24 maart 2025 | Webinar Kennis op Maat – Kans voor mkb in Food Processing

GMV

2025, 12 maart

3 minuten lezen

Wil je als mkb’er profiteren van de nieuwste inzichten en technologieën in food processing? En ben je benieuwd hoe jouw bedrijf kan meedoen aan een project binnen Kennis op Maat (KoM)? Meld je dan aan voor dit gratis webinar!

 

Wat is Kennis op Maat?

Vanuit de topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen wordt in het Kennis op Maat programma jaarlijks € 2,5 miljoen aan capaciteit bij Wageningen Research beschikbaar gesteld om bestaande kennis uit onderzoek en praktijk te vertalen naar concrete toepassingen voor mkb’ers. Dit biedt bedrijven de kans om deel te nemen aan innovatieprojecten op het gebied van duurzame voedselverwerking. Dit Webinar is met name geschikt voor bedrijven die voor hun product of productieproces op zoek zijn naar:

  1. Energy savings: technologie die leidt tot energiebesparing in het productieproces.
  2. Superior Quality: technologie die leidt tot verbetering van de kwaliteit van het eindproduct.

Zowel bedrijven die apparatuur leveren voor de voedselverwerkende industrie als voor bedrijven die zelf actief zijn in de voedselverwerking kunnen aan deze projecten deelnemen.

Datum, tijd, locatie: Maandag 24 maart 15:00 – 16:00 Online Via Teams.

Doelgroep

  • Bedrijven die actief zijn in de voedselverwerkende industrie.
  • Dit Webinar is gratis voor FME-leden en leden van de brancheverenigingen GMV,DMFI, MACHEVO of HDN .

Voorlopig programma

15:00 uur l Welkomswoord en korte introductie (Paul Goethals (WUR), Suzanne Verboon (FME).
15:15 uur l Presentatie van projectopzet, activiteiten en doelen (Rian Timmermans (WUR), Martijntje Vollebregt (WUR)).
15:35 uur l Praktische details over deelname, budget, planning en voorwaarden (Paul Goethals).
15:40 uur l Feedback en vragen.

Waarom deelnemen?

  • Wat zijn de kansen en belemmeringen voor energie reductie bij bijv. blancheren, pasteuriseren, steriliseren, koelen en vriezen, drogen.
  • Meer inzicht verkrijgen in nieuwste (onvolwassen?) innovaties: PEF, Microwave, RF, UVC t.b.v. conserveren, stabiliseren of voorstap voor verdere processing: drogen, extractie, blancheren.
  • Inzicht in de nieuwste innovaties in food processing.
  • Toelichting op hoe bedrijven kunnen meedoen aan een KoM-project.
  • Uitleg over financieringsmogelijkheden en samenwerking met Wageningen Research.
  • Kans om direct vragen te stellen en je ideeën voor te leggen.

Voorwaarden voor deelname aan een KoM-project

  • Projecten moeten gericht zijn op de vertaling van bestaande kennis naar praktische toepassingen voor mkb’ers.
  • Uitgangspunt is publiek-private samenwerking (overheid en bedrijfsleven investeren samen, verhouding 2:1).
  • De publieke financiering bestaat uit capaciteit van Wageningen Research.
  • Bedrijven kunnen hun bijdrage leveren in cash of door middel van ‘in kind’ inzet (zoals deelname aan bijeenkomsten en registratie van uren).
  • Samenwerking met groene onderwijsinstellingen (HBO/MBO) is mogelijk, waarbij cofinanciering ook van onderwijsinstellingen kan komen.

Vragen?

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen naar: info@dutchfoodsystems.nl

Dit webinar wordt georganiseerd door FME, GMV en Wageningen University & Research

Meer nieuws

GMV
Nieuws

12/06/2025

2 minuten lezen

Terugblik: Inspirerende ALV bij Rademaker in Culemborg

Op woensdag 4 juni 2025 kwamen de leden van de GMV samen voor een inspirerende middag tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), die dit keer plaatsvond bij Rademaker BV in Culemborg.

Lees verder
GMV
Nieuws

21/05/2025

2 minuten lezen

4 juni 2025 | Algemene Leden Vergadering bij Rademaker

Op woensdag 4 juni ben je als GMV-lid van harte welkom bij onze Algemene Leden Vergadering op een wel heel interessante plek: Rademaker in Culemborg. We combineren het nuttige met het aangename – een korte ALV, een inspirerende keynote over AI in de praktijk, een exclusieve rondleiding én natuurlijk tijd om bij te praten tijdens de borrel. Mis het niet! 

Lees verder

Vanaf deze maand verwelkomen wij ZTI Smart Machines als nieuw lid van GMV. Als brancheorganisatie zetten we ons in voor een toekomstbestendige, slimme en duurzame agrofoodketen – en daar past ZTI perfect bij. Hun innovatieve oplossingen op het snijvlak van techniek en voedselverwerking dragen bij aan efficiëntere en mensvriendelijkere processen in de keten.

Lees verder