Telen in gecontroleerde omgeving webinar

11-06-2020

Online

Telen in gecontroleerde omgeving is één van de onderwerpen binnen de bilaterale samenwerking tussen Verenigde Staten en Nederland. Dit webinar zal het begin zijn voor activiteiten en werksessies en daarmee gezamenlijke innovatiethema’s verder te benoemen en uit te werken.

Tijdens dit webinar krijg je een overzicht van de stand van zaken in Nederland en Californië en krijg je een blik in de toekomst op het thema. In beide landen wordt gewerkt aan nieuwe innovaties, en liggen er enorm veel kansen om deze verder te brengen. Ook is er nog veel nieuwe technologie nodig. Na het webinar zullen we werken aan een gezamenlijke visie over het telen in een gecontroleerde omgeving en zullen er doelen en werkpakketten worden vastgesteld. Dit wordt gedaan via interactieve sessies met een beperkt aantal deelnemers.

In het webinar van 11 juni dat gehouden wordt van 19:00 tot 20:30 staan de volgende onderwerpen op de agenda:

  • Opening door Gabe Youtsey (Universiteit Californië) en Marcel van Haren (FME)
  • Introductie van het huidige stand van zaken van indoor teelt
  • Twee ervaringsverhalen
  • Blik op toekomstige ontwikkelingen en highlights door David Bubenheim (NASA/The vine/UC ANR/Wageningen UR/Arizona University)
  • Afsluiting en vervolgstappen

Meld je nu aan!

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder