Bezit is uit, delen is in. Kijk maar naar het succes van bijvoorbeeld Uber, AirBnB en Greenwheels. Ook in een B2B omgeving is langdurig bezit uit en flexibel gebruik in, zoals bij lease-auto’s, koffieautomaten en kopieerapparaten. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Maar gaan de brouwketels, rijskasten en flow-wrappers ook van de balans af? Producenten van food equipment leveren binnenkort misschien wel een service in plaats van een product.
Op het gebied van productiemiddelen is de voedings- en drankenindustrie van oudsher een traditionele, misschien wat behoedzame sector. Machinebouwers in deze sector kenden een andere dynamiek dan hun collega’s in sectoren als hightech, medical equipment of automotive. Dat gaat veranderen. De Rabobank verwacht dat de ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie in een stroomversnelling komen en dat daarmee de eisen die voedingsproducenten stellen aan hun productielijnen toenemen. Dit vraagt om een ander businessmodel voor de bouwers van food equipment.
Arnold Hardonk van Rabobank presenteert het trendrapport over de veranderende business modellen, o.a. verschuiving van koop naar lease, naar risk sharing en zelf risk taking.
Bas Groeneweg van Perfotec gaat in op de commerciële aanpak die PerfoTec heeft ontwikkeld om het onzichtbare zichtbaar te maken en te verkopen in de markt voor AGF producten en bloemen. PerfoTec verkoopt een innovatief systeem voor het verlengen van de houdbaarheid van verse producten. Welke (verkoop)methoden zijn er gebruikt om in de markt te komen en anno 2016 zelfs het potentieel hebben om uit te groeien tot een nieuwe wereldstandaard?
Woensdag 6 juli van 14:00 – 17:00 uur
Bosch Packaging Technology, Weert
Programma
Collega’s en/of collega bedrijven zijn van harte welkom.
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder