Handelsmissie Road to GES-evenement in Kansas City

17-03-2019 - 19-03-2019

Kansas City

Wil je de marktkansen verkennen in de Midwest van de Verenigde Staten? RVO organiseert een missie bestemd voor Nederlandse start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers die geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse markt en de lokale netwerken en ecosystemen. Kansas City is een van de grote steden in de Midwest en ligt in een regio waarin de agro-, food- en biobased-sectoren zich sterk ontwikkelen

Thema’s

De volgende thema’s staan centraal tijdens de handelsmissie:

Smart processing: gericht op efficiëntie binnen de supply chain van de voedingssector
Bijvoorbeeld: intelligente verpakkingen met geïntegreerde sensoren of biologisch afbreekbare verpakkingen.

Nieuwe en gezonde voeding: gericht op het produceren van betaalbaar en gezonde voeding
Bijvoorbeeld: nieuwe eiwitbronnen, gezonde voedingstoffen, innovatieve voeding of gepersonaliseerde voeding (onder andere voor toepassing in de zorg).

Agritech: gericht op het verhogen van de productiviteit en de lokale productie
Bijvoorbeeld: automatisering, klimaatsystemen, vertical farming en glastuinbouw. Daarnaast ook producten die leiden tot het gebruik van minder (chemische) bestrijdingsmiddelen of water.

Biotech/biobased: gericht op het effectiever gebruiken van grondstoffen
Bijvoorbeeld: biobased brandstoffen, biobased chemicaliën, bioplastics, etc.

Kansen in de Midwest

De VS biedt, als grootste economie ter wereld, interessante kansen voor de Nederlandse ondernemer. Het 13 staten tellende Middenwesten van de VS is daarin geen uitzondering. De bruisende start-upcultuur, centrale ligging en vele hoofdkantoren van grote bedrijven maken deze regio erg aantrekkelijk. Met name in de sectoren agro/food, biotech, biobased en water heeft de regio zich de afgelopen decennia ontwikkeld. De verschillende steden spelen hierin een belangrijke rol. Zo zijn bijvoorbeeld Kansas City, Minneapolis, Madison, St. Louis en Chicago belangrijke hubs voor de industrie. In de staten Ohio, Indiana en Kentucky zijn ook andere steden en gebieden sterk in opkomst. De inwoners van de Midwest staan bekend om hun nuchtere aanpak en een sterk werkethos. Ze staan open voor nieuwe ideeën en denken graag met je mee. Als deelnemer van deze missie kan jouw bedrijf profiteren van de vele kansen die het Middenwesten van de Verenigde Staten te bieden heeft.

Wat biedt de missie jou?

Deze missie geeft jou een uitstekende gelegenheid om in contact te komen met experts, potentiële afnemers/samenwerkingspartners en Amerikaanse start-ups en scale-ups in de Midwest. Ook maak je kennis met andere relevante partijen binnen de genoemde sectoren. Door deelname krijgt je zicht op zowel de markt in de Midwest, als op de mogelijkheden om uit te breiden naar andere delen van de Amerikaanse markt, met de Midwest als startpunt. Door de grote internationale aandacht voor het Road to GES-evenement kan je in korte tijd spreken met veel personen die jouw bedrijf verder op weg kunnen helpen in de VS.

Global Entrepreneurship Summit (GES) Den Haag

Een belangrijk onderdeel van deze missie is het Road to GES-evenement in Kansas City. Dit evenement is onderdeel van een serie aan wereldwijde evenementen in aanloop naar de toonaangevende Global Entrepreneurship Summit 2019 op 4 en 5 juni in Den Haag. Het programma van deze missie valt gedeeltelijk binnen het programma van dit Road to GES-evenement. Hierdoor is het mogelijk om sessies en keynotes bij te wonen, en om met de bezoekers van dit evenement te spreken. Het doel van de GES is om internationaal ondernemerschap te stimuleren in het ontwikkelen van concrete oplossingen voor de uitdagingen waar de wereld voor staat. De focus ligt op de sectoren agrotechnologie, connectivity, energie, gezondheid en water.

Road to GES Kansas-City

Onder de bezoekers in Kansas City wordt een samenstelling van ruim 400 geselecteerde investeerders, experts, overheidsvertegenwoordigers en ondernemers verwacht. Denk hierbij aan start-up accelerators zoals Techstars, vertegenwoordigers van de University of Kansas en Kansas State en experts van de Amerikaanse overheid. Maar er zijn ook bedrijven bij die lokaal actief zijn zoals Rabobank, NEC, Orbis, Marel en Google Fiber.

Kosten

Deelname kost € 475 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaal je € 475 per extra deelnemer. Let op: iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Er is een vrijblijvend reisarrangement beschikbaar.

Deelname

Meld je nu aan! Dit kan tot en met dinsdag 12 februari. Aanmelding betekent niet automatisch deelname aan de missie.Criteria voor selectie deelnemers:

Het bedrijf past binnen de 4 genoemde thema’s;
Het bedrijf past bij de Amerikaanse markt, is klaar voor de markt en/of is al internationaal actief;
Het bedrijf heeft groeipotentie en de activiteiten zijn schaalbaar;
Het bedrijf heeft voldoende middelen (vermogen en capaciteit) voor internationale expansie.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met: Henk-Jan Broeksma
E: HenkJan.Broeksma@rvo.nl
T: 06 1105 7822

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze missie in samenwerking met het consulaat-generaal in Chicago, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat en DutchBasecamp.

Meer uit agenda

Agenda

06-12-2019

08-12-2019

Casablanca - Marokko

Handelsmissie SIEMA/FoodExpo 2019 Marokko

Van 6 – 8 december 2019 wordt de internationale beurs voor leveranciers en exporteurs van de voedings- en verpakkingsindustrie SIEMA/FoodExpo (www.siemamaroc.com) in Casablanca (Marokko) gehouden. De ontwikkelingen van de Marokkaanse voedings- en verpakkingsindustrie bieden Nederlandse leveranciers van machines voor deze industrietak interessante mogelijkheden.

Lees verder
Agenda

10-06-2019

12-06-2019

Washington, DC

Select USA Investment Summit

The SelectUSA Investment Summit is een toonaangevend event op het gebied van buitenlandse investeringen wat plaatsvindt in Washington. De Amerikaanse ambassade in Nederland leidt een delegatie van Nederlandse bedrijven tijdens dit event.

Lees verder
Agenda

14-05-2019

Akoestikum Nieuwe Kazernelaan 4, Ede

Nederlands-Duitse showcase event 

Ben jij benieuwd naar mogelijke samenwerkingskansen met Duitsland rondom industrie 4.0 en de toepassing daarvan in de agrifoodsector? Kom dan naar het showcase event op 14 mei a.s. met de focus op logistiek en verpakkingen georganiseerd door Duitse en Nederlandse organisaties

Lees verder