Houd jij je bezig met klimaatslimme landbouw of irrigatie en watermanagement voor duurzame landbouw? Zoek je uitbreiding van jouw werkgebied in andere landen? Ga dan van 6 tot 12 oktober mee op handelsmissie naar Ghana in West-Afrika en ontdek welke kansen daar liggen.
De noordelijke delen van Ghana (en Ivoorkust en Nigeria) hebben te maken met diverse problemen. Zoals klimaatverandering, droogte en ruige terreinen. Deze gebieden hebben grote behoefte aan voedsel voor mens en dier. Maar de duurzame landbouw in West-Afrika heeft te maken met enorme uitdagingen. Denk aan de geografie, klimaatvariabiliteit, menselijke activiteit nabij vormen van watervoorziening en gebrek aan technologie en knowhow.
Het doel van de missie is tweeledig. Deelname aan deze missie biedt aan de ene kant marktkansen voor Nederlandse toeleveranciers van innovatieve en klimaatvriendelijke landbouw- en wateroplossingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het ontwikkelen van projecten en partnerschappen op het gebied van duurzame landbouw, irrigatie en watermanagement.
De missie is het startpunt voor het ontwikkelen van partnerschappen en projecten die bijdragen aan duurzame lokale ontwikkeling op het gebied van de land-, water- en voedselnexus.
Deelname staat open voor bedrijven die actief zijn in advies, dienstverlening, apparatuur en toepassingen op het gebied van duurzame landbouw en waterbeheer voor land- en tuinbouw (en uitgangsmaterialen). Ook publieke partijen en kennisinstellingen kunnen deelnemen.
Tijdens de missie bezoek je het noorden van Ghana en de omgeving van Accra. Het programma bestaat uit veldbezoeken, matchmaking, workshops met lokale stakeholders en netwerkevenementen.
Tijdens de missie zijn vertegenwoordigers van de overheid en kennisinstellingen uit Ghana, Nigeria en Ivoorkust aanwezig. De missie wordt geleid door land-, water- en food-specialist Peter Prins.
In juli is een verkennende missie uitgevoerd om de kansen beter inzichtelijk te krijgen.
Lees het missierapport met aanbevelingen of bekijk het voorlopige missieprogramma.
Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (maximaal 2 personen). Reis- en verblijfskosten, waaronder ook een binnenlandse vlucht naar Tamale, en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.
Meld je aan voor deelname. Dit kan tot en met vrijdag 13 september. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.
Het is belangrijk dat de bedrijven die mee gaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van deze missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan deze missie.
Heeft je nog vragen? Neem dan contact op met:
Bente Fonkert, NABC
E: bente.fonkert@nabc.nl
GMV en het Netherlands-African Business Council (NABC) organiseren deze missie in nauwe samenwerking met en in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en de Nederlandse ambassade in Accra
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder