Masterclass Event Food & Beverage

12-03-2019

Airborne Siemens Fieldlab

Het productaanbod binnen de Food & Beverage industrie (F&B) is enorm en verandert voortdurend mee met de eisen van en ontwikkelingen in de consumentenmarkt. Dit maakt de F&B industrie tot één van de meest dynamische bedrijfssectoren met grote uitdagingen op het gebied van flexibele productiemogelijkheden, kostenreductie, snel veranderende consumentenbehoeften, toenemende vraag naar productvarianten, duurzaamheid en circulair. Voor deze uitdagingen wordt een verregaande en naadloze integratie van productiesystemen en procesdata van vitaal belang. Siemens noemt dit een Digital Enterprise. Samenwerking, kennisuitwisseling en verbinding tussen producent, Solution Provider en productleverancier zijn van grote meerwaarde om de transformatie naar de Digital Enterprise succesvol te versnellen.

Het masterclass event van GMV-lid Siemens ‘Samen werken aan de digitale transitie in de Food & Beverage’ geeft inzicht in de transitie die de Food & Beverage sector de komende jaren ondergaat door de toevoeging van digitalisering in de productontwikkeling, het productieproces en het verbeteren van de performance; de zogenaamde Digital Twin. Door digitalisering te combineren met een end-to-end-systeem ontstaat een consistent hoog niveau van productkwaliteit, maximale beschikbaarheid van installaties, optimale energie- en hulpbronnenefficiëntie – en in toenemende mate de grootst mogelijke flexibiliteit om aan steeds meer individuele klantvereisten te voldoen. Deze integrale aanpak leidt tot optimale coördinatie van de bestel-, productie- en verpakkingsprocessen en stelt de productie in staat om flexibel te reageren op verzoeken van klanten.

Een zestal Masterclasses geven tal van insights over de toegevoegde waarde van digitalisering in productieprocessen. Onderwerpen als plant performance, cyber security, flexibilisering productie en business continuity worden hier uitgediept en bediscussieerd om te komen tot nuttige take aways. De Masterclasses worden verzorgd door onze Solution Providers.

Programma

12.30 uur        Ontvangst met lunch

13.00 uur        Opening door dagvoorzitter Jan Douwe Kroeske

13.10 uur        Welkomstwoord en interview Freek Marks, Siemens Nederland

‘Discover the value of Digitalization’

13.30 uur        Arno van Mourik, Airborne Composites International

Best practice: ‘The value chain of tomorrow’
13.50 uur        Roger van Hoesel, Foodvalley

‘Shaping the Future of Food’

14.15 uur        Masterclass ronde 1

15.15 uur        Pauze en minibeurs

15.50 uur        Masterclass ronde 2

17.00 uur        Paneldiscussie en wrap up
17.20 uur        Buffet, minibeurs, netwerken
19.00 uur        Einde bijeenkomst

Food & Beverage producenten zijn van harte uitgenodigd door Siemens om deel te nemen aan deze masterclass. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding.

Meer uit agenda

Agenda

17-06-2024

Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, 4191 NW Geldermalsen

GMV Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering, exclusief voor GMV-leden.

Lees verder
Agenda

06-11-2024

Kas Meeting Eventlocatie, Woerden

Save The Date | Food Systems Safety Day 6 november 2024

Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!

Lees verder
Agenda

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Lees verder