Klimaatakkoord in de op één na warmste juni maand ooit

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 juli, 2019

De afgelopen dagen is er veel gesproken over het door het kabinet gepresenteerde klimaatakkoord. Laten we voor ogen houden dat het een akkoord is, met andere woorden een compromis richting vele stakeholders. Bij een dergelijk akkoord is het dus per definitie zo dat niemand volledig krijgt waar ze vooraf op gehoopt hadden. Diverse belangenbehartigers proberen via hun reacties alsnog aandacht te vragen voor de eigen belangen en het kabinet nog te bewegen iets aan te passen. Dat is hoe het spel altijd gaat in dit soort gevallen.

Zowel zakelijk als privé heb ik er wel mijn gedachten over, vanuit eigen belang beredeneerd kan het altijd beter. Maar ik heb besloten om dat eens te laten varen en gewoon te accepteren dat dit een akkoord is na lang beraad en zorgvuldig wegen. Dat maakt het leven een stuk eenvoudiger, toch? Natuurlijk ben ik erg benieuwd wat je er zelf van vindt, misschien ben ik wel te meegaand in mijn acceptatie van het akkoord? Moeten we ergens voor ten strijde trekken als het aan jou ligt? Laat het dan even weten in een berichtje aan gmv@fme.nl. Sowieso een zomer lang de tijd om het eens allemaal te laten bezinken, want Den Haag gaat bijna in reces.

Over de zomer gesproken, zelf kijk ik erg uit naar even wat rust en afstand nemen en nadenken over strategie en koers voor de komende maanden. En natuurlijk sowieso de voorpret van het 50-jarig GMV jubileum op 12 september a.s., waar ik hoop veel van jullie te ontmoeten.

Een fijne zomer, namens het hele GMV team! Om alvast een voorproefje te geven hebben we van deze nieuwsbrief een extra korte zomereditie gemaakt, kun je alvast beginnen met het hoofd leegmaken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder