Handelsmissie Road to GES-evenement in Kansas City

17-03-2019 - 19-03-2019

Kansas City

Wil je de marktkansen verkennen in de Midwest van de Verenigde Staten? RVO organiseert een missie bestemd voor Nederlandse start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt en de lokale netwerken en ecosystemen. Kansas City is een van de grote steden in de Midwest en ligt in een regio waarin de agro-, food- en biobased-sectoren zich sterk ontwikkelen

Thema’s

De volgende thema’s staan centraal tijdens de handelsmissie:

Smart processing: gericht op efficiëntie binnen de supply chain van de voedingssector
Bijvoorbeeld: intelligente verpakkingen met geïntegreerde sensoren of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Nieuwe en gezonde voeding: gericht op het produceren van betaalbaar en gezonde voeding
Bijvoorbeeld: nieuwe eiwitbronnen, gezonde voedingstoffen, innovatieve voeding of gepersonaliseerde voeding (onder andere voor toepassing in de zorg).

Agritech: gericht op het verhogen van de productiviteit en de lokale productie
Bijvoorbeeld: automatisering, klimaatsystemen, vertical farming en glastuinbouw. Daarnaast ook producten die leiden tot het gebruik van minder (chemische) bestrijdingsmiddelen of water.

Biotech/biobased: gericht op het effectiever gebruiken van grondstoffen
Bijvoorbeeld: biobased brandstoffen, biobased chemicaliën, bioplastics, etc.

Kansen in de Midwest

De VS biedt, als grootste economie ter wereld, interessante kansen voor de Nederlandse ondernemer. Het 13 staten tellende Middenwesten van de VS is daarin geen uitzondering. De bruisende start-upcultuur, centrale ligging en vele hoofdkantoren van grote bedrijven maken deze regio erg aantrekkelijk. Met name in de sectoren agro/food, biotech, biobased en water heeft de regio zich de afgelopen decennia ontwikkeld. De verschillende steden spelen hierin een belangrijke rol. Zo zijn bijvoorbeeld Kansas City, Minneapolis, Madison, St. Louis en Chicago belangrijke hubs voor de industrie. In de staten Ohio, Indiana en Kentucky zijn ook andere steden en gebieden sterk in opkomst. De inwoners van de Midwest staan bekend om hun nuchtere aanpak en een sterk werkethos. Ze staan open voor nieuwe ideeën en denken graag met je mee. Als deelnemer van deze missie kan jouw bedrijf profiteren van de vele kansen die het Middenwesten van de Verenigde Staten te bieden heeft.

Wat biedt de missie jou?

Deze missie geeft jou een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met experts, potentiële afnemers/samenwerkingspartners en Amerikaanse start-ups en scale-ups in de Midwest. Ook maak je kennis met andere relevante partijen binnen de genoemde sectoren. Door deelname krijgt je zicht op zowel de markt in de Midwest, als op de mogelijkheden om uit te breiden naar andere delen van de Amerikaanse markt, met de Midwest als startpunt. Door de grote internationale aandacht voor het Road to GES-evenement kan je in korte tijd spreken met veel personen die jouw bedrijf verder op weg kunnen helpen in de VS.

Global Entrepreneurship Summit (GES) Den Haag

Een belangrijk onderdeel van deze missie is het Road to GES-evenement in Kansas City. Dit evenement is onderdeel van een serie aan wereldwijde evenementen in aanloop naar de toonaangevende Global Entrepreneurship Summit 2019 op 4 en 5 juni in Den Haag. Het programma van deze missie valt gedeeltelijk binnen het programma van dit Road to GES-evenement. Hierdoor is het mogelijk om sessies en keynotes bij te wonen, en om met de bezoekers van dit evenement te spreken. Het doel van de GES is om internationaal ondernemerschap te stimuleren in het ontwikkelen van concrete oplossingen voor de uitdagingen waar de wereld voor staat. De focus ligt op de sectoren agrotechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water.

Road to GES Kansas-City

Onder de bezoekers in Kansas City wordt een samenstelling van ruim 400 geselecteerde investeerders, experts, overheidsvertegenwoordigers en ondernemers verwacht. Denk hierbij aan start-up accelerators zoals Techstars, vertegenwoordigers van de University of Kansas en Kansas State en experts van de Amerikaanse overheid. Maar er zijn ook bedrijven bij die lokaal actief zijn zoals Rabobank, NEC, Orbis, Marel en Google Fiber.

Kosten

Deelname kost € 475 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaal je € 475 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Er is een vrijblijvend reisarrangement beschikbaar.

Deelname

Meld je nu aan! Dit kan tot en met dinsdag 12 februari. Aanmelding betekent niet automatisch deelname aan de missie.Criteria voor selectie deelnemers:

Het bedrijf past binnen de 4 genoemde thema’s;
Het bedrijf past bij de Amerikaanse markt, is klaar voor de markt en/of is al internationaal actief;
Het bedrijf heeft groeipotentie en de activiteiten zijn schaalbaar;
Het bedrijf heeft voldoende middelen (vermogen en capaciteit) voor internationale expansie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met: Henk-Jan Broeksma
E: HenkJan.Broeksma@rvo.nl
T: 06 1105 7822

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met het consulaat-generaal in Chicago, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en DutchBasecamp.

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder