3D Food Printing Conference

On April 21st we welcome you to the 3D Food Printing Conference at Innovatoren in Venlo, the Netherlands; the innovative networking event for everyone involved in 3D printing and the food industry.

The 3D Food Printing Conference offers design and engineering professionals the chance to learn and meet the possibilities of 3D printing in the food industry. The following topics will be covered during the conference:

  • Food components: protein, carbohydrates, and fats
  • Custom Nutrition
  • Food processing & design
  • Safety – f.i. HACCP
  • New value chains
  • Applications for elderly and the health care industry
  • Hardware & software developments
  • Business models & legal issues

The cutting edge program will include keynotes and a wide range of break out presentations. Next to these inspiring presentations, the 3D Food Printing Conference features a lunch and networking reception to create the ideal opportunity to network in an open setting. Enhance your knowledge, expand your network!

Who should attend this conference?
Suppliers to the food industry | agricultural industry | hardware and software suppliers | food research institutions | health care professionals | hospitality and catering professionals | trendwatchers | foodpreneurs | certification and food safety institutions.

Related conferences
The 3D Food Printing Conference is part of a series of 3D printing conferences, organized by Jakajima. Find out more about the 3D Content Conference and the 3D Design & Engineering Conference.

Meer uit agenda

Welke (nieuwe-) technologie is er beschikbaar en welke combinaties kunnen er worden gemaakt voor een dubbele inzetbaarheid van de technologie, waardoor investeringen zich makkelijker terugverdienen? In dit webinar georganiseerd door Taskforce Toekomstbestendige stallen wordt er kort ingegaan op verschillende lopende initiatieven, delen boeren hun ervaring en perspectief en zullen een aantal technologiebedrijven iets vertellen over hun oplossingen. Daarna is er ruimte voor interactie waarin de zoektocht van slimme combinaties van technologie, bijvoorbeeld in combinatie met beheersing van het stalklimaat, wordt ingezet

Lees verder
Agenda

03-12-2020

Online via Microsoft Teams

Hergebruik van water in de landbouw, wat houdt ons tegen?

Op veel plekken in Nederland is de beschikbaarheid van voldoende en kwalitatief goed water voor de landbouw niet elk moment van het jaar vanzelfsprekend. De laatste jaren is het zelfs een structureel probleem. De reden van de problematiek verschilt per regio maar de impact en vaak ook de oplossingen zijn universeel. Een van deze gebieden is de Oostpolder in Anna Paulowna (NH) waar men te maken heeft met enerzijds een dreigende verzilting van het oppervlaktewater en anderzijds met een beperkt beschikbaarheid van zoet water voor de teelt. Tijdens deze TechTalk georganiseerd door Envaqua en partners komt de huidige problematiek, de inzichten van stakeholders en mogelijke technologische oplossingen aan bod.

Lees verder

Zowel in Japan als in Nederland is er een ernstig tekort aan arbeidskrachten door een afnemende en vergrijzende boerenbevolking. Ook besluiten minder jongeren om boer te worden. Om deze redenen is er behoefte aan nieuwe slimme landbouwtechnologieën. Oost NL organiseert met Nederlandse en Japanse partners een webinar over de innovaties en technieken van de toekomst.

Lees verder