Food Valley Expo 2016

Food Valley Expo 2016

Duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid; de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten. Uitreiking van de Food Valley Award en het Startup event. Aan de start van de Dutch Agrifood Week, met Martijn van Dam – Staatssecretaris, een programma en een beurs vol dynamiek en innovatie voor food professionals uit binnen- en buitenland.

Food Valley Award
Tijdens het ochtendprogramma zal de winnaar van de Food Valley Award, de Nederlandse innovatieprijs bekend worden gemaakt. Uit drie genomineerden kiest een deskundige jury de meest onderscheidende innovatie, die het hoogst scoort op innovativiteit, economische haalbaarheid en duurzaamheid. De genomineerden worden in juni bekendgemaakt.

Science to Business
Nieuwe kansen voor het bedrijfsleven. ’s Middags staan de innovaties en meest recente wetenschappelijke inzichten binnen deze thema’s centraal:

  • Green Proteins
  • Agfood Technology
  • Personalized Nutrition
  • Food Safety

De presentaties worden verzorgd door kennisleveranciers, multinationals en midden- en kleinbedrijf.

Beurs vol innovatie
Gedurende de gehele dag is er volop gelegenheid de beurs te bezoeken, waar ruim 50 bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen onder de aandacht brengen. Dit jaar met speciale aandacht voor bedrijven en kennisinstellingen in duurzame eiwitten, gepersonaliseerde voeding, agfood technologie en voedselveiligheid en innovatieve startups.

Start-up Event
Nieuwkomers presenteren hun producten aan het nationale en internationale publiek.

Verwacht publiek
In 2015 namen ruim 900 food professionals deel. Het publiek bestond uit 20 nationaliteiten afkomstig uit alle continenten.

Holland Food Innovation Tours
Exclusief voor buitenlandse bedrijven is er gelegenheid op 12 oktober deel te nemen aan een van de volgende thematours door Nederland:

  • Agtech Tour: KeyGene | Dutch Sprouts | Wageningen UR Plant Research International | Solynta
  • Biobased Economy Tour: Philips Growwise Center | Plantlab | Verspillingsfabriek (Waste Factory)
  • Personalised Nutrition Tours: Wageningen UR Food & Biobased Research | Restaurant of the Future | Noldus Information Technology | The Nutrition Alliance Gelderse Vallei
  • Smart Fresh Food Tour: Koppert Cress | Duijvesteijn Tomaten
  • Food Safety and Health Tour: Triskelion | TNO | Wageningen UR Rikilt
  • Reformulation, Technology and Processing Tour: FrieslandCampina | NIZO food research | TOP and foodlife
  • Dairy and Water Technology Tour: Dairy Campus | Water Campus | Vitasquare | Henri Willig, Specialist Cheese Maker

Locatie
Beurs & Congrescentrum Papendal – Arnhem, Nederland

Het volledige programma en het registratieformulier vindt u online.

Volg #FoodVallyExpo16 op: FoodValleyExpo
www.foodvalleyexpo.com

Expo2016 logo - hoog

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder