Dutch Agri Food Week

Voedsel en gezondheid centraal 

9 – 19 OKTOBER 2017 DERDE DUTCH AGRI FOOD WEEK

Van 9 tot en met 19 oktober 2017 staat in heel Nederland voedsel en gezondheid centraal tijdens
de derde editie van Dutch Agri Food Week. Van boer tot voedselproducent, van kok tot
wetenschapper, van supermarkt tot overheid; tijdens Dutch Agri Food Week laten zij zien hoe ze
werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van grond tot mond nodig
is om dat voor elkaar te krijgen. Vorig jaar trok Dutch Agri Food Week zo’n 30.000 bezoekers met
100 activiteiten en events verspreid over Nederland.

Programma in ontwikkeling: doe mee!
Dutch Agri Food Week is hèt platform waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie, het
verbinden van ondernemers, consumenten en overheden en het versterken van het positieve beeld
van de Nederlandse agrifood sector. Centraal thema van de derde Dutch Agri Food Week is voedsel
en gezondheid. Het programma wordt in de komende maanden ontwikkeld door de deelnemende
regio’s en partners van Dutch Agri Food Week. Medio juni wordt het programma bekend gemaakt.
Bedrijven, organisaties en instellingen in de agrifood sector die actief zijn rond het thema voedsel en
gezondheid en zich willen presenteren tijdens de Dutch Agri Food Week worden opgeroepen hun
belangstelling kenbaar te maken en bij te dragen aan het programma.

Groeiend podium
Dutch Agri Food Week is in 2015 gestart als een initiatief van de Topsector Agri & Food met Food
Valley NL, AgriFood Capital, Greenport Westland-Oostland en Brightlands Greenport Venlo. In 2016
waren zo’n 300 organisaties betrokken bij Dutch Agri Food Week. Dutch Agri Food Week bestaat
door samenwerking en heeft de ambitie uit te groeien tot hèt nationale podium voor de agrifood
sector. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie, van consument tot professional is
welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om innovaties te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te
ontmoeten, te leren en kennis te delen maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.

Over de sector
De Nederlandse agrifood sector is één van de economische sectoren die door de Nederlandse
regering is aangemerkt als topsector. In de sector werken overheid, bedrijfsleven en
kennisinstellingen samen aan innovatie en voedselvernieuwing.
Nederland is het meest innovatieve agrifood land ter wereld. Internationaal onderzoek noemt
Nederland het beste voedselland ter wereld, met het meest gevarieerde, gezonde, betaalbare en
voedselrijke voedsel. (Oxfam Novib, 2014).
Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van
duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. De agrifood– en tuinbouw sector wordt gevormd door 160.000 bedrijven en 740.000 mensen die hierin werken. De sector heeft een toegevoegde waarde van € 54 miljard, en is met een aandeel van 11,7{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} in het nationaal inkomen en werkgelegenheid de grootste maaksector van Nederland.

Meer informatie: www.dutchagrifoodweek.nl

Meer uit agenda

Zowel in Japan als in Nederland is er een ernstig tekort aan arbeidskrachten door een afnemende en vergrijzende boerenbevolking. Ook besluiten minder jongeren om boer te worden. Om deze redenen is er behoefte aan nieuwe slimme landbouwtechnologieën. Oost NL organiseert met Nederlandse en Japanse partners een webinar over de innovaties en technieken van de toekomst.

Lees verder

Wat is er nodig om de slimme levensmiddelenfabriek van de toekomst te realiseren? One Planet, WUR en FME/GMV slaan de handen ineen om samen met het bedrijfsleven de benodigde stappen en acties in kaart te brengen. Met als doel nieuwe duurzame verdienkracht voor het bedrijfsleven. Op 19 november staat van 15.00 tot 17.00uur de eerste online bijeenkomst op de planning

Lees verder
Agenda

07-10-2020

Digitaal - via Teams

FoodSwitch, roadmaps naar nieuwe duurzame verdienkracht

Het FoodSwitch-programma biedt het Nederlandse bedrijfsleven bij de verduurzaming van de voedselproductie nieuw verdienvermogen. FoodValley en FME/GMV slaan de handen in één om een aantal roadmaps te ontwikkelen samen met onze achterban. Op 7 oktober staat een eerste online informatie meeting op de agenda over dit initiatief

Lees verder