‘Durf te vragen!’

Blogpost door: Marcel van Haren

op 01 december, 2017

Het is niet mijn gewoonte, maar deze keer wil ik slechts twee events op 13 en 14 december promoten in deze column, twee events waarin alles gebeurt waar GMV voor staat, dus in plaats van woorden in deze column, kom het beleven in Den Bosch!

  1. Het GMV event “Van Big Data naar Big Business” aansluitend aan de ledenvergadering, aanmelden voor GMV en Agoria Food & Beverage Technology Club kan via de GMV website.
  2. Het AgriFoodTech Congres & Vakbeurs met nu al ruim 1.200 deelnemers, aanmelden voor beide kan via de AgriFoodTech Vakbeurs website.

In het kader van “Durf te vragen!” vind ik dit wel een passende afsluiting van 2017 en een mooie brug naar 2018.

Graag tot ziens op 13 en/of 14 december, en aansluitend hele fijne feestdagen gewenst!

Met vriendelijke groet,

Marcel van Haren
Directeur GMV

 

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de AgriFood sector.

Meer uit de GMV blog

Blog

01/07/2020

2 minuten lezen

Zomerreflectie voor een innovatief herstel

De corona crisis houdt veel bedrijven nog steeds in zijn greep. Veel grenzen zijn wereldwijd nog gesloten, wat voor Agri & Food machinebouwers problemen oplevert die gemiddeld voor ruim 80% van hun omzet naar het buitenland exporteren. Niet alleen de corona crisis maar ook de stikfstof problematiek en klimaatverandering leggen druk op het huidige voedselsysteem en zullen op (langer) termijn impact veroorzaken. Laten we de huidige context nu vooral zoveel mogelijk benutten om te investeren en innoveren in een 1.5 meter én 1.5 graden samenleving!

Lees verder

De afgelopen tijd kwamen slachterijen in zowel binnen- als buitenland regelmatig in het nieuws vanwege het aantal corona positief geteste medewerkers. Afgelopen week gingen in Nederland zelfs meerdere slachterijen op slot door deze grootschalige uitbraak. Dit voorbeeld laat zien dat het corona virus leidt tot een nieuwe werkelijkheid waarbij aanpassingen nodig zijn, zeker ook in onze sector. Wat heeft 1.5 meter voor een invloed op het ontwerp van toekomstige machines voor de voedselverwerkende industrie?

Lees verder
Blog

04/05/2020

4 minuten lezen

Hygienic Design in het post-corona tijdperk

Elk virus - zoals corona - heeft het in zich om exponentieel te groeien. Het fenomeen van exponentiële groei kent onze sector ook bijzonder goed. Net als virus pandemieën in een samenleving kunnen bacteriën ook exponentieel groeien. Hoe garandeert een voedselproducent dat de risico’s extreem laag zijn in moderne ketens? En welke kansen liggen daar voor andere ketens in het post-corona tijdperk?

Lees verder