24 maart 2025 | Webinar Kennis op Maat – Kans voor mkb in Food Processing

GMV

2025, 12 maart

3 minuten lezen

Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!

 

Wat is Kennis op Maat?

Vanuit de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wordt in het Kennis op Maat programma jaarlijks € 2,5 miljoen aan capaciteit bij Wageningen Research beschikbaar gesteld om bestaande kennis uit onderzoek en praktijk te vertalen naar concrete toepassingen voor mkb’ers. Dit biedt bedrijven de kans om deel te nemen aan innovatieprojecten op het gebied van duurzame voedselverwerking. Deze keer zijn ze specifiek op zoek naar bedrijven die technologie ontwikkelen in de volgende twee gebieden:

  1. Energy savings: technologie die leidt tot energiebesparing in het productieproces.
  2. Superior Quality: technologie die leidt tot verbetering van de kwaliteit van het eindproduct.

Datum, tijd, locatie: Maandag 24 maart 15:00 – 16:00 Online Via Teams.

Doelgroep

  • Bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende industrie.
  • Dit Webinar is gratis voor FME-leden en leden van de brancheverenigingen GMV,DMFI, MACHEVO of HDN .

Voorlopig programma

15:00 uur l Welkomswoord en korte introductie (Paul Goethals (WUR), Suzanne Verboon (FME).
15:15 uur l Presentatie van projectopzet, activiteiten en doelen (Rian Timmermans (WUR), Martijntje Vollebregt (WUR)).
15:35 uur l Praktische details over deelname, budget, planning en voorwaarden (Paul Goethals).
15:40 uur l Feedback en vragen.

Waarom deelnemen?

  • Wat zijn de kansen en belemmeringen voor energie reductie bij bijv. blancheren, pasteuriseren, steriliseren, koelen en vriezen, drogen.
  • Meer inzicht verkrijgen in nieuwste (onvolwassen?) innovaties: PEF, Microwave, RF, UVC t.b.v. conserveren, stabiliseren of voorstap voor verdere processing: drogen, extractie, blancheren.
  • Inzicht in de nieuwste innovaties in food processing.
  • Toelichting op hoe bedrijven kunnen meedoen aan een KoM-project.
  • Uitleg over financieringsmogelijkheden en samenwerking met Wageningen Research.
  • Kans om direct vragen te stellen en je ideeën voor te leggen.

Voorwaarden voor deelname aan een KoM-project

  • Projecten moeten gericht zijn op de vertaling van bestaande kennis naar praktische toepassingen voor mkb’ers.
  • Uitgangspunt is publiek-private samenwerking (overheid en bedrijfsleven investeren samen, verhouding 2:1).
  • De publieke financiering bestaat uit capaciteit van Wageningen Research.
  • Bedrijven kunnen hun bijdrage leveren in cash of door middel van ‘in kind’ inzet (zoals deelname aan bijeenkomsten en registratie van uren).
  • Samenwerking met groene onderwijsinstellingen (HBO/MBO) is mogelijk, waarbij cofinanciering ook van onderwijsinstellingen kan komen.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar: info@dutchfoodsystems.nl

Dit webinar wordt georganiseerd door FME, GMV en Wageningen University & Research

Meer nieuws

GMV
Nieuws

25/02/2025

1 minuut lezen

GMV en cybersecurity: Samen Digitaal Veilig

GMV heeft veel aandacht voor (digitale) veiligheid. Samen met publieke en private experts en samenwerkingspartners helpen we bij bewustwording, kennisdeling, het in kaart brengen van kwetsbaarheden, aan de slag te gaan met verbeteringen en het oefenen van beveiligingsincidenten.

Lees verder

Wil jij leren hoe je apparatuur en processen kwalificeert en valideert volgens GMP-normen? Of werk je al met commissioning-, kwalificatie- en validatieprotocollen en wil je je kennis verdiepen? Dan is deze praktijkgerichte training precies wat je zoekt!

Lees verder