Webinar: (Food safe) 3D Printing

11-11-2020

Digitaal - via Teams

Een leeg magazijn? Een machine volledig 3D geprint? Is dit toekomstmuziek of toch niet? Sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie staat reshoring hoger op de agenda. Lokale productie zorgt voor minder afhankelijkheid van lange internationale supply chains. Daarnaast spelen snelheid, flexibiliteit en klant specifieke en op maat gemaakte oplossingen een steeds belangrijke rol binnen de Agri & Food machinebouw.

Welke kansen en mogelijkheden biedt de 3D- printtechnologie daarin om meerwaarde te creëren en snel te kunnen schakelen en innoveren? Op 11 november as van 13.00 tot 14.30 uur organiseert GMV een inhoudelijk webinar voor Agri & Food machinebouwers (GMV-leden) over 3D-printen met Erik van der Garde van Oceanz (CEO) als gastspreker. Oceanz is specialist en marktleider op het gebied van Additive Manufacturing in Nederland en actief in zowel de Food-Tech als andere industrieën zoals de medische sector.

Verwacht inhoudelijke informatie en inspiratie en mogelijkheid voor vragen en interactie. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt deze opzet van deze meeting verder vormgegeven.

Meld je nu aan!

 

 

 

 

Meer uit agenda

Zowel in Japan als in Nederland is er een ernstig tekort aan arbeidskrachten door een afnemende en vergrijzende boerenbevolking. Ook besluiten minder jongeren om boer te worden. Om deze redenen is er behoefte aan nieuwe slimme landbouwtechnologieën. Oost NL organiseert met Nederlandse en Japanse partners een webinar over de innovaties en technieken van de toekomst.

Lees verder

Wat is er nodig om de slimme levensmiddelenfabriek van de toekomst te realiseren? One Planet, WUR en FME/GMV slaan de handen ineen om samen met het bedrijfsleven de benodigde stappen en acties in kaart te brengen. Met als doel nieuwe duurzame verdienkracht voor het bedrijfsleven. Op 19 november staat van 15.00 tot 17.00uur de eerste online bijeenkomst op de planning

Lees verder
Agenda

07-10-2020

Digitaal - via Teams

FoodSwitch, roadmaps naar nieuwe duurzame verdienkracht

Het FoodSwitch-programma biedt het Nederlandse bedrijfsleven bij de verduurzaming van de voedselproductie nieuw verdienvermogen. FoodValley en FME/GMV slaan de handen in één om een aantal roadmaps te ontwikkelen samen met onze achterban. Op 7 oktober staat een eerste online informatie meeting op de agenda over dit initiatief

Lees verder