Themaochtend Indoor- en Vertical Farming

Indoor- en Vertical Farming: hype of reality?

‘Tomaten verticaal laten groeien in parkeergarages en distribueren met drones of vis kweken op het dak van de supermarkt?’ 

Wat is de potentie van dit soort initiatieven in en op gebouwen in de stedelijke omgeving om het groeiende aantal mensen in de steden te voeden? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit bij Urban Farmers/ De Schilde in Den Haag op dinsdagochtend 17 januari 2017 om je te laten inspireren, nieuwe (business) kansen te ontdekken en mee te denken over de potentie van Indoor- en Vertical farming in de toekomst.

Meld je dan nu aan!

Een groeiend aantal initiatieven
De mondiale demografische ontwikkelingen leren ons dat steeds meer mensen zich in steden vestigen. Deze hongerige stad dient te worden gevoed. Er zijn verschillende mogelijkheden en systemen om aan de groeiende vraag van (miljoenen)steden te kunnen voldoen. Een van deze mogelijkheden en recentelijke ontwikkeling is indoor of vertical farming. Het telen van gewassen en/of het houden van dieren in een gecontroleerde ruimte in en/of op gebouwen. Door middel van deze manier van produceren wordt oude gebouwen nieuw leven ingeblazen en zijn consumenten ook verzekerd van het laagste aantal ‘food miles’, wat mogelijk is. Er zijn al veel initiatieven wereldwijd gelanceerd die al op benoembare schaal aan het produceren zijn.

Programma
Experts vanuit verschillende hoeken nemen je die ochtend mee in de recente (technologische) ontwikkelingen van Indoor- en Vertical farming in Nederland maar ook wereldwijd.

 

08.45-09.15 Inloop
09.15-09.30 Opening Urban Farmers
09.30-11.00 Presentaties
Jan Westra – Priva
Tycho Vermeulen – WUR
Peter Klapwijk – 2Harvest
11.00-11.30 Discussie
11.30-12.30 Rondleiding Urban Farmers = VOL!
Europa’s grootste stadsboederij op de bovenste verdiepingen van de Schilde.
12.30-13.30 Lunch & presentatie Eveline Braam – directeur de Schilde op de 2e verdieping van de Schilde; toekomstig (inter)nationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn

Meld je snel aan! De rondleiding is helaas al vol, voor de rest van het programma zijn nog enkele plekken beschikbaar.

 

Datum: dinsdag 17 januari  van 09.00 – 13.30uur
Locatie: De Schilde Televisiestraat 2,  2525 KD Den Haag (gratis parkeerplaatsen)

De schilde

 

Meer uit agenda

Zowel in Japan als in Nederland is er een ernstig tekort aan arbeidskrachten door een afnemende en vergrijzende boerenbevolking. Ook besluiten minder jongeren om boer te worden. Om deze redenen is er behoefte aan nieuwe slimme landbouwtechnologieën. Oost NL organiseert met Nederlandse en Japanse partners een webinar over de innovaties en technieken van de toekomst.

Lees verder

Wat is er nodig om de slimme levensmiddelenfabriek van de toekomst te realiseren? One Planet, WUR en FME/GMV slaan de handen ineen om samen met het bedrijfsleven de benodigde stappen en acties in kaart te brengen. Met als doel nieuwe duurzame verdienkracht voor het bedrijfsleven. Op 19 november staat van 15.00 tot 17.00uur de eerste online bijeenkomst op de planning

Lees verder
Agenda

07-10-2020

Digitaal - via Teams

FoodSwitch, roadmaps naar nieuwe duurzame verdienkracht

Het FoodSwitch-programma biedt het Nederlandse bedrijfsleven bij de verduurzaming van de voedselproductie nieuw verdienvermogen. FoodValley en FME/GMV slaan de handen in één om een aantal roadmaps te ontwikkelen samen met onze achterban. Op 7 oktober staat een eerste online informatie meeting op de agenda over dit initiatief

Lees verder