Samen leren en werken aan een sterke sector
Creativiteit van jonge mensen en ervaring van oudere werknemers verbinden. Hoe maak je in je onderneming gebruik van beiden competenties en hoe zet je deze goed en zinvol in? Verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven wordt steeds belangrijker. Bedrijfsleven zoekt de juiste mensen en kan deze vinden in en met het onderwijs. Aan de andere kant is het belangrijk dat mensen in het bedrijfsleven continu blijven leren om op een goede manier deel te nemen aan het bedrijfsproces.
GMV brengt op 14 september deze thema’s letterlijk samen bij Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Aan de hand van een aantal aansprekende voorbeelden vanuit verschillende invalshoeken wordt gekeken hoe bedrijfsleven en onderwijs op dit gebied al samenwerken en hoe jong en oud elkaar kunnen blijven inspireren.
13.30 | Ontvangst bij Van Hall Larenstein, Leeuwarden |
14.00 | Van Hall Larenstein (Wendy Zuidema-Haans) In een samenwerkingsverband tussen agri, food en technologie is het goed om van elkaar te blijven leren. Dit is ook van belang voor de individuele werknemer. Wat kan Van Hall Larenstein betekenen in het thema? |
14.30 | Dairy Campus (Kees Lokhorst) Ervaringen rondom een educatieprogramma op de Dairy campus waarbij contact met het bedrijfsleven centraal staat. |
15.00 | Koffiepauze |
15.15 | Food Challenge (Innexus, Paul Visschedijk) Om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen te verstevigen, wordt in het project Food Challenge een aantal nieuwe methoden van samenwerken opgezet. Ook worden zo “grijs” (technologie) en “groen” (product) met elkaar verbonden. Centraal staat hierbij het inspireren van studenten en werkenden. |
15.45 | Behoud buitenlandse Kenniswerkers Onderzoekspresentatie Davey Sebo en Leon Sleurink: hoe behouden we buitenlandse kenniswerkers voor onze Nederlandse industrie? |
16.00 | Duurzame inzetbaarheid in de technologische Industrie (FME, Jos van Erp) |
16.15 | Discussie |
16.30 | Rondleiding |
17.30 | Borrel |
De bijeenkomst vindt plaats bij HBO/MBO school Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Gedurende de zomerperiode zal deze school volledig verbouwd worden. Tijdens de rondleiding zullen wij een kijkje nemen in de vernieuwde faciliteiten, laboratoria, proeflokalen en meer.
Aanmelden?
Kom ook naar de themamiddag van GMV en meld je aan.
De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?
Lees verderDe variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.
Lees verderEen informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.
Lees verder