Brabantse Voedsel1000

19-02-2019

Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch.

Op dinsdag 19 februari wordt de Brabantse Voedsel1000 georganiseerd: een bijeenkomst voor Brabanders die met elkaar in gesprek gaan over de toekomst van het voedselsysteem. Dit gesprek leidt tot het Brabants Voedselbesluit. Wil jij hierbij zijn? Meld je hier aan!

Wat is de Voedsel1000?
Tijdens de Voedsel1000 zoeken Brabanders samen naar wat zij belangrijk vinden voor het voedselsysteem. Tijdens de eerste bijeenkomst, de ‘Voedseltop’, kiezen we met elkaar de onderwerpen waar we het over willen hebben. Vervolgens beginnen we met de uitwerking hiervan en maken we een keuze uit de voorgestelde ideeën en oplossingen. Tot slot worden we uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met de voorgestelde uitkomsten. We maken hiervoor gebruik van de G1000-methodiek. Tijdens de Voedseltop zijn mensen uit de hele voedselketen van Brabant aanwezig: van boer tot bord.

Waarom een Voedsel1000?
De voedselsector is een belangrijke economie en creëert veel werkgelegenheid voor Brabant. De huidige manier van voedsel produceren brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met een veranderend klimaat? Hoe krijgen we een schonere lucht? En hoe behouden we een vruchtbare bodem? Maar bovenal: hoe zorgen we voor lekker én gezond voedsel dat goed is voor jou, voor dieren en het milieu? Een simpel antwoord is er niet voor deze belangrijke vragen. Daarom neemt de provincie Noord-Brabant het initiatief voor een Voedsel1000. Tijdens de Voedsel1000 gaan Brabanders met elkaar in gesprek over deze uitdagingen en proberen we samen tot oplossingen te komen. Deze oplossingen leggen we vast in het Brabantse Voedselbesluit.

Wanneer vindt de Voedsel1000 plaats?
De Voedsel1000 vindt plaats op dinsdag 19 februari 2019 vanaf 14 uur, in het Congrescentrum 1931 in ‘s-Hertogenbosch. Meer informatie over de Voedsel1000 op www.voedsel1000.nl.

 

Meer uit agenda

Agenda

13-04-2021

Online

VMT Food Process Update

VMT organiseert het online event Food Process Update met het thema: Het spanningsveld tussen innoveren en efficiënt produceren. Aan de ene kant wil en moet een bedrijf nieuwe producten naar de markt brengen. Aan de andere kant is er druk op productie om de bestaande producten zo efficiënt mogelijk te produceren. Hoe gaan teams met dit spanningsveld om? Wat zijn best practices en waar kan het beter? GMV-leden kunnen met 50% korting deelnemen

Lees verder
Agenda

11-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verduurzaamt de sector’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verduurzaamt de sector' is één van de topics.

Lees verder
Agenda

02-02-2021

Digitaal - via Teams

GMV werkgroep sessie: ‘verbindt de keten’ 

Vanuit onze nieuwe missie: 'gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren' en onze drie strategische pijlers start GMV met kleinschalige inhoudelijke werkgroep sessies. Deze online sessies zijn speciaal voor experts van GMV-leden en zijn bedoelt om de benodigde acties op sector (collectief) niveau verder te definiëren en tegelijkertijd onze leden te inspireren met inzichten van branchegenoten gericht op relevante thema’s. 'Verbindt de keten' is één van de topics.

Lees verder