Hergebruik van water in de landbouw, wat houdt ons tegen?

03-12-2020

Online via Microsoft Teams

Op veel plekken in Nederland is de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed water voor de landbouw niet elk moment van het jaar vanzelfsprekend. De laatste jaren is het zelfs een structureel probleem. De reden van de problematiek verschilt per regio maar de impact en vaak ook de oplossingen zijn universeel. Een van deze gebieden is de Oostpolder in Anna Paulowna (NH) waar men te maken heeft met enerzijds een dreigende verzilting van het oppervlaktewater en anderzijds met een beperkt beschikbaarheid van zoet water voor de teelt. Tijdens deze TechTalk georganiseerd door Envaqua en partners komt de huidige problematiek, de inzichten van stakeholders en mogelijke technologische oplossingen aan bod.

In deze TechTalk komen stakeholders van verschillende organisaties aan het woord om hun visie op de toekomst van hergebruik van (gezuiverd afval) water in de landbouw te geven. De Oostpolder in Anna Paulowna (NH) wordt als voorbeeld case gebruikt, maar er worden uitstapjes gemaakt naar het overstijgende onderwerp van hergebruik van water in de landbouw.

Aan het woord komen:

  • Ignaz Worm, ENVAQUA
  • Länk Vaessen, Centre of Expertise Water Technology (CEW)
  • Klaas Schenk, Akkerbouwer in Anna Paulowna en LTO-bestuurder
  • Wybo Nijdam, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
  • Rommie van der Weide, Kennisinstituut Wageningen Research-ACRRES
  • Joost Edens, VDH Watertechnology
  • Willem Baak, Water Future (GMV-lid)
  • Ton van Remmen, Van Remmen UV Technology

Wil je aan deze interessante TechTalk deelnemen? Meld je hier aan voor woensdag 2 december. Na aanmelding ontvang je een link om digitaal deel te nemen.

Meer uit agenda

Beter, efficiënter en vooral ook slimmer produceren. Digitalisering biedt veel voordelen voor Agri & Food machinebouwers om nieuwe verdienmodellen op te zetten, vernieuwde servicemodellen te introduceren én innovatieve producten te ontwikkelen. Hoe maak je digitalisering mogelijk binnen je bedrijf en wat zijn de risico's waar je op moet letten? GMV organiseert een kleinschalige roundtable bij WP Haton

Lees verder

Vitale en blije medewerkers vormen de kern van je organisatie en zijn een belangrijke ambassadeur om anderen tot jouw organisatie en de sector aan te trekken. Ben jij wel mensgericht genoeg? Sytze Westerhof Managing Director bij VDL Packaging en Frank Geerdink CEO bij Dutch Thermal Engineering (GMV-leden) delen hun aanpak en filosofie en vertellen wat de aandacht naar persoonlijke behoeften, doelstellingen en gedragingen van medewerkers hun organisaties heeft opgeleverd.

Lees verder
Agenda

22-04-2021

Online

Nederland Maakt: circulariteit

De wereld verandert en er is steeds meer oog voor duurzaamheid en circulariteit. Tijdens de tweede online editie van Nederland Maakt, hét ketenevent voor ondernemers in de maakindustrie, staat het thema circulariteit centraal. Wat komt er op ons af op het gebied van wet- en regelgeving? En wat kan je concreet doen op het gebied van circulair ontwerpen? Meld je nu aan voor dit gratis webinar

Lees verder