Nieuw Food Processing Innovations programma

19-03-2020

Rotterdamseweg 141, 2628 AL Delft

Deze meeting wordt verschoven naar een later moment dit jaar. Interesse? Laat het ons dan weten!

De voedingsmiddelensector staat volop in beweging. Een veranderende consumentenvraag en technologische ontwikkelingen vragen om nieuwe technologieën, type kennis en kunde en een multidisciplinaire aanpak. Hogeschool InHolland verkent in samenwerking met GMV hoe met behulp van een nieuw Food Processing Innovations onderwijs- en onderzoeksprogramma het beste invulling gegeven kan worden aan het opleiden van de (proces) technologen van de toekomst.

Een nieuw onderwijs- en onderzoeksprogramma

De Hogeschool InHolland heeft een unieke combinatie van de opleidingen Food Commerce & Technology tezamen met Werktuigbouwkunde, Technische Informatica en Elektrotechniek. Door middel van een nieuw onderwijs- en onderzoeksprogramma, en een mogelijk lectoraat ‘Food Processing Innovations’, word ingezet op een multidisciplinaire aanpak en een betere multidisciplinaire inzetbaarheid van toekomstige (proces)technologen. Development, waardecreatie en samenwerking met het bedrijfsleven zijn daarbij een belangrijke focus.

Er zijn procestechnologen nodig met verstand van aseptisch werken en van food, software engineers met verstand van food processing en voedsel technologen die innovaties kunnen vertalen naar werktuigbouw en software. Er is een tekort in Nederland aan mensen die zijn opgeleid in deze multidisciplinaire aanpak. En dat terwijl de Nederlandse food processing industrie ruim 3 miljard euro per jaar exporteert en volop inzet op innovatie. Een beter met elkaar afgestemde onderwijs- en onderzoeksprogramma en een speeltuin voor experiment met de nieuwste technologieën zou deze kloof tussen onderwijs en het bedrijfsleven kunnen verkleinen.

Brainstorm bijeenkomst

De Hogeschool InHolland nodigt GMV-leden uit om input te leveren voor dit onderwijs- en onderzoeksprogramma. Samen gaan wij het gesprek aan over de belangrijke (innovatie) thema’s, de benodigde kennis en skills op de werkvloer en een betere samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. Ben jij deze koploper en doe je graag mee? Meld je nu aan!

Meer uit agenda

Agenda

11-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verduurzaamt de sector’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.

Lees verder
Agenda

02-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verbindt de keten’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.

Lees verder
Agenda

08-02-2021

Online

Kick-off Fieldlab Fortissimo

Binnen de Agri & Food sector liggen volop innovatiekansen rondom digitalisering, remote services en het optimaliseren van operatie en onderhoud van productielijnen en machines (assets). De coronacrisis heeft het belang van smart maintenance nog extra benadrukt. Via samenwerking kunnen deze kansen worden verzilverd en uiteindelijk zorgen voor snellere marktintroducties en een optimalere productie van grondstoffen en voeding.

Lees verder