Themamiddag AgriFoodTech Platform
29 september 13.00 – 18.00 uur
Locatie: Schuitemaker B.V. Rijssen, Morsweg 18, Rijssen
De overheid vraagt om transparantie in de keten, zodat consumenten betere en bewustere keuzes kunnen maken. Tijdens deze middag wordt toegelicht welke systemen al bestaan en waarom we wel of niet data moeten delen. Gevoelig punt is altijd: wie is eigenaar en wie krijgt betaald voor de data, en hoeveel? Ook hier willen we ervaringen delen.
Het evenement is een gezamenlijk initiatief van het AgriFoodTech Platform en van LEO Robotics. Op deze inspirerende locatie brengen zij ondernemers uit de agrarische, technische en voedselverwerkende sector bij elkaar om kennis en inspiratie te verschaffen omtrent (robotische) innovaties in deze sectoren en de gevolgen daarvan voor data-verzameling en -deling. Wat kan? Wat moet? Wat is de toekomst? En waar liggen de kansen?
We zijn te gast bij Schuitemaker B.V. dat dit jaar hun Innovado (volautomatische voerrobot) heeft gelanceerd waarmee ze als eerste bedrijf ter wereld een systeem in de markt zetten waarmee volautomatische gevoerd kan worden (o.a. Runderen). Tevens heeft Schuitemaker met hun Rapide (opraapwagen voor o.a. gras) de prijs gewonnen als zijnde Machine van het jaar 2016 op de Agritechnica in Hannover. Deze machine is voorzien van infraroodtechniek (NIR) waarmee de Nutritions (o.a. drogestof) real time gemeten kunnen worden in combinatie met weging en Track & Trace. De data wordt vervolgens in de Cloud opgeslagen.
N.B. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers. Bij meer aanmeldingen zal de organisatie streven naar een evenredig deelnemersveld uit de verschillende sectoren. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanmelddatum.
Programma:
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder