Op naar een impactvol 2020!

Blogpost door: Maureen de Haan

op 06 januari, 2020

De beste wensen voor het nieuwe jaar! 2020, een magisch jaar met een mooi rond getal waar veel vergezichten, stippen op de horizon en ambitieuze plannen op gericht zijn. Wat is er van die futuristische voorspellingen voor 2020 terechtgekomen en hoe nu verder in deze (roaring) twenties?

In 2020 dan rijden de eerste zelfrijdende taxi’s volgens Tesla-topman Elon Musk, loopt iedereen rond met een ‘slimme bril’ en is alles verbonden met het internet. Terugkijkend blijkt dat deze  voorspellingen niet allemaal zo’n hoge vlucht hebben genomen. En ook zeker niet alles ging goed. Het tijdschrift MIT Technology Review publiceerde recent een artikel met de grootste technologie mislukkingen van 2019. De wereld is complex en de toekomst is maar deels voorspelbaar. Maar zonder ambities en vooral ook actie geen toekomst.

Actie in het begin van een nieuw jaar begint vaak met goede voornemens. Deze zijn meestal gericht op wat wij allemaal willen gaan doen dit jaar. Meer sporten, ‘dry January’ en een gezonde levensstijl zijn vaak genoemde voorbeelden. Geïnspireerd door ‘de theorie van een dood paard’ wil ik iedereen uitdagen om vooral ook na te denken over wat je NIET meer gaat doen in 2020. Welke doden paarden ontdek jij? En hoeverre pas jij nu 1 van de 14 strategieën (onbewust) toe?

Wij hebben een aantal grote en vooral ook complexe maatschappelijke opgaven in 2020 op ons bordje liggen. Het verduurzamen van onze voedselproductie, de uitvoering van het Klimaatakkoord en het oplossen van de huidige stikstofproblematiek. Laten wij ons vooral daar op richten en de paarden in het zadel hijsen die nodig zijn om de benodigde impact te realiseren.

Een eerste stap in de goede richting wordt wat mij betreft mooi verwoord in een van de winnende quotes van Omdenken van 2019:

Dus wat mij betreft op naar een mooi nieuw jaar met focus, avontuur & impact!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder