Conference The Hague – NO MORE FOOD TO WASTE

NmFtWWhy a Food Loss and Waste Conference.

Food Loss and Waste (FLW) vary by region and product. In general, developing or low income countries show relatively large food losses in the early stages of the food supply chain, with decreasing loss levels in consecutive stages; more than 40{79a1d8301988f39a8c3c8f67223bbd83ba5671ad737bd97a5fd6a78f8aad5391} of the food losses occur at post-harvest and processing levels. This is mostly due to poor infrastructure and undeveloped production. In developed or high-income countries a reverse trend is observed: relatively large waste occurs at the downstream end of the chain, primarily during manufacturing and at the household level. To achieve global food security while protecting our natural resources, we must then improve the sustainability of the food system. Reducing FLW is crucial to achieving these goals and is increasingly garnering international attention.

The Global Conference NO MORE FOOD TO WASTE aims to reduce food loss and waste and improve sustainability through collaborative actions across the supply chain. It will provide the opportunity to actualize the business case for reducing Food Loss and Waste and create a platform to share experiences, unite initiatives, scale up best practices and launch or strengthen alliances.

What is in the program?
The program is designed to encourage interactive discussions between different sectors and interests to tackle the greatest challenges facing FLW. The conference will focus on how to use the shared understanding to develop action oriented partnerships, frameworks for existing and new financing mechanisms, and models for good governance.

Program and registration via nomorefoodtowaste.nl

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder