Human Capital

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 september, 2016

Menselijke kennis en kunde zijn de kritieke succesfactoren voor de groei van onze sector. Onderscheidend vermogen, innovatie en co-creëren worden gerealiseerd door talentvolle en goed opgeleide werknemers die het verschil maken.

Leiderschap
Elke directeur zal zeggen dat zijn personeel de reden is van zijn succes. Maar wanneer is een medewerker eigenlijk tevreden?
Werknemers functioneren optimaal wanneer ze goed betaald worden, goed begeleid worden, een uitdagende functie hebben, vertrouwen genieten, heldere doelstellingen krijgen opgelegd en gewaardeerd worden voor hun inspanningen. Thema’s dus die in belangrijke mate worden bepaald door de visie en kwaliteit van het leiderschap in een bedrijf. In een snel veranderende wereld is dit een enorme uitdaging.

The digital change
Smart factory, industrie 4.0 laat zien dat we ons moeten opmaken voor grote veranderingen van onze bedrijfstak. Dit heeft grote gevolgen voor de structuur van ons personeelsbestand. Elke GMV-lid zal zich afvragen of zijn of haar bedrijf voorbereid is op deze veranderingen. 3D design en printing, complexe besturingstechniek, ERP, telemetrie, Cloudcomputing etc. zullen het verschil maken in de nabije toekomst. Het verbinden van creatieve jonge mensen en ervaringen van oudere medewerkers wordt de belangrijkste uitdaging voor het management.

Er zijn de afgelopen jaren vele initiatieven geweest jongeren enthousiast te krijgen voor techniek. Onder het motto ‘techniek is fun’ heeft WP-Haton deelgenomen aan de Siemens ESCBO challenge race. Samen met technische scholen en bedrijven werd de strijd aangegaan wie de beste elektrische sportauto kon bouwen. De strijd werd uiteindelijk gewonnen door de Hoge school Fontys en WP-Haton bv. Dit bewijst dat je samen veel kunt bereiken en bovendien heeft het project bijgedragen aan ‘de Human Capital’ van ons bedrijf. Laat dit inspiratie zijn voor GMV-leden om ook dit soort handschoenen op te pakken.

GMV wil dit proces van kennisdelen, innoveren, co-creëren en samen veel plezier beleven aan techniek bevorderen en samen met het onderwijs er voor zorgen dat ook in de toekomst onze machinebouw tot de beste in de wereld blijft behoren.

henk-jan-snellink

Henk-jan Snellink

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder