Hergebruik van water in de landbouw, wat houdt ons tegen?

03-12-2020

Online via Microsoft Teams

Op veel plekken in Nederland is de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed water voor de landbouw niet elk moment van het jaar vanzelfsprekend. De laatste jaren is het zelfs een structureel probleem. De reden van de problematiek verschilt per regio maar de impact en vaak ook de oplossingen zijn universeel. Een van deze gebieden is de Oostpolder in Anna Paulowna (NH) waar men te maken heeft met enerzijds een dreigende verzilting van het oppervlaktewater en anderzijds met een beperkt beschikbaarheid van zoet water voor de teelt. Tijdens deze TechTalk georganiseerd door Envaqua en partners komt de huidige problematiek, de inzichten van stakeholders en mogelijke technologische oplossingen aan bod.

In deze TechTalk komen stakeholders van verschillende organisaties aan het woord om hun visie op de toekomst van hergebruik van (gezuiverd afval) water in de landbouw te geven. De Oostpolder in Anna Paulowna (NH) wordt als voorbeeld case gebruikt, maar er worden uitstapjes gemaakt naar het overstijgende onderwerp van hergebruik van water in de landbouw.

Aan het woord komen:

  • Ignaz Worm, ENVAQUA
  • Länk Vaessen, Centre of Expertise Water Technology (CEW)
  • Klaas Schenk, Akkerbouwer in Anna Paulowna en LTO-bestuurder
  • Wybo Nijdam, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  • Rommie van der Weide, Kennisinstituut Wageningen Research-ACRRES
  • Joost Edens, VDH Watertechnology
  • Willem Baak, Water Future (GMV-lid)
  • Ton van Remmen, Van Remmen UV Technology

Wil je aan deze interessante TechTalk deelnemen? Meld je hier aan voor woensdag 2 december. Na aanmelding ontvang je een link om digitaal deel te nemen.

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder