Bezit is uit, delen is in. Kijk maar naar het succes van bijvoorbeeld Uber, AirBnB en Greenwheels. Ook in een B2B omgeving is langdurig bezit uit en flexibel gebruik in, zoals bij lease-auto’s, koffieautomaten en kopieerapparaten. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Maar gaan de brouwketels, rijskasten en flow-wrappers ook van de balans af? Producenten van food equipment leveren binnenkort misschien wel een service in plaats van een product.
Op het gebied van productiemiddelen is de voedings- en drankenindustrie van oudsher een traditionele, misschien wat behoedzame sector. Machinebouwers in deze sector kenden een andere dynamiek dan hun collega’s in sectoren als hightech, medical equipment of automotive. Dat gaat veranderen. De Rabobank verwacht dat de ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie in een stroomversnelling komen en dat daarmee de eisen die voedingsproducenten stellen aan hun productielijnen toenemen. Dit vraagt om een ander businessmodel voor de bouwers van food equipment.
Arnold Hardonk van Rabobank presenteert het trendrapport over de veranderende business modellen, o.a. verschuiving van koop naar lease, naar risk sharing en zelf risk taking.
Bas Groeneweg van Perfotec gaat in op de commerciële aanpak die PerfoTec heeft ontwikkeld om het onzichtbare zichtbaar te maken en te verkopen in de markt voor AGF producten en bloemen. PerfoTec verkoopt een innovatief systeem voor het verlengen van de houdbaarheid van verse producten. Welke (verkoop)methoden zijn er gebruikt om in de markt te komen en anno 2016 zelfs het potentieel hebben om uit te groeien tot een nieuwe wereldstandaard?
Woensdag 6 juli van 14:00 – 17:00 uur
Bosch Packaging Technology, Weert
Programma
Collega’s en/of collega bedrijven zijn van harte welkom.
Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!
Lees verderBent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.
Lees verder