Deze meeting wordt verschoven naar een later moment dit jaar. Interesse? Laat het ons dan weten!
De voedingsmiddelensector staat volop in beweging. Een veranderende consumentenvraag en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe technologieën, type kennis en kunde en een multidisciplinaire aanpak. Hogeschool InHolland verkent in samenwerking met GMV hoe met behulp van een nieuw Food Processing Innovations onderwijs- en onderzoeksprogramma het beste invulling gegeven kan worden aan het opleiden van de (proces) technologen van de toekomst.
De Hogeschool InHolland heeft een unieke combinatie van de opleidingen Food Commerce & Technology tezamen met Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek. Door middel van een nieuw onderwijs- en onderzoeksprogramma, en een mogelijk lectoraat ‘Food Processing Innovations’, word ingezet op een multidisciplinaire aanpak en een betere multidisciplinaire inzetbaarheid van toekomstige (proces)technologen. Development, waardecreatie en samenwerking met het bedrijfsleven zijn daarbij een belangrijke focus.
Er zijn procestechnologen nodig met verstand van aseptisch werken en van food, software engineers met verstand van food processing en voedsel technologen die innovaties kunnen vertalen naar werktuigbouw en software. Er is een tekort in Nederland aan mensen die zijn opgeleid in deze multidisciplinaire aanpak. En dat terwijl de Nederlandse food processing industrie ruim 3 miljard euro per jaar exporteert en volop inzet op innovatie. Een beter met elkaar afgestemde onderwijs- en onderzoeksprogramma en een speeltuin voor experiment met de nieuwste technologieën zou deze kloof tussen onderwijs en het bedrijfsleven kunnen verkleinen.
De Hogeschool InHolland nodigt GMV-leden uit om input te leveren voor dit onderwijs- en onderzoeksprogramma. Samen gaan wij het gesprek aan over de belangrijke (innovatie) thema’s, de benodigde kennis en skills op de werkvloer en een betere samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Ben jij deze koploper en doe je graag mee? Meld je nu aan!
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder