Samen leren en innoveren met het buitenland

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 maart, 2019

Als ik ergens allergisch voor ben is wanneer we onze tijd verdoen met opnieuw het wiel uitvinden. Dus als iets al bedacht is, laten we het dan gewoon toepassen en mogelijk verbeteren. Ik heb het al eerder geschreven, we mogen best trots zijn op onze innovatiekracht in Nederland!

Op veel terreinen in de agri & food zijn we een sterke speler op het wereldtoneel. Maar lang niet op alle terreinen, we zijn nu eenmaal niet de slimste of beste op alle gebieden. En dat is geen schande! Laten we ons daarvan bewust zijn, want als we dat inzicht goed inzetten kunnen we wel de slimste verbinder ter wereld zijn. De plek waar iedereen in de wereld naartoe wil komen of mee wil samenwerken. Stel je eens voor wat voor geweldig inzicht en economisch gewin ons dat kan geven.

In februari mocht ik 2 weken in Californië zijn en gesprekken voeren met bedrijven, kennisinstellingen, brancheorganisaties en zelfs CDFA Secretary Karen Ross. Ze waren het over één ding eens, Nederland is één van de agri & food leiders waar ze graag mee samenwerken. We bevinden ons als Nederland in een select gezelschap tussen andere sterke AgriFood landen als Nieuw-Zeeland, Japan, Australië, Israël, Duitsland en Denemarken. Laten we deze handreiking voor samenwerking met Californië daarom met gepaste trots en bescheidenheid aannemen!

In gesprek met CDFA Secretary Karen Ross

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder