African Livestock Exhibition & Congress (ALEC)

28-10-2021 - 30-10-2021

Addis Ababa, Ethiopia

De ALEC wordt voor de zesde keer gehouden in Addis Abeba en heeft als doel de verschillende hiaten in de vee-waardeketen te overbruggen, door talrijke bezoekers en exposanten van over de hele wereld aan te trekken om zaken te doen in Ethiopië en in de omliggende landen.

De ALEC in Addis is een belangrijke gebeurtenis voor de ontwikkeling van de veesector in Oost-Afrika en in Ethiopië, het land met de grootste veestapel van Afrika. Binnen vee is zuivel een van de focussectoren op de beurs en interessant voor de Ethiopische markt. Het Business Opportunity Report on Dairy in Ethiopia, dat onlangs door de ambassade is geïnitieerd, laat bijvoorbeeld zien dat het aantal zuivelverwerkende bedrijven in Ethiopië de afgelopen tien jaar is toegenomen en een aanzienlijk deel van de verwerkte zuivelproducten aan de stadsbewoners levert. Hoewel er stroomopwaarts uitdagingen op productieniveau blijven, zijn er ook belangrijke veranderingen waar te nemen.

Om de resultaten van dit nieuwe Business Opportunity Report te presenteren en om de verschillende kansen en ontwikkelingen binnen de Ethiopische zuivelsector te bespreken, werkt de ambassade samen met verschillende partners om op donderdag 9 september 2021 een webinar over zuivel in Ethiopië te organiseren. Er worden interessante gastsprekers ontvangen, waaronder de particuliere sector en experts die actief zijn in de zuivelwaardeketen in Ethiopië. Last but not least geeft het webinar ook details over de mogelijkheden om deel te nemen aan de ALEC in Addis Abeba in oktober.

Als er een reële interesse is bij voldoende Nederlandse gerelateerde bedrijven die actief zijn in zuivel om de ALEC in de laatste week van oktober te bezoeken, kan de ambassade samenwerken met verschillende partners om verschillende zuivelevenementen te organiseren, zoals een matchmakingsessie, netwerkevenement, zuivelconferentie en zuivelbedrijfstour buiten Addis. Ook een paviljoen om Nederland te vertegenwoordigen kan een optie zijn. Heb je plannen om de ALEC in Addis Abeba in oktober te bezoeken en ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan een of meer van onze zuivelevenementen? Bevestig je aanwezigheid via ADD-LNV@minbuza.nl en/of sander@resiliencebv.com. Vragen? telefoon +251 94 473 2359

De landbouwadviseur op de ambassade hoopt GMV-leden te verwelkomen op het webinar over Zuivel in Ethiopië op 9 september en op de ALEC in oktober in Addis Abeba!

Raadpleeg de brochures over de ALEC voor meer details en statistieken.

ALEC brochure 2021

ALEC sales brochure live event 2021

Meer uit agenda

Agenda

16-05-2024

Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht

Ontbijtbijeenkomst World Expo 2025: alternatieve eiwitten en gezonde voeding

Bent u geïnteresseerd in handel, innovatie of kennisuitwisseling met Japan? Kom dan naar de informatieve bijeenkomst op donderdag 16 mei van 8.30 - 11.00 uur in Utrecht. De bijeenkomst vindt plaats bij Metro City Kitchen, Jaarbeursplein Utrecht. Tijdens de bijeenkomst worden onder andere de resultaten van de marktstudie in Japan op de thema’s alternatieve eiwitten en gezonde voeding gepresenteerd.

Lees verder
Agenda

15-05-2024

16-05-2024

Brabanthallen, 's-Hertogenbosch

Food Tech Event 2024

Op 15 en 16 mei vindt het Food Tech Event plaats in de Brabantballen, 's-Hertogenbosch. Dé vakbeurs waar je de nieuwste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie en verwerking ontdekt.

Lees verder