GES Agrifood wrap-up sessie: what’s next?

06-06-2019

Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag | Ministerie van LNV

De Global Entrepreneurship Summit op 4 en 5 juni in Den Haag is een ontmoetingsplek waar ‘global challenges’ en economisch rendabele innovaties bij elkaar worden gebracht. FME en het ministerie van LNV organiseren op 6 juni een vervolgsessie om de contacten en ideeën van GES te verzilveren. Kon je niet aanwezig zijn bij de GES, maar ben je wel geïnteresseerd in concrete innovatieprojecten? Dan ben je van harte welkom om ook aan te sluiten bij deze GES Agrifood wrap-up sessie.

Innovaties zijn nodig, niet alleen om de wereld te verbeteren, maar ook om op de langere termijn je bedrijf economisch gezond te houden. Veel innovaties kunnen binnen het eigen bedrijf ontwikkeld worden. Daarnaast is het goed om jouw nieuwste innovaties samen te brengen met andere partijen en samen te bouwen aan een totaal concept. Direct na de GES nodigen we je graag uiit om deel te nemen aan de wrap-up sessie waarbij we een aantal concrete innovatieprojecten bespreken.

Programma

  • 12.00 uur – Ontvangst met netwerklunch
  • 13.00 uur – Welkom en opening | Jacqueline van Oosten, Programmamanager FME Agri & Food
  • 13.10 uur – Wrap-up GES Agrifood: what’s happened and what’s new(s)? | Gabe Youtsey, The Vine California
  • 13.30 uur – Innoveren in agrifoodtech coalities en ecosystemen | Marcel van Haren, Clustermanager FME Agri & Food
  • 13.45 uur – Pauze
  • 14.00 uur – Rondetafelsessies (*)
  • 15.30 uur – What’s next, vervolgstappen
  • 16.00 uur – Afsluiting | Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij
  • 16.15 uur – Borrel

(*) Per tafel is er plaats voor maximaal 12 mensen. Per tafel selecteren we op een evenwichtige verdeling van ondernemers, overheid, kennisinstellingen, investeerders en andere belangstellenden die samen willen bouwen aan coalities voor concrete innovatietrajecten. Na een korte presentatie van de initiatiefnemers is er ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën. Na afloop worden geïnteresseerden benaderd voor vervolg en verdere samenwerking.

Thema’s rondetafelsessies

  • Greenhouse of the future
    Hoe ziet het Greenhouse of the future eruit?
    Openingspresentatie: RijkZwaan, Hoogendoorn en Koppert Biologicals.
    Design- en brainstormsessie. Hoe ziet het Greenhouse of the future eruit? Welk gebouw, welke technologie en welke planten passen daarin?
    Denk, en werk mee aan het Greenhouse of the future.
  • Autonomous Warehouse
    Een distributiecentrum dicht bij de consument en basis om consumenten van goed en vers voedsel te voorzien als schakel in de keten.
    Als oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten in de sector.
    Intiatiefnemers: VanderLande en Newcold zoeken partners voor ontwikkeling en realisatie.
    Design- en brainstormsessie: Wat is ‘the next step’ bij de ontwikkeling van autonome warehousing?
  • Dairy farming
    Er zijn al veel initiatieven rondom het fieldlab ‘smart dairy farming’. Ook in Californië zijn er ontwikkelingen. Een dairy farmin de USA ziet er heel anders uit dan in Nederland. Wat kunnen we van elkaar leren?
  • Foodwaste
    Tijdens GES zijn er verschillende deals en samenwerkingsverbanden gepresenteerd. In deze sessie een korte samenvatting hiervan en invulling aan concrete foodwaste projecten die business opleveren, zowel voor ‘post-harvest’ foodlosses als ook foodwaste verderop in de keten, zoals bij retail.

Meld je nu gratis aan!

Voor vragen neem contact op met Jacqueline van Oosten

 

Meer uit agenda

Tijdens de Solids Rotterdam gaan FME-GMV, One Planet Research Center & Siemens in gesprek over de `Digital Food Factory of the Future’. Wat kan de sector verwachten en waar moeten gebruikers wat mee? Tijdens de sessie wordt gesproken over de toekomstvisie, huidige ontwikkelingen en vervolgens de technische mogelijkheden op het gebied van digitalisering.

Lees verder
Agenda

23-06-2021

Webinar

5G en de ‘Future of Farming’

Webinar over de digitalisering en de inzet van nieuwe technologie voor toekomstbestendige stallen en een duurzame veehouderij.

Lees verder

Sinds mei 2019 is in Rotterdam de eerste drijvende boerderij ter wereld operationeel. Duizenden mensen uit de hele wereld zijn inmiddels een kijkje komen nemen. Floating Farm produceert gezond voedsel op het water, in steden, dichtbij de consument. Op een duurzame, innovatieve, transparante manier met dierenwelzijn als topprioriteit. Breng de boerderij terug in de stad als onderdeel van een schone, leefbare en bewuste stads-transformatie. FME organiseert een TechTalk in samenwerking met de Floating Farm en ProFloating

Lees verder