Op 13 oktober organiseert GMV in nauwe samenwerking met FME en Innomics een workshop innovatieversnelling in Papendal, Arnhem. Als 3e exporteur van machines voor de agrifood sector doet Nederland het internationaal heel goed. Buitenlandse concurrenten zitten echter niet stil, kijk naar China, in 5 jaar tijd van de 10e naar de 4e plaats gestegen in onze sector. Met de gewijzigde strategie van China om van productieland naar innovatieland te transformeren, kunnen we verwachten dat zij wel eens een belangrijke concurrent kunnen worden. Maar ook andere landen zitten niet stil.
Wat is de remedie? Het versnellen van de innovatie bij onze GMV-leden, zij zijn vaak al wereldkampioen verbeteren, de ambitie moet echter ook zijn om wereldkampioen vernieuwen te zijn. Hoe kunnen machinebouwers hun eigen concurrent scheppen, m.a.w. constant bezig zijn met het ontwikkelen van totaal vernieuwende concepten. Zelf doen is beter en slimmer dan je laten verrassen door de onbekende concurrent uit onverwachte hoek.
De workshop richt zich op CEO’s, CTO’s en iedereen die binnen het bedrijf met innovatie bezig is. De workshop bestaat uit een praktische aanpak + instrumenten waar je morgen mee aan de slag kunt. En mocht je nog extra hulp nodig hebben, FME biedt een geweldig instrument met het Vaartmakers Programma.
Programma
09:00 | Inleiding en noodzaak (en ontwikkelingen) door Marcel van Haren |
09:05 | Innovatie versnelling in de food processing industrie door André Knol André Knol geeft in ruim een uur meer inzicht in innovatie versnelling in de food processing industrie. Hoe je kunt innoveren en opereren als een startup. Hij geeft een introductie op The Lean Startup, een meer klantgerichte benadering en vernieuwende business modellen |
10:15 | Behandeling van een case uit de Food Processing industrie |
10:30 | Pauze |
10:40 | Intermezzo door Marcel van Haren |
10:45 | ‘’Met innoveren kun je morgen beginnen!’’ door Annemarie Mulder Annemarie Mulder van FME laat je ervaren hoe je in heel korte tijd tot nieuwe ideeën kunt komen. Zij neemt je mee in een ‘proeverij’ van verschillende brainstormtechnieken in subgroepen om Product 2.0 te bedenken. Naast technieken deelt zij ervaringen uit de praktijk over het ‘’organiseren van innoveren’’: hoe betrek je mensen en kennis uit je organisatie? Hoe ziet een innovatieprogramma eruit? |
11:45 | Wrap up (Q&A) door Marcel van Haren |
12:00 | Einde programma |
Klik hier om je aan te melden
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder