Themaochtend Indoor- en Vertical Farming

Indoor- en Vertical Farming: hype of reality?

‘Tomaten verticaal laten groeien in parkeergarages en distribueren met drones of vis kweken op het dak van de supermarkt?’ 

Wat is de potentie van dit soort initiatieven in en op gebouwen in de stedelijke omgeving om het groeiende aantal mensen in de steden te voeden? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit bij Urban Farmers/ De Schilde in Den Haag op dinsdagochtend 17 januari 2017 om je te laten inspireren, nieuwe (business) kansen te ontdekken en mee te denken over de potentie van Indoor- en Vertical farming in de toekomst.

Meld je dan nu aan!

Een groeiend aantal initiatieven
De mondiale demografische ontwikkelingen leren ons dat steeds meer mensen zich in steden vestigen. Deze hongerige stad dient te worden gevoed. Er zijn verschillende mogelijkheden en systemen om aan de groeiende vraag van (miljoenen)steden te kunnen voldoen. Een van deze mogelijkheden en recentelijke ontwikkeling is indoor of vertical farming. Het telen van gewassen en/of het houden van dieren in een gecontroleerde ruimte in en/of op gebouwen. Door middel van deze manier van produceren wordt oude gebouwen nieuw leven ingeblazen en zijn consumenten ook verzekerd van het laagste aantal ‘food miles’, wat mogelijk is. Er zijn al veel initiatieven wereldwijd gelanceerd die al op benoembare schaal aan het produceren zijn.

Programma
Experts vanuit verschillende hoeken nemen je die ochtend mee in de recente (technologische) ontwikkelingen van Indoor- en Vertical farming in Nederland maar ook wereldwijd.

 

08.45-09.15 Inloop
09.15-09.30 Opening Urban Farmers
09.30-11.00 Presentaties
Jan Westra – Priva
Tycho Vermeulen – WUR
Peter Klapwijk – 2Harvest
11.00-11.30 Discussie
11.30-12.30 Rondleiding Urban Farmers = VOL!
Europa’s grootste stadsboederij op de bovenste verdiepingen van de Schilde.
12.30-13.30 Lunch & presentatie Eveline Braam – directeur de Schilde op de 2e verdieping van de Schilde; toekomstig (inter)nationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn

Meld je snel aan! De rondleiding is helaas al vol, voor de rest van het programma zijn nog enkele plekken beschikbaar.

 

Datum: dinsdag 17 januari  van 09.00 – 13.30uur
Locatie: De Schilde Televisiestraat 2,  2525 KD Den Haag (gratis parkeerplaatsen)

De schilde

 

Meer uit agenda

Agenda

11-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verduurzaamt de sector’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.

Lees verder
Agenda

02-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verbindt de keten’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.

Lees verder
Agenda

08-02-2021

Online

Kick-off Fieldlab Fortissimo

Binnen de Agri & Food sector liggen volop innovatiekansen rondom digitalisering, remote services en het optimaliseren van operatie en onderhoud van productielijnen en machines (assets). De coronacrisis heeft het belang van smart maintenance nog extra benadrukt. Via samenwerking kunnen deze kansen worden verzilverd en uiteindelijk zorgen voor snellere marktintroducties en een optimalere productie van grondstoffen en voeding.

Lees verder