GMV, de toekomst

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 augustus, 2016

Deze ietwat zwaar klinkende titel voor deze column heeft vooral te maken met het aanscherpen van het karakter van onze vereniging.

Niet alleen is het onze ambitie om een vereniging te zijn van de ‘best in class’ bedrijven in onze sector, maar tegelijkertijd willen we voor iedereen een stimulans zijn om deze kwaliteit(en) verder uit te bouwen.

Een aantal initiatieven die wij inmiddels genomen hebben om ‘samen sterker’ te worden, zoals de regelmatiger te houden themadagen, heeft – zelfs ondanks de soms aanwezige onderlinge concurrentie – veel positieve weerklank gehad.

Een logisch vervolg is het samen gaan nadenken over onze voornaamste ‘resources’, de mensen met wie wij onze bedrijfsactiviteiten uitvoeren.

Onze sector is lang in de schaduw geweest en werd – in onze ogen althans – onvoldoende herkend als een sterke, op belangrijke wijze aan de economie bijdragende sector.

Dit heeft ongetwijfeld invloed gehad op de moeizame instroom van talentvolle jonge mensen in onze bedrijven.

En juist het voor ons allemaal uitbouwen van deze ‘talentpool’ is van het grootst mogelijk belang voor de toekomst van ons allen!

Op 14 september gaan we dit onderwerp uitvoerig aan de orde laten komen vanuit de optiek ‘een leven lang leren’, waarbij we enerzijds zullen nadenken over hoe we aansprekende programma’s kunnen laten ontstaan voor jonge instromers, en tegelijkertijd effectief gebruik kunnen maken van de in ons land enorm brede ervaringswereld van de oudere werknemers in onze sector, die vaak met bedrijven vanuit heel rudimentaire beginstadia zijn meegegroeid en formidabele spelers in de markt hebben laten ontstaan!

Kortom, een dag waar wij met grote belangstelling naar uitkijken en waar we velen van jullie hopen te begroeten.

Voor diegenen, die nog op vakantie gaan: een een heel fijne vakantie.

Theo-Bruinsma_BZWOost_kl

Theo Bruinsma

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder