Een smaakvolle internationale keuken in 2019

Blogpost door: Marcel van Haren

op 07 januari, 2019

Traditionele nieuwjaarswensen zijn natuurlijk aan de orde van de dag in deze periode. En uiteraard wens ik iedereen van harte een geweldig 2019 toe. Volgens mij gaat het een spannend jaar worden, internationale spanningen en handelsconflicten zullen steeds meer gaan bepalen hoe succesvol Nederlandse machinebouwers wereldwijd kunnen opereren.

Hoewel China nog nauwelijks een opkomende markt genoemd kan worden, liggen hier nog steeds kansen, al nemen ze volgens mij wel snel af door toenemende concurrentie van lokale Chinese spelers. Er liggen overigens nog een enorme hoeveelheid kansen in de wereld, zowel in het Azië, Afrika en Zuid-Amerika, maar juist ook in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Deze landen zijn historisch ook sterk in de agrifoodtech sector, maar vaak veel minder concurrent als je in eerste instantie vermoedt. Door strategische samenwerkingen met hen op te zoeken, kunnen we samen onze innovatie snelheid opvoeren en zo de voedsel-, water- en duurzaamheidsuitdagingen in opkomende markten samen aanpakken.

De maatschappelijke uitdagingen en de wereldwijde koek zijn de komende decennia nog groot genoeg, dus laten we niet vrezen maar samenwerken en samen innoveren. De eerste ervaring met de samenwerking in Californië laat zien dat er veel te winnen valt, dat geldt zeker ook voor de andere genoemde sterke landen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

06/12/2021

2 minuten lezen

Terugblik op 2021

Wat zullen we er eens van zeggen, 2021, wat voor een jaar is het geweest? Voor velen nog steeds niet het jaar waar we naar hadden uitgekeken na vaccinatie en zeker nog niet terug naar het ‘normale’ leven, zoals velen hadden gehoopt.

Lees verder
Blog

01/11/2021

1 minuut lezen

De tijd vliegt…

Vandaag precies twee maanden geleden ben ik begonnen in mijn nieuwe rol binnen de GMV. En wat is de tijd voorbijgevlogen. Ik heb de afgelopen weken al veel mooie initiatieven en bedrijven voorbij zien komen.

Lees verder
Blog

04/10/2021

4 minuten lezen

Even bijpraten ….

Na onze laatste algemene ledenvergadering (ALV) kort voor de zomer, zullen zeker diegenen van u die bij deze ALV aanwezig waren, zich bij de recente sympathieke introductie van Eveliene Langedijk afgevraagd hebben: "Hoe zit dat dan met Maureen en Marcel?", vooral omdat we net de zwaardere rol van Maureen binnen de GMV aangekondigd hadden.

Lees verder