Dutch Agri Food Week

Voedsel en gezondheid centraal 

9 – 19 OKTOBER 2017 DERDE DUTCH AGRI FOOD WEEK

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens
de derde editie van Dutch Agri Food Week. Van boer tot voedselproducent, van kok tot
wetenschapper, van supermarkt tot overheid; tijdens Dutch Agri Food Week laten zij zien hoe ze
werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig
is om dat voor elkaar te krijgen. Vorig jaar trok Dutch Agri Food Week zo’n 30.000 bezoekers met
100 activiteiten en events verspreid over Nederland.

Programma in ontwikkeling: doe mee!
Dutch Agri Food Week is hèt platform waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie, het
verbinden van ondernemers, consumenten en overheden en het versterken van het positieve beeld
van de Nederlandse agrifood sector. Centraal thema van de derde Dutch Agri Food Week is voedsel
en gezondheid. Het programma wordt in de komende maanden ontwikkeld door de deelnemende
regio’s en partners van Dutch Agri Food Week. Medio juni wordt het programma bekend gemaakt.
Bedrijven, organisaties en instellingen in de agrifood sector die actief zijn rond het thema voedsel en
gezondheid en zich willen presenteren tijdens de Dutch Agri Food Week worden opgeroepen hun
belangstelling kenbaar te maken en bij te dragen aan het programma.

Groeiend podium
Dutch Agri Food Week is in 2015 gestart als een initiatief van de Topsector Agri & Food met Food
Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland-Oostland en Brightlands Greenport Venlo. In 2016
waren zo’n 300 organisaties betrokken bij Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week bestaat
door samenwerking en heeft de ambitie uit te groeien tot hèt nationale podium voor de agrifood
sector. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie, van consument tot professional is
welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om innovaties te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te
ontmoeten, te leren en kennis te delen maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.

Over de sector
De Nederlandse agrifood sector is één van de economische sectoren die door de Nederlandse
regering is aangemerkt als topsector. In de sector werken overheid, bedrijfsleven en
kennisinstellingen samen aan innovatie en voedselvernieuwing.
Nederland is het meest innovatieve agrifood land ter wereld. Internationaal onderzoek noemt
Nederland het beste voedselland ter wereld, met het meest gevarieerde, gezonde, betaalbare en
voedselrijke voedsel. (Oxfam Novib, 2014).
Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van
duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. De agrifood– en tuinbouw sector wordt gevormd door 160.000 bedrijven en 740.000 mensen die hierin werken. De sector heeft een toegevoegde waarde van € 54 miljard, en is met een aandeel van 11,7{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} in het nationaal inkomen en werkgelegenheid de grootste maaksector van Nederland.

Meer informatie: www.dutchagrifoodweek.nl

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder