GES Agrifood wrap-up sessie: what’s next?

06-06-2019

Bezuidenhoutseweg 73, Den Haag | Ministerie van LNV

De Global Entrepreneurship Summit op 4 en 5 juni in Den Haag is een ontmoetingsplek waar ‘global challenges’ en economisch rendabele innovaties bij elkaar worden gebracht. FME en het ministerie van LNV organiseren op 6 juni een vervolgsessie om de contacten en ideeën van GES te verzilveren. Kon je niet aanwezig zijn bij de GES, maar ben je wel geïnteresseerd in concrete innovatieprojecten? Dan ben je van harte welkom om ook aan te sluiten bij deze GES Agrifood wrap-up sessie.

Innovaties zijn nodig, niet alleen om de wereld te verbeteren, maar ook om op de langere termijn je bedrijf economisch gezond te houden. Veel innovaties kunnen binnen het eigen bedrijf ontwikkeld worden. Daarnaast is het goed om jouw nieuwste innovaties samen te brengen met andere partijen en samen te bouwen aan een totaal concept. Direct na de GES nodigen we je graag uiit om deel te nemen aan de wrap-up sessie waarbij we een aantal concrete innovatieprojecten bespreken.

Programma

  • 12.00 uur – Ontvangst met netwerklunch
  • 13.00 uur – Welkom en opening | Jacqueline van Oosten, Programmamanager FME Agri & Food
  • 13.10 uur – Wrap-up GES Agrifood: what’s happened and what’s new(s)? | Gabe Youtsey, The Vine California
  • 13.30 uur – Innoveren in agrifoodtech coalities en ecosystemen | Marcel van Haren, Clustermanager FME Agri & Food
  • 13.45 uur – Pauze
  • 14.00 uur – Rondetafelsessies (*)
  • 15.30 uur – What’s next, vervolgstappen
  • 16.00 uur – Afsluiting | Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij
  • 16.15 uur – Borrel

(*) Per tafel is er plaats voor maximaal 12 mensen. Per tafel selecteren we op een evenwichtige verdeling van ondernemers, overheid, kennisinstellingen, investeerders en andere belangstellenden die samen willen bouwen aan coalities voor concrete innovatietrajecten. Na een korte presentatie van de initiatiefnemers is er ruimte voor discussie en uitwisseling van ideeën. Na afloop worden geïnteresseerden benaderd voor vervolg en verdere samenwerking.

Thema’s rondetafelsessies

  • Greenhouse of the future
    Hoe ziet het Greenhouse of the future eruit?
    Openingspresentatie: RijkZwaan, Hoogendoorn en Koppert Biologicals.
    Design- en brainstormsessie. Hoe ziet het Greenhouse of the future eruit? Welk gebouw, welke technologie en welke planten passen daarin?
    Denk, en werk mee aan het Greenhouse of the future.
  • Autonomous Warehouse
    Een distributiecentrum dicht bij de consument en basis om consumenten van goed en vers voedsel te voorzien als schakel in de keten.
    Als oplossing voor het tekort aan arbeidskrachten in de sector.
    Intiatiefnemers: VanderLande en Newcold zoeken partners voor ontwikkeling en realisatie.
    Design- en brainstormsessie: Wat is ‘the next step’ bij de ontwikkeling van autonome warehousing?
  • Dairy farming
    Er zijn al veel initiatieven rondom het fieldlab ‘smart dairy farming’. Ook in Californië zijn er ontwikkelingen. Een dairy farmin de USA ziet er heel anders uit dan in Nederland. Wat kunnen we van elkaar leren?
  • Foodwaste
    Tijdens GES zijn er verschillende deals en samenwerkingsverbanden gepresenteerd. In deze sessie een korte samenvatting hiervan en invulling aan concrete foodwaste projecten die business opleveren, zowel voor ‘post-harvest’ foodlosses als ook foodwaste verderop in de keten, zoals bij retail.

Meld je nu gratis aan!

Voor vragen neem contact op met Jacqueline van Oosten

 

Meer uit agenda

Agenda

28-10-2021

30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen. De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Ben jij actief in de zuivel industrie en is Ethiopië een interessante markt?

Lees verder
Agenda

29-09-2021

QING - Westervoortsedijk 73 LB3 Arnhem

Ketensamenwerking in de voedselverwerkende industrie

De variëteit in voedselproductie neemt alleen maar toe. High-Mix Low-Volume (HMLV) productie in combinatie met het zo efficiënt mogelijk omgaan met grondstoffen en kwaliteitsbeheer zorgt voor een toenemende complexiteit in de voedselindustrie. Hoe creëren we passende beschikbare oplossingen om aan de toekomstige voedselvraag te kunnen voldoen? Dit vraagt om ontwikkeling en samenwerking met de klant en verbinding met de rest van de keten. GMV organiseert een inspiratiesessie met en bij QING. Klaas Fuite van de innovatieve bakkerij Fuite deelt zijn aanpak.

Lees verder
Agenda

12-07-2021

Online

Food webinar: kansen in de VS

Een informatief webinar over marktkansen in de voedingssector in de VS in het algemeen en Ohio in het bijzonder, inclusief B2B-matchmakingmogelijkheden met kopers en distributeurs.

Lees verder