Masterclass Event Food & Beverage

12-03-2019

Airborne Siemens Fieldlab

Het productaanbod binnen de Food & Beverage industrie (F&B) is enorm en verandert voortdurend mee met de eisen van en ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Dit maakt de F&B industrie tot één van de meest dynamische bedrijfssectoren met grote uitdagingen op het gebied van flexibele productiemogelijkheden, kostenreductie, snel veranderende consumentenbehoeften, toenemende vraag naar productvarianten, duurzaamheid en circulair. Voor deze uitdagingen wordt een verregaande en naadloze integratie van productiesystemen en procesdata van vitaal belang. Siemens noemt dit een Digital Enterprise. Samenwerking, kennisuitwisseling en verbinding tussen producent, Solution Provider en productleverancier zijn van grote meerwaarde om de transformatie naar de Digital Enterprise succesvol te versnellen.

Het masterclass event van GMV-lid Siemens ‘Samen werken aan de digitale transitie in de Food & Beverage’ geeft inzicht in de transitie die de Food & Beverage sector de komende jaren ondergaat door de toevoeging van digitalisering in de productontwikkeling, het productieproces en het verbeteren van de performance; de zogenaamde Digital Twin. Door digitalisering te combineren met een end-to-end-systeem ontstaat een consistent hoog niveau van productkwaliteit, maximale beschikbaarheid van installaties, optimale energie- en hulpbronnenefficiëntie – en in toenemende mate de grootst mogelijke flexibiliteit om aan steeds meer individuele klantvereisten te voldoen. Deze integrale aanpak leidt tot optimale coördinatie van de bestel-, productie- en verpakkingsprocessen en stelt de productie in staat om flexibel te reageren op verzoeken van klanten.

Een zestal Masterclasses geven tal van insights over de toegevoegde waarde van digitalisering in productieprocessen. Onderwerpen als plant performance, cyber security, flexibilisering productie en business continuity worden hier uitgediept en bediscussieerd om te komen tot nuttige take aways. De Masterclasses worden verzorgd door onze Solution Providers.

Programma

12.30 uur        Ontvangst met lunch

13.00 uur        Opening door dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske

13.10 uur        Welkomstwoord en interview Freek Marks, Siemens Nederland

‘Discover the value of Digitalization’

13.30 uur        Arno van Mourik, Airborne Composites International

Best practice: ‘The value chain of tomorrow’
13.50 uur        Roger van Hoesel, Foodvalley

‘Shaping the Future of Food’

14.15 uur        Masterclass ronde 1

15.15 uur        Pauze en minibeurs

15.50 uur        Masterclass ronde 2

17.00 uur        Paneldiscussie en wrap up
17.20 uur        Buffet, minibeurs, netwerken
19.00 uur        Einde bijeenkomst

Food & Beverage producenten zijn van harte uitgenodigd door Siemens om deel te nemen aan deze masterclass. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.

Meer uit agenda

Agenda

07-05-2019

Kiremko, Montfoort

Innovation Tuesday: Delen = Vermenigvuldigen

Hoe haal je kennis op bij medewerkers binnen je organisatie en sla je deze informatie effectief op? GMV-lid Kiremko gaat graag met andere branche collega's in gesprek over hoe je kennis tussen de oude en jonge generatie zo goed mogelijk deelt en toepast binnen jouw organisatie.

Lees verder
Agenda

02-04-2019

Hannover Messe, Duitsland

Think Tank Innovation Hackathon

FME organiseert op 2 april as een innovatie hackathon tijdens de Hannover Messe. De thema's van de challenges zijn: oogsten & sorteren van fruit in de boomgaard en automatisering in de (koude) opslag in de Agri & Food sector. Aan het einde van de middag zijn de pitches. Kom je ook?

Lees verder
Agenda

06-06-2019

After GES AgriFood party

In vervolg op de Global Entrepreneurship Summit van 4 en 5 juni organiseert FME Cluster Agri & Food met partners een afterparty om de resultaten van deze twee dagen te oogsten en verder te brengen.

Lees verder