieve ondernemers, vertegenwoordigers van kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties (NGO’s) kunnen dan samen nadenken over oplossingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat.

Programma

  • 09.30 uur – Ontvangst en registratie
  • 10.00 uur- Wat is een Toekomstbestendige stal – vertegenwoordiger van Kipster
  • 10.30 uur – Brainstormronde 1 met drie rondetafels:

Aan elke rondetafel zijn boeren, ngo’s, overheid, kennisinstellingen en technologie ondernemingen vertegenwoordigd.
a. mest en mestverwerking
b. gezondheid voor mens en omgeving
c. energie (besparing en opwekking)

  • 12.30 uur – Lunch
  • 13.00 uur – Innovatiepitches deel 1
  • 13.30 uur – Brainstormronde 2 met drie rondetafels:

d. dier (gezondheid- en welzijn)
e. fijnstof
f. werk omstandigheden

  • 16.00 uur – Borrel en netwerk
  • 17.00 uur – Afsluiting

Aanmelden

Meer uit agenda

Agenda

02-06-2019

05-06-2019

New Orleans

Holland Paviljoen op IFT 2019 New Orleans

Wil jij je bedrijf presenteren op de grootste internationale voedings- en technologiebeurs ter wereld? Meld je dan nu aan voor de IFT 2019!

Lees verder
Agenda

12-03-2019

Airborne Siemens Fieldlab

Food & Beverage 2019

Het inspiratie event van GMV lid Siemens ‘Nieuwe flexibiliteit door consistente digitalisering en samenwerking’ geeft inzicht in de transitie die de Food & Beverage sector de komende jaren ondergaat door de toevoeging van digitalisering in de productontwikkeling, het productieproces en het verbeteren van de performance; de zogenaamde Digital Twin. Kom je ook?

Lees verder
Agenda

12-09-2019

GMV jaarevent

Deze zomer bestaat GMV als vereniging 50 jaar. Om deze mijlpaal te vieren organiseert GMV haar verjaardagsfeestje op donderdag 12 september tijdens het GMV jaarevent.

Lees verder