Voedsel en gezondheid centraal
9 – 19 OKTOBER 2017 DERDE DUTCH AGRI FOOD WEEK
Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens
de derde editie van Dutch Agri Food Week. Van boer tot voedselproducent, van kok tot
wetenschapper, van supermarkt tot overheid; tijdens Dutch Agri Food Week laten zij zien hoe ze
werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig
is om dat voor elkaar te krijgen. Vorig jaar trok Dutch Agri Food Week zo’n 30.000 bezoekers met
100 activiteiten en events verspreid over Nederland.
Programma in ontwikkeling: doe mee!
Dutch Agri Food Week is hèt platform waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie, het
verbinden van ondernemers, consumenten en overheden en het versterken van het positieve beeld
van de Nederlandse agrifood sector. Centraal thema van de derde Dutch Agri Food Week is voedsel
en gezondheid. Het programma wordt in de komende maanden ontwikkeld door de deelnemende
regio’s en partners van Dutch Agri Food Week. Medio juni wordt het programma bekend gemaakt.
Bedrijven, organisaties en instellingen in de agrifood sector die actief zijn rond het thema voedsel en
gezondheid en zich willen presenteren tijdens de Dutch Agri Food Week worden opgeroepen hun
belangstelling kenbaar te maken en bij te dragen aan het programma.
Groeiend podium
Dutch Agri Food Week is in 2015 gestart als een initiatief van de Topsector Agri & Food met Food
Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland-Oostland en Brightlands Greenport Venlo. In 2016
waren zo’n 300 organisaties betrokken bij Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week bestaat
door samenwerking en heeft de ambitie uit te groeien tot hèt nationale podium voor de agrifood
sector. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie, van consument tot professional is
welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om innovaties te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te
ontmoeten, te leren en kennis te delen maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.
Over de sector
De Nederlandse agrifood sector is één van de economische sectoren die door de Nederlandse
regering is aangemerkt als topsector. In de sector werken overheid, bedrijfsleven en
kennisinstellingen samen aan innovatie en voedselvernieuwing.
Nederland is het meest innovatieve agrifood land ter wereld. Internationaal onderzoek noemt
Nederland het beste voedselland ter wereld, met het meest gevarieerde, gezonde, betaalbare en
voedselrijke voedsel. (Oxfam Novib, 2014).
Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van
duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. De agrifood– en tuinbouw sector wordt gevormd door 160.000 bedrijven en 740.000 mensen die hierin werken. De sector heeft een toegevoegde waarde van € 54 miljard, en is met een aandeel van 11,7{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} in het nationaal inkomen en werkgelegenheid de grootste maaksector van Nederland.
Meer informatie: www.dutchagrifoodweek.nl
Hét evenement voor machinebouwers in de foodindustrie op het gebied van hygiëne, (voedsel-)veiligheid en regelgeving!
Lees verderBent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.
Lees verder