Hergebruik van water in de landbouw, wat houdt ons tegen?

03-12-2020

Online via Microsoft Teams

Op veel plekken in Nederland is de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed water voor de landbouw niet elk moment van het jaar vanzelfsprekend. De laatste jaren is het zelfs een structureel probleem. De reden van de problematiek verschilt per regio maar de impact en vaak ook de oplossingen zijn universeel. Een van deze gebieden is de Oostpolder in Anna Paulowna (NH) waar men te maken heeft met enerzijds een dreigende verzilting van het oppervlaktewater en anderzijds met een beperkt beschikbaarheid van zoet water voor de teelt. Tijdens deze TechTalk georganiseerd door Envaqua en partners komt de huidige problematiek, de inzichten van stakeholders en mogelijke technologische oplossingen aan bod.

In deze TechTalk komen stakeholders van verschillende organisaties aan het woord om hun visie op de toekomst van hergebruik van (gezuiverd afval) water in de landbouw te geven. De Oostpolder in Anna Paulowna (NH) wordt als voorbeeld case gebruikt, maar er worden uitstapjes gemaakt naar het overstijgende onderwerp van hergebruik van water in de landbouw.

Aan het woord komen:

  • Ignaz Worm, ENVAQUA
  • Länk Vaessen, Centre of Expertise Water Technology (CEW)
  • Klaas Schenk, Akkerbouwer in Anna Paulowna en LTO-bestuurder
  • Wybo Nijdam, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  • Rommie van der Weide, Kennisinstituut Wageningen Research-ACRRES
  • Joost Edens, VDH Watertechnology
  • Willem Baak, Water Future (GMV-lid)
  • Ton van Remmen, Van Remmen UV Technology

Wil je aan deze interessante TechTalk deelnemen? Meld je hier aan voor woensdag 2 december. Na aanmelding ontvang je een link om digitaal deel te nemen.

Meer uit agenda

Agenda

11-06-2021

-

Algemene Ledenvergadering

Save the date! Elk jaar vindt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats van de GMV. Het thema en de opzet van dit jaar zal later bekend worden gemaakt.

Lees verder
Agenda

20-01-2020

Online

Nederland Maakt online

Versnelde en verregaande digitalisering kan een oplossing bieden voor snel en gericht herstel na de crisis en zelfs al tijdens de crisis verlichting en richting geven. Is dit het juiste moment om door te pakken? Vorig jaar vond de eerste editie van Nederland Maakt plaats, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie. In navolging van het succes van de eerste editie organiseert NEVAT in samenwerking met een aantal branchepartners (FEDET, VNMI, FME en GMV) een online sessie in aanloop naar een live editie in 2021.

Lees verder

Welke (nieuwe-) technologie is er beschikbaar en welke combinaties kunnen er worden gemaakt voor een dubbele inzetbaarheid van de technologie, waardoor investeringen zich makkelijker terugverdienen? In dit webinar georganiseerd door Taskforce Toekomstbestendige stallen wordt er kort ingegaan op verschillende lopende initiatieven, delen boeren hun ervaring en perspectief en zullen een aantal technologiebedrijven iets vertellen over hun oplossingen. Daarna is er ruimte voor interactie waarin de zoektocht van slimme combinaties van technologie, bijvoorbeeld in combinatie met beheersing van het stalklimaat, wordt ingezet

Lees verder