Food Valley Expo 2016
Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.
Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.
Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:
De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.
Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.
Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.
Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.
Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:
Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland
Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.
Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com
VMT organiseert het online event Food Process Update met het thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. Aan de ene kant wil en moet een bedrijf nieuwe producten naar de markt brengen. Aan de andere kant is er druk op productie om de bestaande producten zo efficiënt mogelijk te produceren. Hoe gaan teams met dit spanningsveld om? Wat zijn best practices en waar kan het beter? GMV-leden kunnen met 50% korting deelnemen
Lees verderVanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.
Lees verderVanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.
Lees verder