Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

2018, 16 maart

2 minuten lezen

In een tijdperk waar nep nieuws hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event van VMT op 5 april aanstaande in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Onderzoeksbureau Mintel zei het al in zijn laatste European Consumer Trends Report: ‘2018 wordt het jaar van radicale transparantie’. Ketentransparantie en integriteit in food kent steeds meer verschijningsvormen: van cowcams die op internet 24 uur per dag het wel en wee van het melkvee uitzenden op internet tot zogenoemde ‘glazen’ fabrieken. En van realtime informatievoorziening tijdens voedselcrises tot producenten die hun complete productieproces laten zien in videoreportages.

De dilemma’s van transparantie
Volledige transparantie roept ook vragen op. Wat zijn de dilemma’s? Kun je als productontwikkelaar of kwaliteitsmedewerker transparant zijn? Maak je je niet kwetsbaar met transparantie?  Tijdens het Food Future Event komt transparantie in uiteenlopende onderwerpen aan bod:

– Blockchain                                         – Plantaardige eiwitten
– Datakwaliteit                                      – Etikettering
– Suikerverlaging                                 – Start-ups
– Communicatie                                   – Productverbetering

Visie voedingsmiddelenindustrie
Tijdens het Food Future Event geven sprekers van onder andere HAK, Nestlé, FNLI, Eosta en fooddesigner Marije Vogelenzang hun visie op het thema ‘Radicale transparantie’. Het event richt zich primair op de directie van voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en overig management. Het programma is daarnaast interessant en relevant voor productontwikkelaars en andere medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven en aanverwante bedrijven.

Voor meer info en inschrijven, ga naar: www.vmt.nl/foodfutureevent. Op de website is ook het programma terug te vinden.

Jaarprijs Goede Voeding
Tijdens het event wordt de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt aan de onderneming die in 2017 het meest innovatief was op het gebied van productverbetering.

Korting
FME/GMV-leden ontvangen €100 korting voor een toegangsticket. Inschrijven kan via de VMT website.

 

 

Meer nieuws

FME
Nieuws

19/03/2019

1 minuut lezen

FoodTech Brainport TV – internationalisering

Food Tech Brainport TV is een online programma waarin de laatste trends en ontwikkelingen in de wereld van food en technologie voorbij komen. Marcel van Haren, directeur van de GMV en clustermanager Agri & Food bij FME was studiogast tijdens de aflevering over internationalisering.

Lees verder
FME
Nieuws

01/03/2019

1 minuut lezen

Voedsel 1000

De provincie Noord-Brabant is een initiatief gestart om te bouwen aan een duurzaam Brabants voedselsysteem. FME is één van de partners.

Lees verder
FME
Nieuws

27/02/2019

1 minuut lezen

Foodtech: technologie in de voedingsindustrie

Benieuwd naar veelbelovende technologieën binnen de voedselindustrie en de impact van Foodtech op de voedingsindustrie? Het ING Economisch Bureau heeft een nieuw rapport 'Foodtech: robotarm biedt voedingsindustrie de helpende hand' gepubliceerd.

Lees verder