FME formuleert Data4Food Challenge

FME heeft een van de ‘challenges’ geformuleerd die bijdragen aan data gedreven innovaties om bij te dragen aan de wereldvoedselvoorziening. Om in afzienbare tijd de wereld te voorzien van voedsel, zijn innovaties nodig. De Verenigde Naties schatten dat er 70 procent meer voedsel geproduceerd moet worden in 2050 om ervoor te zorgen dat 10 miljard mensen gevoed worden. Dit vraagt om grote inspanningen aan de kant van politici, academici, wereldleiders, agri-food experts en burgers over heel de wereld.

Van 11-13 september organiseert het Leids Center of Innovation van de Leidse Universiteit een data hackathon waarbij mensen en organisaties vanuit verschillende achtergrond bij elkaar gebracht worden om  in multidisciplinaire teams te werken aan data gedreven innovaties die oplossingen kunnen bieden aan een aantal uitdagingen. De Challenge die door FME is geformuleerd, luidt als volgt:

“Is it possible to develop a (technological-) solution or roadmap for farmers and other food processing companies which helps them to monitor local demand and adapt the local food production accordingly. Developing such a tool can contribute to yield the gap between overproduction and high priority harvests.”

Ook een aantal GMV lidbedrijven neemt deel aan deze hackathon. Tijdens de Bigdata for Feed bijeenkomst op 15 september zullen zij hun ervaringen delen.

 

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder