Het productaanbod binnen de Food & Beverage industrie (F&B) is enorm en verandert voortdurend mee met de eisen van en ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Dit maakt de F&B industrie tot één van de meest dynamische bedrijfssectoren met grote uitdagingen op het gebied van flexibele productiemogelijkheden, kostenreductie, snel veranderende consumentenbehoeften, toenemende vraag naar productvarianten, duurzaamheid en circulair. Voor deze uitdagingen wordt een verregaande en naadloze integratie van productiesystemen en procesdata van vitaal belang. Siemens noemt dit een Digital Enterprise. Samenwerking, kennisuitwisseling en verbinding tussen producent, Solution Provider en productleverancier zijn van grote meerwaarde om de transformatie naar de Digital Enterprise succesvol te versnellen.
Het masterclass event van GMV-lid Siemens ‘Samen werken aan de digitale transitie in de Food & Beverage’ geeft inzicht in de transitie die de Food & Beverage sector de komende jaren ondergaat door de toevoeging van digitalisering in de productontwikkeling, het productieproces en het verbeteren van de performance; de zogenaamde Digital Twin. Door digitalisering te combineren met een end-to-end-systeem ontstaat een consistent hoog niveau van productkwaliteit, maximale beschikbaarheid van installaties, optimale energie- en hulpbronnenefficiëntie – en in toenemende mate de grootst mogelijke flexibiliteit om aan steeds meer individuele klantvereisten te voldoen. Deze integrale aanpak leidt tot optimale coördinatie van de bestel-, productie- en verpakkingsprocessen en stelt de productie in staat om flexibel te reageren op verzoeken van klanten.
Een zestal Masterclasses geven tal van insights over de toegevoegde waarde van digitalisering in productieprocessen. Onderwerpen als plant performance, cyber security, flexibilisering productie en business continuity worden hier uitgediept en bediscussieerd om te komen tot nuttige take aways. De Masterclasses worden verzorgd door onze Solution Providers.
12.30 uur Ontvangst met lunch
13.00 uur Opening door dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske
13.10 uur Welkomstwoord en interview Freek Marks, Siemens Nederland
‘Discover the value of Digitalization’
13.30 uur Arno van Mourik, Airborne Composites International
Best practice: ‘The value chain of tomorrow’
13.50 uur Roger van Hoesel, Foodvalley
‘Shaping the Future of Food’
14.15 uur Masterclass ronde 1
15.15 uur Pauze en minibeurs
15.50 uur Masterclass ronde 2
17.00 uur Paneldiscussie en wrap up
17.20 uur Buffet, minibeurs, netwerken
19.00 uur Einde bijeenkomst
Food & Beverage producenten zijn van harte uitgenodigd door Siemens om deel te nemen aan deze masterclass. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder