Themaochtend Indoor- en Vertical Farming

Indoor- en Vertical Farming: hype of reality?

‘Tomaten verticaal laten groeien in parkeergarages en distribueren met drones of vis kweken op het dak van de supermarkt?’ 

Wat is de potentie van dit soort initiatieven in en op gebouwen in de stedelijke omgeving om het groeiende aantal mensen in de steden te voeden? Het AgriFoodTech Platform nodigt je van harte uit bij Urban Farmers/ De Schilde in Den Haag op dinsdagochtend 17 januari 2017 om je te laten inspireren, nieuwe (business) kansen te ontdekken en mee te denken over de potentie van Indoor- en Vertical farming in de toekomst.

Meld je dan nu aan!

Een groeiend aantal initiatieven
De mondiale demografische ontwikkelingen leren ons dat steeds meer mensen zich in steden vestigen. Deze hongerige stad dient te worden gevoed. Er zijn verschillende mogelijkheden en systemen om aan de groeiende vraag van (miljoenen)steden te kunnen voldoen. Een van deze mogelijkheden en recentelijke ontwikkeling is indoor of vertical farming. Het telen van gewassen en/of het houden van dieren in een gecontroleerde ruimte in en/of op gebouwen. Door middel van deze manier van produceren wordt oude gebouwen nieuw leven ingeblazen en zijn consumenten ook verzekerd van het laagste aantal ‘food miles’, wat mogelijk is. Er zijn al veel initiatieven wereldwijd gelanceerd die al op benoembare schaal aan het produceren zijn.

Programma
Experts vanuit verschillende hoeken nemen je die ochtend mee in de recente (technologische) ontwikkelingen van Indoor- en Vertical farming in Nederland maar ook wereldwijd.

 

08.45-09.15 Inloop
09.15-09.30 Opening Urban Farmers
09.30-11.00 Presentaties
Jan Westra – Priva
Tycho Vermeulen – WUR
Peter Klapwijk – 2Harvest
11.00-11.30 Discussie
11.30-12.30 Rondleiding Urban Farmers = VOL!
Europa’s grootste stadsboederij op de bovenste verdiepingen van de Schilde.
12.30-13.30 Lunch & presentatie Eveline Braam – directeur de Schilde op de 2e verdieping van de Schilde; toekomstig (inter)nationaal centrum voor binnenstedelijke voedselproductie en voedselbewustzijn

Meld je snel aan! De rondleiding is helaas al vol, voor de rest van het programma zijn nog enkele plekken beschikbaar.

 

Datum: dinsdag 17 januari  van 09.00 – 13.30uur
Locatie: De Schilde Televisiestraat 2,  2525 KD Den Haag (gratis parkeerplaatsen)

De schilde

 

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

22-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Inspiratiesessie ketensamenwerking

Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING, een high-tech ingenieursbureau met innovatieve engineers die de complexe problemen van vandaag oplossen met de technologie van morgen. Meld je nu aan!

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder